ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πουρσανίδης: “Έχω φίλους Αρειανούς, αλλά… Θα υπάρχουν μπλόκα, στο γήπεδο μόνο χωρίς διακριτικά”

Ο Υποστράτηγος, Μιλτιάδης Πουρσανίδης, Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος μίλησε για την απαγόρευση της μετακίνησης των φιλάθλων του Άρη στην Λαμία.

Αναλυτικά στο Yellow radio 92.8:

Για το αν θα μπορούν οι οπαδοί του Άρη να κατέβουν στην Λαμία είπε:

Η πρόταση η δική μας είναι να μη γίνει μετακίνηση ούτε οργανωμένων, ούτε μεμονωμένων φιλάθλων. Να απαγορευτεί και η παράδοση των εισιτηρίων με οποιονδήποτε τρόπο, αναφέρομαι στο διαδίκτυο. Ότι και να πούμε είναι υποθετικό. Η απόφαση θα βγει σήμερα ή αύριο.

Με ποιο σκεπτικό απαγορεύτηκε η μετακίνηση είπε:

Το σκεπτικό είναι να διαφυλαχτεί η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών. Ήμασταν μάρτυρες γεγονότων με σοβαρά επεισόδια από μετακινήσεις φιλάθλων. Για παράδειγμα στον περσινό αγώνα του ΠΑΣ Γιάννενα με τον ΠΑΟΚ. Η ίδια απόφαση βγήκε εδώ στο Λαμία ΠΑΟΚ και αν δεν κάνω λάθος σε ένα ματς που δεν τιμωρήθηκε η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι και αυτό στην Λαμία.

Για το αν καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά και το ότι απαγορεύεται μια μετακίνηση των φίλων του Άρη, λόγω αυτών των προηγούμενων των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του Άρη είπε:

«Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε. Κοιτάμε να παίρνουμε μέτρα, όταν υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις οπαδών μεγάλων ομάδων όπως είναι και ο Άρης. Άλλο είναι να μετακινούνται 30-40-100 φίλαθλοι κι άλλο μαζικά και ίσως χιλιάδες όπως στην προκειμένη περίπτωση του Άρη».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος του Άρη έχει αποδείξει ότι δεν γίνεται το παραμικρό σε μαζικές μετακινήσεις όπως στην Δράμα, στην Πάτρα ή στον τελικό του ΟΑΚΑ είπε:

“Για τον τελικό με πάτε πολύ μακριά… Για τα άλλα δεν γνωρίζω. Γνωρίζω ότι είναι μικρό το γήπεδο και δεν μπορεί να υπάρξει μετακίνηση οπαδών για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας”.

Για το πότε μπορεί να επιτευχθεί η μετακίνηση των φιλάθλων όλων των ομάδων είπε:

Θα το δούμε αυτό στο μέλλον όταν θα έχουμε καλύτερους νόμους θα έχουμε και καλύτερη ποιότητα όλων των φορέων και πιστεύω θα φτάσουμε εκεί.

Προς όφελος του ποδοσφαίρου και του Άρη να καθίσουν οι φίλοι Αρειανοί εκεί, να το παρακολουθήσουν από τις τηλεοράσεις και να κάνουν υπομονή μία εβδομάδα που θα απολαύσουν την ομάδα τους στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Για το αν έρθει κάποιος μεμονωμένα αν θα μπορέσει να μπει:

“Αν έρθει κάποιος χωρίς διακριτικά της ομάδας θα μπορέσει να μπει και να παρακολουθήσει ήσυχα το παιχνίδι. Αν όμως γίνει κάτι θα είναι αυτός υπεύθυνος για τον εαυτό του. Τώρα αν έρθουν φίλαθλοι του Άρη δε μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό. Δεν θα ανοίξει κάποια κερκίδα σε περίπτωση που έρθουν κάποιοι φίλαθλοι και πουν ότι ίσως μπουν μέσα. Θα εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση της Γραμματείας Αθλητισμού είτε είναι θετική είτε αρνητική”.

Για τις προσκλήσεις που θα πάρει η ΠΑΕ Άρης είπε:

Θα υπάρξει πρόβλεψη. Είναι πολύ φιλόξενη η Λαμία, δεν δίνουν κάποιο δικαίωμα. Δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα οι άνθρωποι.

