Πώς ο ΑΦΜ θα γίνει ο νέος «προσωπικός αριθμός» και στις ταυτότητες

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε πως θα γίνει αυτό. Αλλάζει ο ΑΦΜ καθώς τα ψηφία του θα γίνουν ο αριθμός της ταυτότητάς μας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι όλοι θα έχουμε έναν αριθμό, ο οποίος θα ονομάζεται «Προσωπικός Αριθμός».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξήγησε πως θα γίνει αυτό.

Συγκεκριμένα ο Προσωπικός Αριθμός που θα χρησιμοποιούμε ως πολίτες θα είναι τα ψηφία του ΑΦΜ και θα είναι και ο αριθμός της ταυτότητάς μας.

«Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. Θα λέγεται Π.Α, Προσωπικός Αριθμός», είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σημειώνοντας πως για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α αλλά και ΑΜΚΑ μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός.

Όπως είπε, στην ταυτότητα θα αναγράφεται μόνος ο Προσωπικός Αριθμός και ένας αριθμός πιστοποιητικού ο οποίος θα είναι κάτι σαν check σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα. Όλα αυτά αναμένεται να γίνουν το 2022 οπότε και θα είναι έτοιμο το σύστημα.

Οι νέες ταυτότητες, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, θα μοιάζουν με το καινούριο δίπλωμα οδήγησης και θα έχουν έγχρωμη φωτογραφία.

To Top