Πιπελίδης στο PRESSARIS: «Η θέση της ομάδας χάντμπολ είναι στην Α1»

Τον απολογισμό της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε, αλλά και τους στόχους ενόψει της επόμενης, παρουσίασε στο PRESSARIS ο προπονητής της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του Άρη, Ευθύμης Πιπελίδης, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει στους «κίτρινους» και τη νέα σεζόν.

Ο Άρης τερμάτισε 4ος στο Βόρειο όμιλο της Α2 ανδρών, με τον κ. Πιπελίδη να επιβραβεύει την προσπάθεια της ομάδας του, ο βασικός κορμός της οποίας θα διατηρηθεί. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με κάποιες προσθήκες, που θα αποτελέσουν προσωπικές επιλογές του, οι «κίτρινοι» θα εμφανιστούν πιο δυνατοί, θέτοντας από τώρα τον στόχο της ανόδου στην Α1.

Αναφορικά με την παρουσία της ομάδας τη χρονιά που πέρασε, τόνισε: «Ήρθα στον Άρη τον Οκτώβριο, βρήκα μία ομάδα με ορισμένα προβλήματα, ενώ παράλληλα κάποια δεδομένα που επικρατούσαν δε συμβάδισαν με τα δικά μου πιστεύω. Κάποια στοιχεία καταφέραμε να περάσουμε στην ομάδα και κάποια όχι. Όπως και να ‘χει, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, τα οποία στα περισσότερα παιχνίδια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ καλή».

Για το αν οι «κίτρινοι» είχε τη δυνατότητα για κάτι παραπάνω, υποστήριξε: «Πιστεύω ότι η ομάδα έκανε κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούσε και οι νοήμονες αθλητές γνωρίζουν την πραγματικότητα. Από την αρχή είχα πει ότι ο Φοίβος Συκεών, η Νάουσα και η Δράμα βρίσκονται μισό βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες και αυτό αποδείχθηκε στο γήπεδο. Δουλεύουν χρόνια μαζί και μόνο το γεγονός ότι στα μεταξύ μας παιχνίδια χάσαμε στις λεπτομέρειες, λέει πολλά για την προσπάθεια της ομάδας μας, η οποία υστέρησε μόνο στη συνοχή μεταξύ των παικτών».

Σχετικά με την παραμονή του στον πάγκο του Άρη, είπε: «Συζήτησα με τους κυρίους Κουράκο, Οικονόμου και Μπαϊρλή και η συμφωνία μας επήλθε από το Φεβρουάριο, όταν και ξεκίνησε ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς. Γίνονται προσπάθειες να έρθουν παίκτες, κάποιοι από τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι από τη Βέροια, τους οποίους γνωρίζω προσωπικά, καθώς έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Η ομάδα θα δουλέψει σκληρά, θα δυναμώσει και σίγουρα ο στόχος θα είναι πολύ διαφορετικός την καινούρια σεζόν».

Πιο συγκεκριμένα, για τον στόχο του Άρη από εδώ και πέρα, σημείωσε: «Πρώτη φορά θα ρισκάρω και θα πω το εξής: Όταν έφυγα από τον Άρη, έπειτα από πέντε χρόνια δουλειάς στα ανδρικά τμήματα, είχα πει ότι φεύγω σαν φίλος και ότι αφήνω μία δουλειά στη μέση. Όταν επέστρεψα, και μετά από ένα μήνα προπονήσεων, οργανώσαμε μία ομάδα ανθρώπων γύρω από το ανδρικό τμήμα, στους οποίους είπα ότι αυτή η ομάδα, που αγαπώ ιδιαίτερα, δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης από τη στιγμή που αγωνίζεται στην Α2. Ο Άρης αξίζει να βρίσκεται στην Α1 και εκεί πρέπει να πάει».

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το «κάτι παραπάνω» που θέλει να δώσει στην ομάδα, απάντησε: «Δε μου λέει τίποτα το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ερασιτεχνικό άθλημα και ότι οι αθλητές αγωνίζονται αμισθί. Δεν παρακαλάμε κανένα να έρθει στην ομάδα. Στον Άρη έρχονται στο κάτω – κάτω… Όποιος φτάνει εδώ, θα πρέπει να δίνει ό,τι έχει και δεν έχει μέσα στο γήπεδο, αλλά και στην προπόνηση. Το κάτι παραπάνω που θέλω είναι ακριβώς αυτό: Δε μου αρκεί το 60-70%. Θέλω το 90-100% και από τους παλιούς παίκτες, αλλά και από αυτούς που θα έρθουν, άσχετα αν είναι ερασιτέχνες αθλητές και αν παίζουν χωρίς οικονομικές απολαβές».

To Top