Πέφτουν οι τίτλοι του τέλους με τον Τσιώλη

Η απόφαση δεν αλλάζει… Οι τίτλοι του τέλους στη συνεργασία του Άρη με τον Σάκη Τσιώλη πέφτουν το μεσημέρι της Δευτέρας… Η αγωνιστική κρίση έχει ξεχειλίσει το ποτήρι, ο προπονητής των κίτρινων έχει διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση, μετά από έξι αγώνες χωρίς νίκη και στο καθορισμένο ραντεβού με τη διοίκηση της ΠΑΕ, θα επικυρωθεί το… συναινετικό διαζύγιο…

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Άρης και ο Σάκης Τσιώλης θα αλλάξουν σελίδα. Μπορεί ανάμεσα στις δυο πλευρές να υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, αλλά το βάρος των αρνητικών αποτελεσμάτων και κυρίως η μέτρια έως κακή εικόνα της  ομάδας οδηγούν στην απόφαση για ένα ηλεκτροσόκ… Αυτό το οποίο δεν έγινε μετά το 1-1 με τον ΠΑΟΚ, αφού προτιμήθηκε να δοθεί ακόμη «μια ευκαιρία» σε τεχνικό τιμ και ομάδα.

Μπορεί και χθες στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης να είπε δημόσια, ότι «δεν παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ», αλλά κανείς δεν θέλει να σκεφτεί ότι θα πάρουν αποφάσεις αφού έχουν «καεί» όλα τα χαρτιά τους και χαθεί ακόμη περισσότερο έδαφος και απομακρυνθεί ο στόχος της εισόδου στα πλέι οφ.

Ο Σάκης Τσιώλης αποχωρεί υπό το βάρος συγκεκριμένων καταστάσεων:

1. Η περιβόητη… ταυτότητα της ομάδας αγνοείται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης δεν έχει δείξει ότι απέκτησε την δική του σφραγίδα στο γήπεδο. Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι πολλά και υπάρχουν μεγάλα νεκρά διαστήματα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, με τις γραμμές της ομάδας να παρουσιάζουν μεγάλα κενά.

2. Η ψυχολογία του Άρη είναι υπό του… μηδενός. Τα γκολ που δέχθηκε χθες από την ΑΕΚ είναι χαρακτηριστικά δείγματα της έλλειψης καθαρού μυαλού και καλής ψυχολογίας. Και σε ανάλογες περιπτώσεις, η αλλαγή του προπονητή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. Το… μπαλάκι πέφτει πλέον στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

3. Λέγεται στην ποδοσφαιρική πώς έχει «χάσει τα αποδυτήρια», με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται προβλήματα στις σχέσεις του Τσιώλη με τους παίκτες. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα, στα οποία υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας με ποδοσφαιριστές και αρκετά αγκάθια. Οι περιπτώσεις Καστίγιο, Νέτο, Σηφάκη, Φατί και Καζναφέρη παρουσιάζονται ενδεικτικά.

4. Η «χημεία κόσμου-προπονητή» έχει χαθεί. Υπάρχει φανερή δυσπιστία από την κερκίδα προς τον Τσιώλη, με αφορμή την συνολική παρουσία της ομάδας και οι κινήσεις του ίδιου στον αγωνιστικό χώρο. Η περίοδος του… μέλιτος από το εντυπωσιακό φίνις της περασμένης αγωνιστικής με τις πέντε σερί νίκες, αποτελεί μια καλή ανάμνηση, η οποία δεν είναι αρκετή για να συντηρήσει σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο πλευρές.

To Top