ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παντζαρτζίδης: «Μέσα στον Ιούλιο η παρουσίαση του “Νέου Χαριλάου” – Πολύ διαφορετικό το γήπεδο σε σχέση με πέρσι»

Ο υπεύθυνος αθλητικών υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Άρης, Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, μίλησε για τις εργασίες που γίνονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία, ενώ αναφέρθηκε και στο «Νέο Χαριλάου».

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio…

Για την κατάσταση στο γήπεδο: «Κάθε μέρα τα ωράρια εργασίας είναι μεγάλα στο γήπεδο. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για το ευρωπαϊκό παιχνίδι και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Δύο μέρες πριν τον αγώνα το γήπεδο θα είναι έτοιμο προς παράδοση στα συνεργεία καθαρισμού. Είναι αρκετά τα ανοικτά μέτωπα, τρέχουμε για να είμαστε στην ώρα μας πανέτοιμοι. Όλα θα πάνε καλά».

Για τους νέους προβολείς: «Αλλάζουν όλοι οι προβολείς στη θύρα 9 πάνω και κάτω και όλοι οι προβολείς στους πυλώνες στην οδό Παπαναστασίου. Ξεκινάμε την αντικατάσταση και θεωρητικά θα χρειαστούμε περίπου εφτά εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες. Χρειάζονται τρία άτομα συνεργείου για την τοποθέτηση κάθε προβολέα, καθώς ο καθένας ζυγίζει 37 κιλά. Είναι συνολικά 165 προβολείς».

Υπάρχουν και κάποια επιπλέον ρομποτικά φώτα που τα περιμένουμε για ένα live show που θα κάνουμε στο γήπεδο πριν τον αγώνα, μια παρουσίαση δηλαδή των ομάδων. Θα τοποθετηθούν 16 τέτοια ρομποτικά φώτα περιμετρικά, αλλάζουμε και τον ήχο του γηπέδου, θα μπουν καινούρια ηχεία σε όλες τις θύρες και νέες κονσόλες. Γενικότερα εκσυγχρονίζεται το γήπεδο σε όλους τους τομείς».

Για τα court seats στη θύρα 7: «Είναι επιπλέον 410 καθίσματα, οπότε αυξάνεται η χωρητικότητα του γηπέδου. Είναι τοποθετημένα κοντά και δίπλα από τους πάγκους. Έχουμε ελέγξει και την ορατότητα προς τον αγωνιστικό χώρο, βλέπουν όλοι, με μόνο μία θέση να έχει μια μικρή έλλειψη. Το τσεκάρουμε και αυτό. Έχει τελειώσει αυτή η κερκίδα και περιμένουμε την σχετική άδεια από την επιτροπή. Η απόφαση για την κερκίδα αυτή ήταν του προέδρου, το συζητήσαμε, το σχεδιάσαμε και το υλοποιήσαμε. Ζωντανά φαίνεται πολύ πιο όμορφη, την αδικούν κάπως οι φωτογραφίες. Θα είναι ένα διαφορετικό γήπεδο σε σχέση με πέρσι. Θα το καταλάβει ο κόσμος στο ματς με τον Ατρόμητο».

Για τους υπόλοιπους χώρους του γηπέδου: «Τελειώσαμε με τις κερκίδες. Την επόμενη εβδομάδα θα παραδώσουμε έτοιμες και τις τουαλέτες που είναι ανακαινισμένες σε όλες τις θύρες, δημιουργήσαμε και μία επιπλέον στη θύρα των φιλοξενούμενων. Έχουν βαφτεί όλες οι είσοδοι στις θύρες, τοποθετήσαμε καινούρια φώτα στους διαδρόμους, στις σκάλες, παντού. Έχουμε βάλει ηχεία με φωνητικά μηνύματα για ταχεία εκκένωση του γηπέδου για την ασφάλεια των φιλάθλων. Ανακαινίσαμε πλήρως τις σουίτες, περιμένουμε και τα τελευταία έπιπλα. Την επόμενη εβδομάδα θα δουλέψουμε και την είσοδο των γραφείων.

Τα αποδυτήρια ήταν ολοκαίνουρια από πέρσι. Δημιουργήσαμε απλά έναν επιπλέον χώρο που ζητήθηκε από την UEFA για το λεγόμενο flash interview, σαν μικτή ζώνη που την κάναμε εντός αποδυτηρίων. Πιστεύω πως ο κόσμος του Άρη θα σεβαστεί όσα καινούρια δημιουργήθηκαν στο γήπεδο. Έγιναν με πολύ κόπο και πολύ αγώνα και μεράκι. Από τα μηνύματα που λαμβάνω θεωρώ πως θα υπάρξει σεβασμός προς τον χώρο».

Για το Νέο Ρύσιο: «Βασική μας προτεραιότητα τώρα είναι η ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδο Χαριλάου. Μόλις ολοκληρωθούν θα κάνουμε και εκεί κάποιες βελτιωτικές εργασίες με επιπλέον χώρους».

Για το ταξίδι στο Ντόρτμουντ και στο γήπεδο της Μπορούσια: «Είχαμε επισκεφτεί και πέρσι το ίδιο γήπεδο. Αυτή τη φορά είδαμε τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου για θέμα χωροταξίας με την προσέλευση των φιλάθλων, γιατί θα τοποθετηθούν και 19 καινούρια τουρνικέ φέτος στο Χαριλάου. Έγινε και μια επίσκεψη για την μπουτίκ που θα γίνουν και εκεί κάποιες εργασίες αναμόρφωσης στους επόμενους μήνες».

Για την παρουσίαση του «Νέου Χαριλάου» με την μεγάλη εξωτερική ανακαίνιση: «Είναι έτοιμη η παρουσίαση. Θέλουμε να τελειώσουμε πρώτα με τις εργασίες που γίνονται τώρα στο γήπεδο και θα οργανώσουμε μαζί με τη διοίκηση μια λεπτομερή παρουσίαση του έργου. Έχουμε ξεκινήσει ήδη διαδικασίες για την αδειοδότηση. Είμαστε σε καλό δρόμο. Χρειάζεται χρόνος γιατί είναι μεγάλο το έργο. Θεωρώ πως η παρουσίαση θα γίνει μέσα στον Ιούλιο κάτι που θα ξεκαθαρίσει το Σαββατοκύριακο.

Το πότε θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει το έργο θα το ορίσει ο πρόεδρος. Είναι ένα έργο που κοστίζει πάρα πολλά χρήματα. Ο πρόεδρος κάνει κάποιες κινήσεις, θα δούμε τι θα γίνει και με το νέο Υπουργείο, υπάρχουν και προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα έχουμε νεότερα μετά την παρουσίαση».

To Top