Παπαδόπουλος: “Δεν είναι αδιάφορη η Ξάνθη! Προσηλωμένοι για την νίκη και τη σωτηρία”

Τις σκέψεις του για την επόμενη χρονιά μοιράστηκε ο προπονητής του Αρη, Σούλης Παπαδόπουλος. Αυτό που προτάσσει, βεβαίως, είναι η αγωνιστική σωτηρία της ομάδας, στη Ξάνθη. Οσο για το δικό του μέλλον; «Μένω εκεί που με θέλουνε», είναι το μήνυμά του.     

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού:

-Κόουτς, το φετινό ταξίδι του Αρη στη Superleague τελειώνει και φαίνεται να τελειώνει καλά..

« Πρώτα ο Θεός να δούμε και την Κυριακή και πιστεύω να τα καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα στη κατηγορία, εκεί όπου ανήκει. Μετά θα κοιτάμε το μέλλον πιο αισιόδοξα».

-Εχει μείνει ένα τελευταίο παιχνίδι στη Ξάνθη, κόντρα σε μια ομάδα η οποία είναι βαθμολογικά αδιάφορη..

« Δεν νομίζω ότι είναι αδιάφορη. Ολες οι ομάδες έχουν ενδιαφέρον να κερδίσουν. Η Ξάνθη είναι μια πολύ καλή ομάδα που βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε προσηλωμένοι, αποφασιστικοί, όπως είμασταν στα τελευταία παιχνίδια για να μπορέσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

-Οι αδιάφορες ομάδες είναι συνήθως και πιο επικύνδινες;

« Σίγουρα, γιατί παίζουν πιο ελεύθερα, χωρίς να έχουν την πίεση του αποτελέσματος. Θέλει, όπως είπα, πολύ μεγάλη προσοχή για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

-Το πνεύμα που προσπαθείτε να περάσετε είναι νίκη στη Ξάνθη για να εξασφαλιστεί η ομάδα και από πιθανούς άλλους παράγοντες;

« Εμείς κοιτάμε μόνο το αγωνιστικό, αυτή είναι η δουλειά μας. Αυτό που προσπαθώ να περάσω στους παίκτες είναι ότι για εμάς δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι απ΄ όλες τις πλευρές. Δεν ξέρω αν θα είναι η νίκη ή η ισοπαλία που θα μας δίνει αυτό το προβάδισμα. Από εκεί και πέρα η ομάδα θα μείνει στη κατηγορία εάν ισχύσουν οι νόμοι που ισχύουν σ΄ όλα τα κράτη, όλου του κόσμου! Και στην Ελλάδα αρκετές ομάδες έχουν τιμωρηθεί. Εμείς, βέβαια, δεν κοιτάμε να πέσει η μία ομάδα ή η άλλη. Αυτό το κάνανε κάποιοι άλλοι για εμάς. Αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι να σωθούμε εμείς. Ολες τις ομάδες τις σεβόμαστε και ιδιαίτερα όταν έχουν τόσο μεγάλη ιστορία, όπως έχει η ΑΕΚ. Στη συγεκεκριμένη στιγμή όμως κάνανε λάθος και δύσκολα θ΄ αποφύγουν το μοιραίο».

-Πως σας φαίνεται που ενεπλάκη το όνομα του Αρη σ΄ όλη αυτή την ιστορία;

« Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Όταν κάνει κάποιος ένα λάθος, δεν μπορεί να το διορθώσει μ΄ ένα άλλο λάθος!  Ο Αρης δεν έχει καμιά σχέση. Ο Αρης έπαιζε στη Θεσσαλονίκη με τον Αστέρα Τρίπολης με 25 χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο. Δεν θέλω να ασχοληθώ μ΄ αυτό το πράγμα, διότι όπως εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες κι όπως εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποια ομάδα θα πέσει, έτσι ακριβώς θέλουμε να μας σέβονται. Από εκεί και μετά, αυτά είναι θέματα της διοίκησης η οποία θα προφυλάξει τα συμφέροντα της ομάδας».

-Τι κρατάτε από τη φετινή χρονιά στην οποία δεν είσασταν από την αρχή, όμως δώσατε το στίγμα σας;

« Αυτό που κρατάω είναι η προσπάθεια που βγάλανε οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος. Ηταν μια συγκυνητική προσπάθεια. Βέβαια, περιμένω να τελειώσουμε την Κυριακή και θα μπορούμε να πούμε στη συνέχεια περισσότερα. Διότι, ξέρουμε πως στην Ελλάδα απ΄τη μια στιγμή στην άλλη, μπορούν να σου έρθουν όλα ανάποδα. Νομίζω όμως πως και η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχει μπει σ΄ έναν σωστό δρόμο και αυτοί που κάνουν λάθη, τα πληρώνουν».

-Τι σκέφτεστε για την επόμενη χρονιά;

« Το μόνο που μ΄ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι της Ξάνθης. Δεν έχω τίποτ΄ άλλο στο μυαλό μου, από το πώς θα μπορέσει ο Αρης να παραμείνει στη κατηγορία και ότι είναι να γίνει θα γίνει».

-Θέλετε να μείνετε;

« Αυτή είναι μια κουβέντα που μπορούμε να την κάνουμε αργότερα. Εγώ είμαι ένας προπονητής που μ΄ αρέσει να μένω εκεί που με θέλουνε.».

-Ο κόσμος, πάντως, με τη συμπεριφορά του στις κερκίδες, έδειξε πως σας θέλει..

« Το βλέπω και μου αρέσει πάρα πολύ! Αλλά ας τελειώσουμε με το καλό, να δούμε και τα διοικητικά πως θα πάνε και θα συζητήσουμε. Ξαναλέω, μ΄ αρέσει να πηγαίνω εκεί όπου εκτιμούν τη δουλειά μου».

To Top