ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πρίττας: «Καθαρό πέναλτι στον Γκάμα -Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο Άρης, κάθε χρόνο ένα βήμα παραπάνω»

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από το ματς του Άρη με την Μάντσεστερ Σίτι, ο Σάκης Πρίττας θυμήθηκε εκείνη τη μέρα, ενώ μίλησε και για όσα είδε στο τελευταίο ματς των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Για το ματς του Άρη με τον Παναιτωλικό: «Δεν περιμέναμε να αφήσει η ομάδα δύο βαθμούς. Αποδεικνύεται πως όλα τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα, ο Άρης είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά στο τέλος πλήρωσε την δυστοκία του. Μπορεί να μην είχε την ένταση άλλων παιχνιδιών ο Άρης, ωστόσο είχε καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Είναι βέβαια πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια, είναι και οι καιρικές συνθήκες που δεν βοηθούν. Σε αυτά τα ματς πρέπει να μπει ένα γκολ για να κλειδώσει το παιχνίδι».

Για το γκολ που ακυρώθηκε: «Αν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία των αμφισβητούμενων φάσεων μπορούμε να μιλάμε για πολλή ώρα. Είναι μια φάση πολύ οριακή, το VAR έκρινε ότι είναι οφσάιντ και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για το πέναλτι στον Γκάμα: «Ήταν καθαρό πέναλτι και έπρεπε να δοθεί. Ο αμυντικός βάζει το πόδι του, τον ανατρέπει ξεκάθαρα και απορώ γιατί δεν ασχολήθηκαν περισσότερο με τη φάση και δεν κάλεσαν τον διαιτητή να τη δει. Είναι ευθύνη του VAR που έχει την ηρεμία και το βίντεο να ελέγξει την φάση».

Για το ματς του Παναθηναϊκού που αναβλήθηκε στα Γιάννενα: «Αυτό θα πω πως ήταν το σωστό να γίνει, αλλά το ίδιο έπρεπε να συμβεί και στο αντίστοιχο ματς του Άρη. Και στη Λαμία ήταν ξεκάθαρα αδικημένος ο Άρης που έπρεπε να παίξει σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους, κάτι που στοίχισε σε βαθμούς. Αν ανατρέξουμε στη φετινή χρονιά θα δούμε ότι καμία ομάδα δεν έχει παίξει σε τέτοιες συνθήκες».

Για τον Μήτρογλου: «Δεν έχει προλάβει να πείσει τον κόσμο ότι είναι σε καλή κατάσταση. Θα περιμένουμε να τον δούμε και στα επόμενα ματς, ξέρουμε την ποιότητα και την κλάση του και πιστεύω θα βρει τον εαυτό του και θα βοηθήσει την ομάδα».

Για τη συνέχεια: «Πρέπει να προχωρήσει η ομάδα, να παρουσιαστεί όσο καλύτερη και έτοιμη γίνεται για τα πλέι οφ. Έχει πολύ καλή παρουσία ως τώρα. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Είναι πιο γεμάτη η ομάδα στο ρόστερ και είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Κάθε χρόνο κάνει και ένα βήμα παραπάνω».

Για τη Σίτι που αντιμετώπισε πριν 10 χρόνια ο Άρης: «Αυτό που θυμάμαι όταν τελείωσε το ματς ήταν ότι ήμασταν ζωντανοί για την πρόκριση. Το 0-0 διατηρούσε κάποιες ελπίδες. Πιστεύαμε ότι μπορούμε μέσα στο Μάντσεστερ και να πάρουμε την πρόκριση. Υπήρχε μια ικανοποίηση στην ομάδα. Παίξαμε κόντρα σε ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας. Ήταν μεγάλη εμπειρία και αυτές οι στιγμές είναι που μένουν σε έναν ποδοσφαιριστή. Θυμάμαι είχα πρόβλημα με το γόνατό μου τότε και έκανα υπερπροσπάθεια για να παίξω σε αυτά τα παιχνίδια γιατί μετά από λίγο καιρό έκανα επέμβαση. Τα ξεχνάς όλα, χωρίς όμως να εκτεθείς. Πρέπει να ισορροπείς για να έχεις καλή παρουσία. Όσο για την ατμόσφαιρα ήταν συγκλονιστική, όσοι βρέθηκαν σε εκείνα τα ματς θα τα θυμούνται για πολύ καιρό».

Για τον κόσμο που λείπει λόγο κορωνοϊού: «Λείπει ο κόσμος από την ομάδα, όμως λείπει και η ομάδα από τον κόσμο. Όλοι εμείς που πηγαίναμε στο Κλεάνθης Βικελίδης περιμένουμε πως και πώς να πάμε ξανά να δούμε την ομάδα που παίζει και καλό ποδόσφαιρο, να τους ευχαριστήσουμε για την καλή παρουσία και να περιμένουμε τα καλύτερα».

To Top