ΑΠΟΨΕΙΣ

Πέντε χρόνια μετά… ο δρόμος οδηγεί στα πλέι οφ! Ο επενδυτής και ο κόσμος

Όταν πριν μερικά χρόνια ξεκινούσε το πρωτάθλημα οι ειδικοί του αθλήματος στις συζητήσεις αναρωτιόταν ποια θέση θα έπαιρνε στην πρώτη πεντάδα ο Άρης.

Η συμμετοχή στα πλέι οφ ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη. Και όμως τα προβλήματα λόγω των αμαρτιών από τις οικονομικές διαχειρίσεις των διοικήσεων του παρελθόντος άλλαξαν την κατάσταση και τα τελευταία χρόνια κατέστησαν τον Άρη τον άλλοτε Αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ φτωχό συγγενή του πρωταθλήματος με στόχο πλέον όχι την συμμετοχή του στα πλέι οφ μέσω της 8άδας αλλά την παραμονή του στην Α1 κατηγορία!

Η τελευταία φορά που οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν στα πλέι οφ ήταν η περίοδος 2016-2017 όταν και είχαν τερματίσει στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου .

Έκτοτε η ένατη θέση (2017-18, 2018-19 2020-21) ήταν η αυτή που κατακτούσε ο Άρης με παραφωνία τη περίοδο 2019-20 όπου βρέθηκε στην 13η θέση έχοντας πετύχει μόλις έξι νίκες και ευτυχώς που το πρωτάθλημα διακόπηκε στην εικοστή αγωνιστική λόγω covid και γλύτωσε τον υποβιbασμό.

Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν και παρότι η ομάδα έχει ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας δυο αγωνιστικές πριν το τέλος έχοντας δέκα νίκες σε 22 αγώνες ελπίζει ακόμη και για μια θέση στην 6άδα . Για να συμβεί αυτό ο Άρης πρέπει να κερδίσει τους εναπομείναντες αγώνες με Λάρισα (εντός ) και με Απόλλωνα Πατρών (εκτός) και μάλιστα τους Θεσσαλούς με πάνω από τρεις πόντους ( είχε χάσει με 84-81 στον πρώτο γύρο ).

Ακόμα και με μια νίκη πάντως θα είναι στα πλέι οφ κάτι που αν πραγματοποιηθεί θα συμβεί μετά από πέντε χρόνια.

Εμείς οι παλαιότεροι που ζήσαμε στιγμές μεγαλείου ακόμα και η έκτη θέση δεν είναι κάτι που μας χαροποιεί αλλά δυστυχώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει Τα χρέη του παρελθόντος είναι ήταν και παραμένει ο μεγάλος μπελάς της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ . Δυστυχώς θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτές τις καταστάσεις μέχρι να εμφανισθεί επενδυτής για να ξανακάνει την ομάδα πρωταγωνίστρια και διεκδικήτρια των τίτλων . Μέχρι τότε ο κόσμος του Άρη θα πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα την ναυαρχίδα του συλλόγου, βοηθώντας και στο κρίσιμο κομμάτι που έχει να κάνει και με την αγορά μετοχών.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top