ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποια 12 συμβόλαια μπορεί να ανανεώσει ο Άρης και τι έκαναν φέτος με αριθμούς…

Στον Άρη υπάρχει μερική αλλαγή πλάνων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του μεταγραφικού ban, είτε μέσω της Κυβέρνησης με το μνημόνιο συνεργασίας με FIFA-UEFA, είτε μέσω του CAS στο οποίο θα προσφύγει η ΠΑΕ.

Από την στιγμή, όμως, που δεν δίνεται -προς το παρόν- στον Άρη η δυνατότητα μεταγραφών (ελεύθερων ή δανεικών) ή ακόμα και να  προωθήσει από τις ακαδημίες του, το βάρος πέφτει όλο στα 12 συμβόλαια που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου, τα οποία μπορεί και να ανανεώσει πριν ολοκληρωθούν για να είναι προετοιμασμένος ακόμα και για το άσχημο σενάριο.

Μένουν απ΄έξω, αυτό του Βέλεθ που φέρεται να έχει υπογράψει με τον Παναθηναϊκό και του Ντουρμισάι, καθώς η υπόθεσή του θα εκκρεμεί δικαστικά και το δελτίο του προς το παρόν ανακαλείται. O Άρης μπορεί να ανανεώσει τα συμβόλαια αυτά μέχρι την ημερομηνία λήξης του (30 Ιουνίου).

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Χουλιάν Κουέστα (22 συμμ.): Ο βασικός γκολκίπερ του Άρη τα τελευταία δύο χρόνια. Η φετινή χρονιά είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς. Έπαιξε σε 14 ματς πρωταθλήματος, κράτησε ανέπαφη την εστία του στα 6, δέχθηκε 13 γκολ.

Απόστολος Τσιλιγγίρης (3 συμμ.): Από το… πουθενά, βρέθηκε βασικός και μάλιστα σε ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Ο 19χρονος γκολκίπερ, κέρδισε τις εντυπώσεις του με τις παρουσίες του κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (μπήκε στα τελευταία λεπτά), ΑΕΚ και Λαμία. Δέχθηκε δύο γκολ στα τρία αυτά ματς.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μιχάλι Κόρχουτ (30 συμμ. 2 ασίστ): Βασικό και αναντικατάστατο μέλος της αρχικής ενδεκάδας του Άρη, στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πολύτιμος, ανεβασμένος φέτος, ενώ είναι και εν ενεργεία διεθνής. Ούτως ή άλλως θα δεχόταν πρόταση για ανανέωση.

Ούγκο Σόουζα (9 συμμ.): Προς το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Μίχαελ Ένινγκ. Ο “παλιός” της ομάδας, μπορεί να παίξει τόσο ως στόπερ, όσο και ως δεξί μπακ. Δεν ήταν στις προτεραιότητες για να συνεχίσει στην ομάδα.

ΜΕΣΟΙ

Χαβιέ Ματίγια (32 συμμ, 2 γκολ, 4 ασίστ): Εχει δεχθεί πρόταση ανανέωσης, αλλά ακόμα δεν έχει δώσει την οριστική απάντησή του. Στον Άρη θεωρούν πως θα είναι πολύτιμος και την επόμενη σεζόν.

Αμπού Μπα (16 συμμ.): Ο δανεισμός του από την Ναντ ολοκληρώνεται, όμως στο ρόστερ του γαλλικού συλλόγου δεν έχει θέση. Ο Μίχαελ Ένινγκ τον πίστεψε και τον στήριξε πολύ. Δεν τον δικαίωσε απόλυτα. Το σενάριο για νέο δανεισμό κερδίζει έδαφος.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Μπρούνο Γκάμα (27 συμμ, 9 γκολ, 3 ασίστ): Ο πολυτιμότερος από τα φετινά συμβόλαια που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι. Επίσης έχει δεχθεί πρόταση για ανανέωση από τον Άρη και δεν έχει απαντήσει. Ο Πορτογάλος αν και στα 32 του και μετά από σοβαρό τραυματισμό, έκανε φέτος την καλύτερη σεζόν στα τελευταία χρόνια της καριέρας του.

Ντάνιελ Λάρσον (31 συμμ, 4 γκολ, 8 ασίστ): Από βασικός στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018/19, μετά τον τραυματισμό του στην προετοιμασία, ξεκίνησε την φετινή σεζόν στον πάγκο. Όταν αποφάσισε να τον εμπιστευτεί ο Ένινγκ, ως δεύτερο φορ πίσω από τον Ιντέγε, ο Σουηδός τον δικαίωσε απόλυτα. Ο Άρης ήταν ανοιχτός να συζητήσει μαζί του για ανανέωση, απλά δεν τον είχε προτεραιότητα.

Νικολά Ντιγκινί (30 συμμ, 7 γκολ, 2 ασίστ): Ο πολυτιμότερος παίκτης του Άρη την σεζόν 2018/19, ξεκίνησε φέτος βασικός, αλλά έχασε την θέση του στη συνέχεια από τον Λάρσον. Όλα έδειχναν πως θα συνέχιζε την καριέρα του το καλοκαίρι είτε στην Κύπρο, είτε στην Τουρκία. Πλέον είναι όλα ανοιχτά.

Μπράουν Ιντέγε (26 συμμ, 9 γκολ, 1 ασίστ): Το μεγαλύτερο συμβόλαιο του φετινού Άρη. Παίκτης που δίνει πολλές βοήθειες μέσα στο γήπεδο. Ο Άρης ήθελε και από πριν να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, αρκεί να υπήρχε μείωση αποδοχών.

Μάρτιν Τόνσο (16 συμμ): Τον πίστεψε μόνο ο Σάββας Παντελίδης, αλλά ο παίκτης δεν τον δικαίωσε. Ο Ένινγκ δεν του έδωσε πολλές ευκαιρίες, καθώς έβλεπε τον Αργεντινό να μην μπορεί να τις αξιοποιήσει. Ελάχιστα πράγματα, στον 1.5 χρόνο που είναι στον Άρη.

Δημήτρης Διαμαντόπουλος: Φέτος δεν πήρε καθόλου ευκαιρίες, ακόμα κι όταν ο Ιντέγε ήταν τραυματίας και ο Άρης είχε μόνο τον Ντουρμισάι ως φορ. Μόλις μία συμμετοχή σε 18άδα. Την σεζόν 2018/19, όταν χρειάστηκε ήταν εκεί, παίζοντας ακόμα και τραυματίας για το καλό της ομάδας.

 

To Top