Παγκόσμιο Γυναικών: Η Γαλλία ξέσπασε με εξάρα και πέταξε για τις “16” παρέα με την Τζαμάικα, εκτός η Βραζιλία (videos)

Η Γαλλία κι η Τζαμάικα είναι οι δύο ομάδες που πήραν τα εισιτήρια από τον έκτο όμιλο για τις “16” Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, αφήνοντας εκτός τη Βραζιλία και τον Παναμά.

Η Γαλλία, που πέρασε ως πρώτη με επτά βαθμούς, βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις από το 2ο λεπτό του αγώνα, όμως στη συνέχεια ξέσπασε κόντρα στον Παναμά επικρατώντας με το ευρύ 6-3, σ’ ένα ματς που είχε οκτώ γκολ και τρία πέναλτι (ένα για τον Παναμά και δύο για τη Γαλλία).

Ο Παναμάς προηγήθηκε με ένα πανέμορφο γκολ από στημένη φάση Η Κοξ εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα μακριά από την περιοχή με απόλυτη δεξιοτεχνία κι έστειλε την μπάλα στο “γάμα” της Πιρό-Μανίν, δίνοντας γράφοντας το 1-0.

Η 26χρονη πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία του Παναμά στη διοργάνωση και το πανηγύρισε έντονα βάζοντας μάλιστα και τα κλάματα.

Οι “τρικολόρ” ισοφάρισαν 1-1 στο 21′ μετά το αυτογκόλ της Σαλαζάρ, η οποία επιχείρησε να απομακρύνει την μπάλα, όμως την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας.

Πριν η διαιτητής σφυρίξει για ημίχρονο, η Γαλλία έφερε τούμπα το ματς και προηγήθηκε με τρία γκολ. Αρχικά η Ντιανί με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-2 στο 28′ και εννέα λεπτά μετά ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-3, ενώ στο 45+5′ πέτυχε το τέταρτο γκολ.

Οι Γαλλίδες ήταν καταιγιστικές και στο δεύτερο μέρος, σκοράροντας ξανά από τα 11 βήματα με την Ντιανί στο 52′. Ο Παναμάς μείωσε με δύο γκολ στο 64′ με πέναλτι και στο 87′ σε 3-5, όμως η Γαλλία χτύπησε ξανά με την Μπέτσο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-6.

Στο άλλο παιχνίδι, η Βραζιλία χρειαζόταν μόνο νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση, όμως έμεινε στο 0-0, με την Τζαμάικα να παίρνει εκείνη το εισιτήριο για τις “16”.

To Top