«Ο κόσμος ζητά κάτι διαφορετικό»

Για τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη, μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην υπόθεση υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 , Αργύρης Αργυριάδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

«Η πλατιά πλειοψηφία των οπαδών του Άρη, ζητά κάτι διαφορετικό. Στην ουσία, ο κόσμος έφυγε μουδιασμένος, γιατί δεν άκουσαν αυτά που ήθελαν να ακούσουν. Το ερώτημα δεν είναι ο στόχος είναι πως θα κατακτήσουμε το στόχο. Δεν ακούστηκε τίποτα για αυτό. Δεν νομίζω ότι εντυπωσιάστηκε κανείς από τα λεγόμενα των υποψηφίων» τόνισε αρχικά.

Για τον Λάμπρο Σκόρδα: «Ο Σκόρδας θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές ούτως ή άλλως. Απέφυγε χθες να είναι συγκεκριμένος. Ίσως δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει. Το μόνο μετρήσιμο το οποίο είπε είναι ότι θα δώσει το 20% του τζίρου της ομάδας για να πληρώσει τα παλιά χρέη. Αυτό δεν φτάνει ούτε για να αποπληρώσει τον Σηφάκη. Στο δια ταύτα πως εξοφλούμε Δημόσιο, παίκτες και ιδιώτες δεν ακούστηκε τίποτα».

Για τις προτάσεις Ηλιάδη και Αβάνογλου: «Σε εμένα η πρόταση Ηλιάδη, ακούστηκε καλύτερα σε εμένα. Το γεγονός ότι μίλησε για νούμερα και ανέφερε συγκεκριμένες εταιρίες και το ότι ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής λέγοντας πως θέλει να γίνει ιδιοκτήτης του Άρη, είναι πολύ θετικό.

Θεωρώ ότι ο κ.Αβάνογλου μου είπε με ποιους έχει μιλήσει. Επίσης το ενδιαφέρον του για να βοηθήσει την ομάδα, είναι αυθεντικό».

Για την υπόθεση υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99: «Αν προχωρήσει η υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99, θα είναι υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς ένας μεγάλο ποσοστό θα πάει σε αυτό και ένα 60% θα πάει στους ιδιώτες. Ο καθένας όταν έμπαινε να διοικήσει έβρισκε ένα βουνό χρεών από τις προηγούμενες διοικήσεις και στην προσπάθειά του να μειώσει τα παλαιά χρέη, δημιουργούσε και άλλα. Επί τους ουσίας, ευθύνη έχουμε όλοι μας.

Το θέμα είναι να γίνει μία διοίκηση σωτηρίας, που θα πλαισιώνεται και από επιχειρηματίες και φίλους του Άρη. Να γίνει μία επιτροπή που θα τρέξει τα θέματα της ομάδας, θα πάει να χτυπήσει πόρτες, να αναζητήσει επενδυτή. Δεν υπάρχει πραγματική βούληση της σημερινής διοίκησης για εύρεση επενδυτή. Δεν έχουν οριστεί καν όροι για την ΑΜΚ, που είχε ανακοινωθεί μέσω Facebook. Εγώ χθες δεν είδα κάποιον να αναζητά επενδυτή. Δεν είδα να δείχνουν κάτι παραπάνω, πέρα από καλές προθέσεις. Η αίσθηση που μου έχει δημιουργηθεί, είναι ότι κάποιοι θέλουν να κρατήσουν τον Άρη μικρό, για να φαίνονται οι ίδιοι μεγάλοι. Ο Άρης είναι «μαγαζί γωνία», είναι μία επιχείρηση που μπορεί κάποιος να επενδύσει. Το θέμα δεν είναι το χρέος, αλλά αν αυτό είναι βιώσιμο και διαχειρίσιμο».

Ενώ για το πόσα χρήματα χρειάζεται η ομάδα: «Το μίνιμουμ των χρημάτων που πρέπει να μπουν στην ΑΜΚ είναι τα 5 εκατ. ευρώ με καταληκτική ημερομηνία τις 16 Αυγούστου. Αν δεν βρει μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες, τότε η ομάδα θα κινδυνεύσει να βγει από το 99 –σε περίπτωση που θα γίνει κανονικά η υπαγωγή του στο άρθρο- και η ομάδα δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Δεν θέλουμε ακόμη ένα χρόνο τον Άρη «στην εντατική». Στον ΠΑΟΚ ήρθε ένας επενδυτής, ο Σαββίδης, Γιατί να μην έρθει και στον Άρη;»

Για το θέμα που έχει προκύψει με την ΕΠΟ: «Έχει γίνει μία συμφωνία κυρίων με την ΕΠΟ, το ζητούμενο για την ομοσπονδία είναι να γίνουν οι συμφωνίες με τους πρώην ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι θα δώσει μία προθεσμία για τις εν λόγω συμφωνίες με τους παίκτες. Ο Άρης είναι νομικά προστατευμένος, αλλά θα πρέπει να διευθετεί τις υποχρεώσεις του. Οι συνολικές απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών είναι γύρω στα 11 εκατ.

Βασική προϋπόθεση για να μπουν διάσημοι φίλοι και άνθρωποι του Άρη, είναι πρώτα να «ανοίξουμε» την ομάδα. Μέχρι στιγμής ο Άρης, «τρώει» τις σάρκες του».

To Top