Για το αν τους αγγίζει η ανακοίνωση των οπαδών της Λαμίας που καλούν τους φίλους του Άρη είπε:

“Δεν μας αγγίζει αυτή η ανακοίνωση. Εμείς θα κάνουμε ότι λέει η απόφαση. Αν γίνει δεκτή η μετακίνηση των φιλάθλων του Άρη θα είναι χωρίς όριο να καταμετρήσεις. Υπάρχει δυναμική μεγάλη, το γήπεδο είναι μικρό δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί το γήπεδο στις απαιτήσεις αυτές.

Εγώ θέλω γήπεδα γεμάτα, έχω παίξει και εγώ χρόνια ποδόσφαιρο. Στεναχωριέμαι. Θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια όλοι οι φορείς να κατευθυνθούν σε αυτά τα σημεία, της ήρεμης χωρίς προβλήματα μετακίνησης των φιλάθλων και των φιλοξενουμένων. Να πηγαίνουμε στο γήπεδο και ο καλύτερος να κερδίζει πάντα. Η απόφαση αυτή πρέπει να είναι κεντρική από πολύ ψηλά και απ’ότι έχω καταλάβει από τις δηλώσεις του Υπουργού θα το βάλουμε σιγά σιγά στη ζωή μας αυτό το κομμάτι. Λίγο δουλειά θέλει και θα φτάσουμε στο Ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Για το περσινό παιχνίδι Λαμία-ΠΑΟΚ είπε:

Ήμουν και τότε επικεφαλής. Όσοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ εντοπίστηκαν είχαν προσεχθεί στην υπηρεσία και μετά είχαν απομακρυνθεί από το γήπεδο.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα εφαρμοστεί πλήρως. Το ίδιο εφαρμόστηκε και στο ματς μετά το Λαμία ΠΑΟΚ, στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός. Δεν έχει έγινε μετακίνηση από φιλάθλους του Ολυμπιακού”.

Για το αν θα είναι την Δευτέρα στο γήπεδο είπε:

“Ναι βεβαίως. Θα πάω κανονικά. Έχω να δω και φίλους Αρειανούς που θα έρθουν εδώ από το προηγούμενο βράδυ. Θα βρεθούμε, θα μιλήσουμε μαζί τους, αλλά μέχρι εκεί.”

Αν θα υπάρχουν μπλόκα:

¨”Ναι, θα έχουμε μπλόκα και στα διόδια και θα ζητήσουμε και από τη Θεσσαλονίκη να μπλοκαριστούν οι οργανωμένοι. Φυσικά δεν θα μπορέσει κανείς να πλησιάσει στο γήπεδο”.

Για το πότε θα ξεπεραστεί αυτήν η κατάσταση:

“Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε τον φίλαθλο, με την οικογένεια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του στο γήπεδο. Έχω παίζει 20 χρόνια ποδόσφαιρο και δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε. Όλοι οι φορείς να βοηθήσουμε από την μεριά μας και να συμμετέχουμε σε αυτό. Πρέπει ο κόσμος να επιστρέψει στο γήπεδο”.

Για το αν θα γίνει το ίδιο με το Λαμία-ΑΕΚ, Λαμία-ΠΑΟΚ και Λαμία-Ολυμπιακός είπε:

Ναι, η θέση μας θα είναι ίδια.

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει;

«Δεν θέλω να πω. Αγαπάω όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Παράδειγμα έχω και εγγόνι, το οποίο βαπτίστηκε πρόσφατα στην περιοχή Χαριλάου, στην Οσία Ξένη… Θα πάνε όλα καλά. Οι φίλοι μας στην Θεσσαλονίκη, που αγαπάνε τον Άρη, θα πρέπει να καθίσουν να δουν τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη και όλα καλά».

Για το μήνυμα στον κόσμο του Άρη:

«Ο Άρης είναι μια ομάδα που ανήκει στην μεγάλη κατηγορία, έπρεπε να επιστρέψει και μακάρι να είναι στις πρώτες θέσεις».

To Top