Πέρασε από τη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ, 0-2 τον Πανιώνιο

Η ΑΕΚ δεν ενθουσίασε στη Νέα Σμύρνη, αλλά συνέχισε το εκπληκτικό της σερί τη νέα χρονιά, καθώς κέρδισε και τον Πανιώνιο (0-2) και πλησίασε στο -3 τον Ολυμπιακό. Σοβαρό λάθος από τον Ευαγγέλου στο γκολ του Μάνταλου.

Στην ΑΕΚ το ήξεραν εξαρχής: η πιο δύσκολη αποστολή του 2019 (μέχρι την επόμενη προφανώς) ήταν το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη. Ταυτόχρονα, ήταν το ματς που το περίφημο 3-5-2 θα δοκιμαζόταν σε ένα ασύλληπτα κλειστό παιχνίδι, καθώς ήταν δεδομένο πως το σκληροτράχηλο κέντρο του Πανιωνίου δεν θα χάριζε ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου στην Ένωση για να κάνει το παιχνίδι που της αρέσει.

Και πράγματι, έτσι έγινε: σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο είχε τον ξεκάθαρο έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρους ούτε για δείγμα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις προφανώς, μια εκ των οποίων ήταν και η φάση του 0-1. Υπό αυτή την έννοια, η ΑΕΚ ήταν μάλλον τυχερή που μόλις στο 14′, το 1-2 που επιχείρησε ο Μάνταλος με τον Πόνσε και που έβγαλε τον αρχηγό της ΑΕΚ σε θέση βολής συνοδεύτηκε με γκολ, καθώς άλλη τόσο καθαρή ευκαιρία δεν βρήκε. Για την ακρίβεια, ήταν διπλά τυχερή αφού η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Μάνταλου πριν την κατεβάσει και την στείλει στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος πήρε μέτρα, έπαψε να είναι παθητικός και αυτό επηρρέασε και την απόδοση της ΑΕΚ που υπήρξε πιο επιφυλακτική στην ανάπτυξή της. Το θετικό για την ομάδα του Ουζουνίδη ήταν ότι το βάθος στην άμυνα που είχε δεν άφησε τον Πανιώνιο να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή της με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ουσιαστικά από την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Φυσικά, όσο έμενε το ρευστό 0-1, η ΑΕΚ έπαιζε με την φωτιά και ο Πανιώνιος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιλούλη στο 85′ όταν και ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά, αντί να γίνει το 1-1 ήρθε το 0-2 στις καθυστερήσεις για την Ένωση όταν και ο Πόνσε εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του Μανοίλοβιτς, τον πέρασε και στο άδειο τέρμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

To Top