ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρίχνουν «μαύρο» στο Mega (video)

Την «αποδυνάμωση» του σήματος του Mega από το βράδυ της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Digea εκτός κι αν το Μεγάλο Κανάλι παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αποπληρωμής των οφειλομένων του μέσα στις επόμενες έξι ημέρες.

Το διοικητικό συμβούλιο της Digea, παρόχου της εκπομπής ψηφιακού σήματος, συνεδρίασε και επί της ουσίας αποφάσισε να ρίξει μαύρο στο Μεγάλο Κανάλι από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Το κανάλι είχε προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του προς τον πάροχο ψηφιακού σήματος πριν από μερικούς μήνες. Στις 31 Ιανουαρίου είχε λήξει προθεσμία πληρωμής των οφειλομένων συνολικού ύψους 900.000 ευρώ, και τότε είχε διαρρεύσει εξώδικο της Digea προς το Μεγάλο Κανάλι. Την επομένη ημέρα είχε γίνει γνωστό από το Mega ότι οι οφειλές είχαν πληρωθεί και πλέον δεν υπήρχε ζήτημα έκπτωσης της ρύθμισης.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο κανάλι είχαν καταγγείλει ήδη από τότε σχέδια ανταγωνιστών για αποδυνάμωση του Mega. Ωστόσο, η εκπρόθεσμη κατά μία ημέρα πληρωμή της οφειλής οδήγησε τη Digea στην απόφαση να απαιτήσει το σύνολο των οφειλομένων με εξώδικο.

Με ομόφωνη απόφαση, τα μέλη του ΔΣ της Digea αποφάσισαν ότι από την Πέμπτη θα προχωρήσουν στην αποδυνάμωση του σήματος του καναλιού, εκτός κι αν στο μεσοδιάστημα οι υπεύθυνοι του Mega καταθέσουν συγκεκριμένο σχέδιο για την αποπληρωμή των 900.000 ευρώ που οφείλονται από το Μεγάλο Κανάλι στον πάροχο της εκπομπής ψηφιακού σήματος. Προφανώς, η Digea αναμένει ότι το σχέδιο αυτό θα πρέπει να έχει συνταχθεί σε συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε να υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο προτεινόμενος διακανονισμός θα υλοποιηθεί απαρέγκλιτα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κανάλι ουσιαστικά δεν θα μπορεί να μεταδίδει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Το Mega με αυτό τον τρόπο χάνει και το τελευταίο του «όπλο», αφού ήδη δεν μεταδίδει ζωντανό πρόγραμμα, αλλά καταγράφει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης σε δυναμικό κοινό με τις ταινίες και τις επαναλήψεις των τηλεοπτικών του σειρών.

Την πρόθεση της Digea να ρίξει «μαύρο» στο Mega καταγγέλουν ήδη οι εργαζόμενοι στο κανάλι με βίντεο που έφτιαξαν:

Πηγή: protothema.gr

To Top