“Παιδί γεμάτο προσόντα ο Διούδης”

Ο Σωκράτης Διούδης με τις επεμβάσεις που έκανε κέρδισε δικαίως τον τίτλο του «πολυτιμότερου» παίκτη στο εντός έδρας παιχνίδι του Άρη με τον Ατρόμητο. Ο βετεράνος γκολκίπερ του Άρη Νίκος Χρηστίδης (που έπαιξε στους «κίτρινους» από το 1961 ως το 1976) μίλησε για τον 20χρονο τερματοφύλακα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και τον προέτρεψε να συνεχίσει να δουλεύει στις αδυναμίες του.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Goal News”: «Δεν βγάζεις συμπεράσματα για την αξία ενός παίκτη και πολύ περισσότερο για την αξία ενός τερματοφύλακα από ένα παιχνίδι. Το ζητούμενο για μένα είναι η διάρκεια, είναι η σταθερότητα. Το γεγονός πως ο Διούδης είναι ένα παιδί γεμάτο προσόντα είναι κάτι που αποδέχονται όλοι. Μπορεί να καλλιεργήσει ακόμη περισσότερο αυτά τα προσόντα του, έχει περιθώριο βελτίωσης κι αυτό είναι στα υπέρ του. Φέτος ο Αρης βιώνει μια κατάσταση ειδικών συνθηκών, δυστυχώς για τον ίδιο, επειδή η ομάδα έχει πολλά προβλήματα, τα δικά του λάθη θα μεγεθύνονται. Γι’ αυτό κάποιοι λένε πως η απόδοσή του μοιάζει με εκκρεμές και βλέπετε αυτές τις εναλλαγές συναισθημάτων. Τη μια ο κόσμος λέει πόσο καλός τερματοφύλακας είναι ο Διούδης και την άλλη του ασκεί κριτική για βαθμούς που χάνονται. Κάτω από άλλες συνθήκες ακόμη και οι μικρές αδυναμίες που έχει θα καλύπτονταν. Ο Αρης έτσι κι αλλιώς έχει πολύ βαριά φανέλα, κάποτε έλεγαν πως είναι ομάδα που καταπίνει τερματοφύλακες. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα: Δείτε αυτή η οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι πόσες κυβερνήσεις έχει φθείρει. Είναι ως έναν βαθμό λογικό η κρίση στον Αρη να συμπαρασύρει κατά καιρούς πρόσωπα, διοικήσεις, παίκτες. Ολα και όλοι φταίνε. Εχω και μια συμβουλή να δώσω στον Διούδη: Να μην σταματήσει την προσπάθεια, να μην περιμένει από τον εκάστοτε προπονητή τερματοφυλάκων να ασχοληθεί μαζί του. Να φροντίσει ο ίδιος για τον εαυτό του και πώς θα βελτιωθεί».

Ο Ν. Χρηστίδης είπε πως η φετινή χρονιά του θυμίζει έντονα τη σεζόν 1962-63. «Γενικότερα, θέλω να πω ότι μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, δεν μας φταίει κανένας τρίτος. Αυτή η χρονιά που θυμίζει πολύ έντονα την σεζόν 1962-63, μια απίστευτα κακή χρονιά, στην οποία τελικά η παραμονή μας είχε κριθεί σε αγώνες μπαράζ, παιχνίδια στα οποία τότε είχαν συμμετάσχει πλην του Αρη, η Καλαμαριά, η Προοδευτική και ο Παναιγιάλειος, για να πέσει τελικά η Προοδευτική».

To Top