Πόσπισιλ: «Δεν πρόκειται να μας υποτιμήσει η Ελλάδα»

Ο βοηθός προπονητή της Τσεχίας, Γιαν Πόσπισιλ, μίλησε για τον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα για τους «16» του Ευρωμπάσκετ, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να τους υποτιμήσει η «επίσημη αγαπημένη».

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τσεχία για τους «16» του Ευρωμπάσκετ (11/9) με σκοπό να συνεχίσει τη πορεία της στη διοργάνωση. Ο Γιαν Πόσπισιλ, βοηθός προπονητή δίπλα στον Γκίντσμπουργκ, επισήμανε πως δεν πρόκειται η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να τους πάρουν αψήφιστα στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση.
«Δεν πρόκειται να μας υποτιμήσει η Ελλάδα, λόγω του πρόσφατου παρελθόντος στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, μια από τις κορυφαίες ομάδες του Ευρωμπάσκετ».
Στην συνέχεια μίλησε για το πως θα αντιμετωπίσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Εθνική, αναφέροντας παράλληλα τη πορεία που έχει κάνει από το 2019 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας μέχρι τώρα.
«Θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τον Γιάννη σε καταστάσεις που δεν νιώθει τόσο άνετα. Ίσως σε κάποια μακρινά σου. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε ομαδικές άμυνες γι’ αυτό. Τον είχαμε αντιμετωπίσει το 2019, αλλά ίσως τότε να μην είχε συνηθίσει τόσο στο μπάσκετ της FIBA. Έκτοτε έχει εξελίξει πολύ το παιχνίδι του. Πλέον δεν τρέχει απλώς χωρίς να σκέφτεται, αλλά παίζει με μυαλό, μοιράζει ασίστ εκτός από το να σκοράρει και όλα αυτά τον κάνουν κυρίαρχο παίκτη. Δεν είναι ίδιος παίκτης με τότε στην Κίνα».
Τέλος, υπογράμμισε ότι Εθνική είναι ένα πολύπλευρο σύνολο, που μπορεί να παρουσίασει διαφορετικές επιθετικές επιλογές.
«Έχουν αλλάξει πολύ από πέρσι. Έχουν τον νατουραλιζέ Αμερικανό Ντόρσεϊ, τα τρία αδέρφια Αντετοκούνμπο αν και ο Κώστας δεν έχει τόσο μεγάλο ρόλο. Στην άμυνα παίζουν πολύ με αλλαγές, κάτι που θα έκανα κι εγώ με τέτοιους αθλητές. Ο Σλούκας και ο Καλάθης με την ικανότητά τους στη δημιουργία είναι πολύ έμπειροι παίκτες. Έχουν πολλούς x-factors που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον αντίπαλο. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι, να παίξουμε καλή άμυνα και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

To Top