Πανηγυρίζουν για τον Φατί!

 Ο Ρικάρντο Φατί επέλεξε να αγωνιστεί στην Εθνική Σενεγάλης και όχι να αποκτήσει δικαίωμα για την Εθνική Γαλλίας. Στην χώρα της Αφρικής, όπως είναι φυσικό… πανηγυρίζουν.

Ο μέσος του Άρη γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1986 στα νοτιοδυτικά προάστια του Παρισιού, από γονείς μετανάστες: ο πατέρας του από την Σενεγάλη και η μητέρα του από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Πριν λίγες μέρες, ο μέσος του Άρη αποφάσισε να επιλέξει για την αθλητική του… ιθαγένεια και ενώ μπορούσε να έχει την γαλλική, προτίμησε αυτήν της Σενεγάλης, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με το μεγαλύτερο αδελφό του, Ζακ, ο οποίος ενσωματώθηκε στα «λιοντάρια» το 2009.

Η είδηση της απόφασης του Φατί χαιρετίστηκε, όπως ήταν φυσικό από τα μέσα ενημέρωσης της Αφρικής.

Πέρα από θετικά σχόλια, όπως μετέδωσε το «afrique foot»: «Σε συνέντευξή του ο Φατί στο Sport24.com τόνισε ότι: ‘Επέλεξα τη Σενεγάλη τυχαία… Είναι πραγματικά μια καλά μελετημένη επιλογή. Η ομάδα της Γαλλίας δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Δεν είναι θέμα σκοπιμότητας. Είχα συνειδητοποιήσει, όχι μόνο τώρα, ότι για μένα η εθνική ομάδα της Γαλλίας ήταν ‘νεκρή’».

Ο Φατί, αφού επανέλαβε ότι: «Είμαι διαθέσιμος και θα είμαι περήφανος να παίξω για τα λιοντάρια του Tεράνγκα» υπογράμμισε ότι περιμένει να γίνει αποδεκτός από τον προπονητή της Σενεγάλης Αμαρά Τραορέ.

To Top