Ποστέκογλου: “Ήταν η χειρότερη εμπειρία μου ως προπονητής”

Ο Άγγελος Ποστέκογλου μίλησε για την αντίδραση των οπαδών στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, ανέφερε πως ήταν το χειρότερο βράδυ της καριέρας του ως προπονητής ενώ αναφέρθηκε και στο σκηνικό με τον φίλαθλο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των “σπιρουνιών”:

“Υποστηρίζεις την ομάδα σου να κερδίζει συνέχεια αλλά μάλλον έκανα λάθος. Λογικά είμαι στην μειονότητα άρα κι αυτό είναι ένα μάθημα.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ ξανά μια παρόμοια κατάσταση αλλά αν είμαστε θα το αντιμετωπίσω διαφορετικά, γιατί δεν το πήρα στα σοβαρά. Πίστευα ειλικρινά ότι μόλις φτάναμε στο γήπεδο, θα ήταν ένα φυσιολογικό παιχνίδι-και δεν ήταν.

Σηκώνω τα χέρια ψηλά, έκανα λάθος. Την προηγούμενη ημέρα κορόιδεψα την όλη κατάσταση γιατί δεν πίστευα ότι θα γινόταν. Αλλά αν έτσι θέλουν να πιστεύουν- εγώ δεν πιστεύω γιατί δεν είμαι οπαδός της Τότεναμ- το μόνο που μπορώ να πω είναι να προσφέρω τη γνώμη μου για το τι χρειάζεσαι για να είσαι επιτυχημένος και για μένα δεν μπορείς να είσαι επιτυχημένος αν αλλάζουν τα κίνητρά σου ανάλογα της κατάστασης.

Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα χειρότερο από το να μην παλεύουμε να νικήσουμε κάθε φορά που παίζουμε, αλλά αυτός είμαι εγώ.

Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω με αυτόν τον τρόπο, αυτή είναι ίσως η χειρότερη εμπειρία που είχα ως προπονητής σε ένα παιχνίδι, επειδή μόλις συνειδητοποίησα ότι έκανα λάθος όσον αφορά το πώς θα ήταν η ατμόσφαιρα και τι κόσμος ένιωσα, ένιωσα ένα άγχος. Τι θα συμβεί αν παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε αλλά μας νικήσουν με 5-0;

Με έπιασε κρύος ιδρώτας σκεπτόμενος τους ανθρώπους που αμφισβητούν την ακεραιότητά μου και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Αν μη τι άλλο θα έπρεπε να γνωρίζουν οι άνθρωποι για μένα. Δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα μπορούσε να μας κάνει η Μάντσεστερ Σίτι, ότι δεχθήκαμε μια βαριά ήττα και ο κόσμος θα αμφισβητούσε πώς προετοίμασα την ομάδα.

Και πριν ο κόσμος πει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ξέρουμε στα social media ότι θα είχε συμβεί. Εκατό τοις εκατό. Και θα ήμουν εδώ προσπαθώντας να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Δεν απόλαυσα τη βραδιά, αλλά τα εύσημα στους παίκτες γιατί το ποδόσφαιρό μας ήταν εξαιρετικό. Αυτό είναι το σημαντικό γιατί θα μας είχε πλήξει ως ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Δεν νομίζω ότι κάποιος θα πει ότι δεν κάναμε τη Μάντσεστερ Σίτι να κερδίσει αυτή τη νίκη το προηγούμενο βράδυ. Και θα μπορούσε να είχε πάει πολύ διαφορετικός δρόμος χωρίς να αλλάξει τίποτα από εμάς, απλώς με το να είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Χρησιμοποιούσε γλώσσα που δεν έπρεπε και ήταν αγενής, και αν ακούσω ότι δεν με νοιάζει ποιος είναι, θα το αντιμετωπίσω. Αλλά είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτος να επιστρέψει την επόμενη φορά και να εκφράσει τις απόψεις του”.

To Top