Ο χειρότερος α’ γύρος μετά το 2002, στο χέρι του να ανακάμψει

Ο Άρης έκλεισε με νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όμως έχει τον χειρότερο πρώτο γύρο μετά την περίοδο 2001-02. Το ρεκόρ 5-7 που έχουν οι κίτρινοι είναι το χειρότερο της δεκαετίας και οφείλεται κυρίως στο πολύ άσχημο ξεκίνημα που έκανε η ομάδα. Έχουν, όμως, έναν πολύ ευνοϊκό δεύτερο γύρο και μπορούν να ανακάμψουν.

Οι κίτρινοι είχαν χειρότερο ρεκόρ από τη φετινή χρονιά την αγωνιστική περίοδο 2001-02 όταν και στον πρώτο γύρο πέτυχαν μόλις τέσσερις νίκες σε 13 αγώνες! Τότε είχαν τερματίσει στην 10η θέση με ρεκόρ 9-17.

Φέτος το πολύ κακό ξεκίνημα και οι τέσσσερις συνεχόμενες ήττες σε συνδυασμό με τις τρεις τελευταίες ήττες που ήρθαν στο φινάλε (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο) έφεραν τον Άρη σε αυτό το ρεκόρ (5-7), το οποίο πάντως μπορεί να διορθωθεί.

Ο Άρης έκλεισε τον πρώτο γύρο με αρνητικό συντελεστή, αλλά τις ομάδες που έχει από πάνω του (Πανιώνιος και Ρέθυμνο) τις παίζει στο Αλεξάνδρειο στον δεύτερο γύρο, που ξεκινάει το Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Γενικώς, οι κίτρινοι έχουν στο Παλέ όλα τα “δύσκολα” παιχνίδια (Καβάλα, ΚΑΟΔ, ΠΑΟΚ τα άλλα τρία) και μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση και να μπουν στην πρώτη εξάδα για να έχουν ελπίδες για κάτι καλό στα πλέι οφ. Το θετικό είναι ότι εκτός έδρας θα αγωνιστούν με μέτριες ομάδες που έχουν προβλήματα όπως το Μαρούσι ή το Περιστέρι, με ομάδες που σαφώς είναι στα μέτρα τους (Ίκαρος, Ηλυσιακός), με τον φορμαρισμένο Κολοσσό στη Ρόδο και με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

To Top