Πεδουλάκης: “Απαράδεκτοι στο πρώτο μέρος”

Ο Αργύρης Πεδουλάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, τονίζοντας πως η εμφάνιση της ομάδας στο διάστημα αυτό θα πρέπει να γίνει βίωμα. Σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος όπου είδε την ομάδα του να παίζει μυαλωμένα.      

Ο προπονητής των πράσινων δήλωσε πως «στο πρώτο ημίχρονο, θεωρήσαμε ότι θα είναι εύκολο. Πήγαμε να παίξουμε με το ένστικτο, παρά με το μυαλό και ήμασταν απαράδεκτοι. Μπήκαμε στο παιχνίδι και αφήσαμε τα πάντα στη τύχη, κάνοντας πολλά σουτ τριών πόντων και γενικότερα ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ξέρω ότι η ομάδα ήταν ταλαιπωρημένη, αλλά ίσα-ίσα, όταν είσαι ταλαιπωρημένος πρέπει να βάζεις κυρίως το μυαλό σου. Από την άλλη, πρέπει να πω ότι έως ένα σημείο ήταν λογικό, γιατί έχουμε πολλά καινούργια παιδιά στην ομάδα. Γενικά, το πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να μας γίνει βίωμα. Στο δεύτερο ημίχρονο επαναφέραμε τα στεγανά μας στο γήπεδο. Μας υποστήριξε ο Τσαρτσαρής στη θέση «4» ο οποίος μας ηρέμισε και μετά χτίσαμε μια διαφορά. Στο δεύτερο μέρος αλλάζαμε μπάλες, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όπου μετά τη πρώτη ή δεύτερη πάσα, σουτάραμε. Τα σουτ στο πρώτο μέρος δεν μπήκαν και λειτουργήσαμε άσχημα. Αντιθέτως, στο δεύτερο μέρος παίξαμε με μυαλό», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις του στα τελευταία πέντε λεπτά όπου παρότι το παιχνίδι είχε κριθεί έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στους παίκτες του με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κίτσεν. «Εμείς δεν κοιτάμε το ταμπλό, αλλά το πώς θα διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε για να μην επαναληφθούν. Προσπαθούμε, ξέρουμε ότι για κάποια παιδιά αυτά τα παιχνίδια είναι σαν εξάσκηση. Επιδιώκουμε να τους δείξουμε τα λάθη τους». Σε ερώτηση που διατυπώθηκε σχετικά με την διαιτησία και ότι αυτή ό,τι βοήθησε τον Παναθηναϊκό, απάντησε ότι «βγάζετε λάθος συμπεράσματα κι έχετε λάθος δεδομένα σε ότι αφορά τη διαιτησία».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε πως «πήγαμε να παίξουμε στη Μαδρίτη, δίχως να έχουμε παιχνίδι στα πόδια μας. Ευτυχώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα», και συμπλήρωσε σχετικά με το παιχνίδι «Δεν ξεκινήσαμε έτσι όπως έπρεπε, δεν κάναμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει στη προπόνηση. Ευτυχώς τα διορθώσαμε στο δεύτερο μέρος, παίξαμε ομαδικά και βελτιωθήκαμε στην άμυνα».

To Top