ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάσα: “Είχα απορρίψει την πρόταση του ΠΑΟΚ, προτίμησα να μείνω στον Άρη – Απίστευτη η νύχτα του 4-2”

Ο Λούκας Σάσα μίλησε για πολλά και διάφορα και όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε στα τρία χρόνια του στον Άρη, λέγοντας πολλά και ενδιαφέροντα.

Τα κύρια σημεία των όσων είπε για τους κιτρινόμαυρους στο gazzetta.gr:

«Όταν έφυγα από τη Λουντογκόρετς μετά από τέσσερα χρόνια, ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Ωστόσο η τελευταία σεζόν στην Βουλγαρία ήταν η χειρότερή μου γιατί δεν έπαιξα σε πολλά ματς και όταν δεν έχεις λεπτά συμμετοχής, χάνεις την ευκαιρία προτάσεων από πολλές ομάδες. Γύρισα στη Βραζιλία όταν αποφάσισα να φύγω ενώ θα μπορούσα να υπογράψω νέο συμβόλαιο. Τότε είχα ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μου και μού είπε ότι ο Άρης με ήθελε. Θυμάμαι ότι μίλησα με τον Ούγκο Σόουζα και τον Σάββα Παντελίδη που ήταν προπονητής. Άκουσα πολύ ωραία λόγια, ένιωσα όμορφα και κατάλαβα ότι με ήθελαν. Για αυτό και υπέγραψα».

– Ήταν εύκολο ή δύσκολο να πεις το «ναι»;

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση γιατί δεν ήξερα πολλά για τον Άρη. Είχα ακόμα δύο – τρεις προτάσεις οπότε χρειάστηκε να το σκεφτώ περισσότερο για να αποφασίσω. Κάνεις overthinking για τα πάντα. Σκέφτεσαι παραπάνω από όσο πρέπει αλλά τελικά αποφάσισα ότι ήταν η σωστή απόφαση για εμένα και όσα μου είπαν, με βοήθησαν».

– Προσαρμόστηκες γρήγορα στον Άρη και τι σου έκανε αρχικά εντύπωση;

«Ναι πιστεύω ότι προσαρμόστηκα γρήγορα γιατί κατάλαβα αμέσως τι ήθελε ο Άρης. Ο τρόπος παιχνιδιού μου ήταν ίδιος με αυτό που ζητούσε η ομάδα. Δύναμη, αντοχή και έτσι προσαρμόστηκα αμέσως. Είχαμε εξαιρετικούς παίκτες, με υποδέχθηκαν πολύ καλά και στην πρώτη σεζόν τα πήγα καλά γιατί δεν με ήξερε κανείς και όμως μπόρεσα να συστηθώ όπως έπρεπε. Μάλιστα εκείνο το καλοκαίρι είχε φύγει ο Σιώπης που ήταν εξαιρετικός παίκτης και κατάφερα να τον αντικαταστήσω επάξια. Ήταν πρόκληση για εμένα».

– Για τον Σιώπη τι άκουγες δηλαδή;

«Όταν έφτασα στον Άρη, άκουγα συνέχεια να λένε «Σιώπης, Σιώπης, Σιώπης» (γέλια). Τον σέβομαι, τον αγαπάω και μου αρέσει σαν παίκτης αλλά είπα «Εντάξει, ήρεμα, είναι διαφορετικός παίκτης». Σίγουρα όμως ήταν μία μεγάλη πρόκληση για εμένα. Ειδικά αν ήμουν κακός σε κάποιο ματς, άκουγα και διάβαζα ότι «κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Σιώπη» αλλά έκανα καλά παιχνίδια και μου έδινε δύναμη αυτό γιατί τότε έλεγα «δεν χρειαζόμαστε τελικά τον Σιώπη» (γέλια)».

– Ποιος ποδοσφαιριστής στο ελληνικό πρωτάθλημα σε είχε εντυπωσιάσει περισσότερο;

«Έπαιξε κόντρα σε αρκετούς πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και πολλοί με εντυπωσίασαν. Υπήρχαν και στον Άρη τρομεροί παίχτες αλλά αυτός που με εντυπωσίασε πάρα πολύ, ήταν ο Φετ… φετφ… φετφα… (Φετφατζίδης). Ξέρεις τώρα εσύ ποιον εννοώ (γέλια). Πάντα έκανα πλάκα με το όνομά του αλλά τώρα δεν μπορώ να το πω σωστά. Και μετά ο Μπρούνο Γκάμα. Και οι δύο ήταν πραγματικά απίστευτοι παίκτες».

– Δούλεψες με αρκετούς προπονητές στον Άρη. Μπορείς να αναφέρεις ένα θετικό και ένα αρνητικό για τον καθένα τους;

«Κοίτα… τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα (γέλια). Όντως δούλεψα με αρκετούς προπονητές. Όλοι τους είχαν θετικά και αρνητικά στοιχεία αλλά δεν θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα για κανέναν. Όλοι με βοήθησαν αρκετά όσο ήταν στον Άρη. Θα προχωρήσω στην επόμενη ερώτηση (γέλια)».

