Πρώτα τα διαζύγια και οι δανεισμοί, μετά η ενίσχυση

Το ελληνικό πρωτάθλημα μπήκε και επισήμως στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, κάτι που σημαίνει… συναγερμό και για τον Άρη, που θα προσπαθήσει να αποσυμφορήσει το ρόστερ του και να κάνει βελτιωτικές κινήσεις, για τις οποίες βρίσκονται σε συνεχή επαφή διοίκηση και Πρόμπιερζ.

Ήδη σήμερα θα υπάρξουν επαφές με την πλευρά του Σάκη Πρίττα για τη λύση του συμβολαίου και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Είναι μια δύσκολη διαδικασία αυτή, γιατί για να λυθούν συμβόλαια χρειάζονται και χρήματα και η ρευστότητα δεν είναι σε καλό… σημείο για την ΠΑΕ, όπως στις περισσότερες ομάδες τέτοια εποχή.

Η πιο δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση από όλες είναι αυτή του Νέρι Καστίγιο, εξαιτίας παλαιότερων και τρεχουσών οφειλών, αλλά και της επιθυμίας του παίκτη να συνεχίσει στην ομάδα.

Πολύπλοκη είναι και η περίπτωση του Παπαστεριανού, για τον οποίο υπάρχει η διοικητική εισήγηση να παραμείνει…

Η περίπτωση του Κριστιάν Πορτίγια είναι δρομολογημένη, ο Ισπανός πολύ δύσκολα θα παραμείνει και ήδη η Δόξα Δράμας έχει ρίξει τις πρώτες… ματιές για τον παίκτη.

Τον Σάκη Πρίττα έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει κάποιες ομάδες όπως οι Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός…

Η αποσυμφόρηση του ρόστερ θα έρθει και μέσα από δανεισμούς παικτών και ήδη υπάρχουν συζητήσεις για να δοθούν σε άλλες ομάδες ορισμένοι νεαροί παίκτες όπως οι Κανούλας, Τσουκάνης και Αγτζίδης, ώστε να μπορέσουν να πάρουν αλλού χρόνο συμμετοχής και να μην παραμένουν αδρανείς.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση της ομάδας, ο Πρόμπιερζ έχει ζητήσει άμεσα την απόκτηση επιθετικού που θα καλύψει την θέση που άφησε κενή ο Βικτοράς Γιάκομπ. Εκεί επικεντρώνει την προσοχή της η διοίκηση και ο Πολωνός, αναζητώντας τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό ποιότητας και τιμής, γιατί υπάρχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Παράλληλα, όπως έχουμε σημειώσει και σε άλλα ρεπορτάζ, ο Πρόμπιερζ έχει ζητήσει έναν μέσο και έναν αριστερό αμυντικό. Αν και όλα αυτά θα απαιτήσουν χρόνο και ο Πολωνός στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν θα βαδίσει με τον υπάρχον ρόστερ.

To Top