ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παππάς: “Βαριά και δύσκολη η μέρα της δίκης για τον Άλκη, όλοι θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη” (audio)

O Λευτέρης Παππάς, εκ των εμπνευστών της Δομής Εις το όνομα του Άλκη μίλησε με αφορμή τη χθεσινή έναρξη της δίκης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Όπως είπε μεταξύ άλλων στον Flash 99,4 και την εκπομπή “Αθλητικό X-PRESS”: “Ήταν μια βαριά και δύσκολη μέρα για όλους μας, αυτή της δίκης για την δολοφονία του Άλκη. Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, όλοι το θέλουμε και δεν έχουμε κάτι διαφορετικό που να μην το πιστεύουμε. Ακούσαμε τη μητέρα του Άλκη να λέει ότι πρέπει να πάνε φυλακή οι ένοχοι. Εμείς απλά σιωπούμε, όταν μιλάνε οι γονείς”.

Παράλληλα τόνισε ότι: “Θέλουμε να αλλάξουμε το σαθρό που υπάρχει και με τις δράσεις μας ρίχνουμε τους σπόρους. Όμως όλες οι αθλητικές ενώσεις, οι μεγαλύτερες στην Ελλάδα, επαγγελματικές, Super League και Basket League, για πρώτη φορά στην ιστορία έβγαλαν την ίδια ανακοίνωση για τις δύο πρώτες αγωνιστικές του Φεβρουαρίου. Είναι πολύ σημαντικό”.

Για τις δράσεις είπε: “Ζητάμε από φίλους αντιπάλων ομάδων να φωτογραφηθούν με τα διακριτικά των ομάδων τους και να στείλουν τις εικόνες για να αναρτηθούν στον λογαριασμό που διαθέτουμε στα social media. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να συνηθίσει το μάτι στα χρώματα δίπλα δίπλα και να μην μας φαίνεται περίεργο αν βλέπουμε ανθρώπους άλλης ομάδας μαζί» για να συμπληρώσει:

“Οι ερασιτεχνικές προωθούν στα σωματεία τους να συμμετάσχουν στη δράση για την πορεία που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου με το μήνυμα «χάστε μία προπόνηση, οι αθλητές θα κερδίσουν πολλά περισσότερα συμμετέχοντας στην σιωπηλή πορεία που θα διοργανώσουμε το απόγευμα της 1ης Φεβρουαρίου. Η πορεία θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, όπου οι αθλητές μπάσκετ των ομάδων Κ18 του ΠΑΟΚ και του Άρη, που είχαν ταξιδέψει και μαζί, θα σχηματίσουν με κεριά το όνομα του Άλκη. Θα επιστρέψω σε αυτό που είπα για την Super League και την Basket League. Το τραγούδι του Κώστα Τουρνά, που δεν έχει ακουστεί ακόμη, θα παίξει στα γήπεδα όλης της Ελλάδας. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό”.

Τέλος υπογράμμισε ότι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα μεταβεί αντιπροσωπεία της Δομής στη Βέροια για να δώσει το παρών στο μνημόσυνο για τον Άλκη…

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

To Top