Παραμανίδης: “Ο Άρης έχει ανάγκη από ένα πλάνο”

Θέση για όλα όσα συμβαίνουν και δεν συμβαίνουν στον μπασκετικό Άρη πήρε ο πρώην αρχηγός των κίτρινων, Βασίλης Παραμανίδης.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Goal” ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής τόνισε: “Για μένα είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στο αγωνιστικό. Αυτός ο Αρης δημιουργήθηκε κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με μια απαγόρευση μεταγραφών αλλά και με πολύ συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες. Θα μπορούσαν βέβαια να έχουν γίνει και καλύτερες επιλογές.

Σε κάποιες περιπτώσεις ο Αρης πλήρωσε τη διοικητική απειρία, με την έννοια πως βρέθηκαν στη διοίκηση παράγοντες που ανέλαβαν πολλά βάρη από το παρελθόν και δεν είχαν ποτέ βρεθεί ξανά σε αυτήν τη θέση, με αποτέλεσμα να γίνουν μεγάλα λάθη. Το μεγάλο κέρδος για μένα από τη φετινή περίοδο είναι τα δύο παιδιά, ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Θα μείνουν όμως στον Αρη και την επόμενη σεζόν ή θα φύγουν; Θα μείνουν ή θα θυσιαστούν και αυτοί στον βωμό της οικονομικής δυσπραγίας;»

Ο Βασίλης Παραμανίδης προσθέτει: «Στη ζωή μου υπήρξα πάντοτε ειλικρινής. Μου λένε πως λέω αλήθειες που στενοχωρούν. Δεν μπορώ να κάνω όμως διαφορετικά, ειδικά όταν αναφέρομαι στον Αρη. Είναι σαφές πως ο Αρης έχει ανάγκη από ένα πλάνο, από ένα ισχυρό σταφ που να γνωρίζει το αντικείμενο, και όραμα.

Δεν πρέπει κάποιοι να υποκρίνονται πως τα ξέρουν όλα. Πρέπει να μπουν κανόνες, το αγωνιστικό να έχει μια δομή λειτουργίας με διακριτούς ρόλους. Πρέπει να βγεις στον κόσμο και να πεις αλήθειες. Δεν χρειάζονται χρήματα για κάποια πράγματα. Καλή διάθεση χρειάζεται, ανοικτό μυαλό και να αφήσουν κάποιοι κατά μέρους εγωισμούς.

Πονάει η καρδιά μου με όσα βλέπω σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Λένε για τους προπονητές… Τι να σου κάνει ο Μίνιτς; Εχει μαγικό ραβδάκι;

Τι να σου κάνει ο Αλεξανδρής όταν του είπαν ότι θα έχεις τρεις ξένους και μετά του είπαν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής;»

Του ζητάμε να σχολιάσει την αποχώρηση Αγγέλου: «Είχε πει για τριετές πλάνο και μετά φυσικά κοίταξε το συμφέρον του. Αυτός καλά έκανε.

Δεν είναι δυνατόν όμως να βγαίνουν μέσα από τη διοίκηση και να πανηγυρίζουν επειδή έκλεισε στην Εφές. Αν ήμουν διοίκηση, δεν θα τον είχα αφήσει να κοουτσάρει ούτε το ματς με τον Πανιώνιο για τον ημιτελικό. Ο Αρης είναι πάνω από όλα».

 

To Top