Συγκλονιστική περιγραφή του Κέβιν Λοβ για τις κρίσεις πανικού του

Ο Κέβιν Λοβ μίλησε για τις κρίσεις πανικού που πέρασε την προηγούμενη σεζόν με περιγραφή που συγκλονίζει.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος ψυχικής υγείας και ευεξίας του ΝΒΑ μόνο το 5% των παικτών που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα αναζητούν βοήθεια. Ο Κέβιν Λοβ δεν είναι απλά ένας από αυτούς. Είναι και αυτός που ώθησε πολλούς παίκτες (όπως ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και ο Τζαχίλ Όκαφορ) να “ανοιχτούν” και να παραδεχτούν το πρόβλημά τους.

Ο πάουερ φόργουορντ των Κάβαλιερς μίλησε για τις κρίσεις πανικού που πέρασε την προηγούμενη σεζόν στην Τζάκι ΜακΜούλαν του ESPN και περιέγραψε αναλυτικά πως βίωσε αυτές τις καταστάσεις. Τα λόγια του συγκλονίζουν…

“Αφού έτρεξε από δωμάτιο σε δωμάτιο σε απόλυτο πανικό, τελικά κατέρρευσε στο πάτωμα των αποδυτηρίων”, γράφει η ΜακΜούλαν στο άρθρο της. “Η καρδιά μου έμοιαζε σαν να θέλει να βγει από το στήθος μου”, λέει ο Λοβ.

“Δεν μπορούσα να ανασάνω. Προσπαθούσα να καθαρίσω τον λαιμό μου βάζοντας το χέρι μου κάτω από το λαιμό μου. Ήταν τρομακτικό. Νόμιζα ότι πάθαινα καρδιακή προσβολή. Ήμουν πολύ φοβισμένος. Αισθανόμουν πραγματικά ότι θα πεθάνω εκείνη τη στιγμή”.

Τότε ήταν που ο φυσικοθεραπευτής των Καβαλίερς, Στιβ Σπίροκ, μπήκε στα αποδυτήρια και τον βρήκε απλωμένο στο πάτωμα. “Προσπαθούσε να με ηρεμήσει, αλλά δεν ήξερε τι να κάνει. Με ρώτησε: «Τι μπορώ να κάνω για να σας δώσω λίγο αέρα;»”, θυμάται ο Λοβ, που διακομίστηκε εν συνεχεία στο κοντινότερο νοσοκομείο, όπου όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές.

Μετά το συμβάν ο 30χρονος άσος αναζήτησε βοήθεια και την είχε. Έγραψε το άρθρο στο Player’s Tribune που άνοιξε τα μάτια ακόμα και των δύσπιστων, όσων δεν πίστευαν ότι έχει πραγματικά πρόβλημα -ακόμα και μέσα στην ομάδα του.

Η ιστορία του πάουερ φόργουορντ έγινε η αφορμή να μιλήσουν και άλλοι παίκτες. Έγινε η αιτία που το ΝΒΑ θέσπισε το πρόγραμμα “ψυχικής υγείας και ευεξίας” τον περασμένο Μάιο.

 

To Top