– Δηλαδή δεν έχεις κάτι από τον καθένα που σου έχει μείνει;

«Είχα πολύ καλή επικοινωνία με όλους. Με τον Παντελίδη είχαμε μιλήσει πριν έρθω και με βοήθησε να προσαρμοστώ, με τον Ένινγκ ήταν η πρώτη μας σεζόν οπότε βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον. Η καλύτερη μας σεζόν ήταν με τον Μάντζιο και είχαμε αλληλοσεβασμό. Ο Τερζής ήταν πάντα εκεί για τον Άρη και είχαμε δημιουργήσει μία δυνατή σχέση. Μέχρι και σήμερα μιλάμε. Ο καθένας ήταν σε διαφορετική περίοδο και δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο αλλά είχαμε περάσει ωραία. Με τον Μπούργος είχα κακές στιγμές μπορώ να πω, δεν του άρεσα και ήξερα ότι δεν με ήθελε στην ομάδα, αλλά τον σεβόμουν πάρα πολύ».

– Η καλύτερη στιγμή σου στον Άρη;

«Θα πω στην πρώτη μου χρονιά, όταν σκόραρα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Νικήσαμε με 4-2 στο Βικελίδης και ήταν απίστευτη νύχτα για εμένα. Ένιωθα όλη αυτή την καταπληκτική ατμόσφαιρα του γηπέδου. Ήταν φανταστικό και μέχρι σήμερα βλέπω εκείνο το παιχνίδι και πόσο καυτή ήταν η έδρα».

– Και ποιο ματς δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Όλα τα παιχνίδια ήταν ξεχωριστά, ωστόσο για καλό λόγο δεν θα ξεχάσω εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ και για αρνητικό λόγο είναι ένα παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Είναι αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό όταν αποκλειστήκαμε στο Κύπελλο Ελλάδας γιατί η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Ήταν η στιγμή του Κουέστα με τον Μπουχαλάκη. Ήταν πολύ καλή σεζόν για εμάς και ήμασταν έτοιμοι να τους αποκλείσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε».

– Σε είχε προσεγγίσει ποτέ άλλη ελληνική ομάδα;

«Είχα αρκετές κρούσεις από ελληνικές ομάδες αλλά αυτή που ήταν πιο επίσημη από όλες, ήταν από τον ΠΑΟΚ. Δεν θυμάμαι τη χρονιά, αλλά ήταν η στιγμή που θα υπέγραφα το νέο μου συμβόλαιο με τον Άρη και φυσικά αποφάσισα να μείνω στον Άρη».

– Αν δεν υπήρχε ο Άρης, σε ποια άλλη ελληνική ομάδα θα έπαιζες;

«Χμμ… Έχω δει πολλά υπέροχα γήπεδα, ωραία ατμόσφαιρα και ομάδες δυνατές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ καλά κλαμπ και είναι πολύ δύσκολο να πω γιατί δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου σε άλλη ομάδα. Θεωρώ πώς αν δεν υπήρχε ο Άρης, δεν ξέρω που θα πήγαινα. Αλλά τόσο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλές προοπτικές για κάθε ποδοσφαιριστή».

– Όταν αποχώρησες από τον Άρη είχαν ακουστεί αρκετά για εσένα. Τι είχε συμβεί;

«Ήμουν στον Άρη τρία χρόνια και είδα πολλά πράγματα σε αυτό το διάστημα. Είχα κουραστεί λίγο. Για να σου πω την αλήθεια, υπήρχε καθυστέρηση στις πληρωμές για αρκετούς μήνες και για έναν επαγγελματία είναι δύσκολο γιατί είμαι μακριά από την πατρίδα μου, τους γονείς μου για παράδειγμα. Έδωσα τα πάντα για το κλαμπ και εκείνοι δεν με πλήρωναν στην ώρα μου και αυτό για εμένα ήταν έλλειψη σεβασμού προς εμένα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και σε συνδυασμό με την κατάσταση με τον Μπούργος που σιγά-σιγά με έβγαζε εκτός ομάδας… Έλεγε στους ανθρώπους ότι δεν με ήθελε τη νέα σεζόν στην ομάδα, οπότε δεν είχα λόγο να παραμείνω. Έτσι αποφάσισα να φύγω από τον Άρη ώστε να με θυμούνται ως έναν παίκτη που έδωσε τα πάντα και να κρατήσουν μόνο τα καλά. Άφησα αρκετά χρήματα φεύγοντας από τον Άρη. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για εμένα αλλά για τον Άρη ήταν καλό γιατί άφησα αυτά τα χρήματα. Δεν ήθελα να καταστρέψω τα τρία χρόνια που έμεινα στην ομάδα».

– Ήταν αλήθεια ότι θα πήγαινες στον Απόλλωνα Λεμεσού και γιατί χάλασε η μεταγραφή;

«Όταν άρχισα να σκέφτομαι να φύγω από τον Άρη, δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα και αρκετά κλαμπ άρχισαν να με προσεγγίσουν. Είχα την κατάσταση με τον Απόλλωνα Λεμεσού και το ΑΠΟΕΛ και είχα την ευκαιρία να πάω. Αλλά στο τέλος είχα κουραστεί… Από τη στιγμή που αποφάσισα να φύγω από τον Άρη είπα στη γυναίκα μου ότι ήθελα να πάω στη Βραζιλία. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολο να βρω μία καλή ομάδα στη Βραζιλία και ήθελα πολύ να γυρίσω. Ήμουν όντως πολύ κοντά να πάω στον Απόλλωνα, είναι αλήθεια, αλλά όταν ήρθε η πρόταση από τη Φορταλέζα, ήταν αυτό ακριβώς που θα ήθελα. Για αυτό και αποφάσισα να πάω εκεί. Ήταν η καλύτερη απόφαση που μπορούσα να πάρω. Είναι εξαιρετικό κλαμπ, οργανωμένο, με ωραίο κλίμα, που παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας».

To Top