Σήμερα η νέα κυβέρνηση!

Καθοριστικές επαφές του Αντώνη Σαμαρά σήμερα, Τετάρτη με Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.  Νέο ραντεβού εκπροσώπων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ το μεσημέρι. 

Η συνάντηση του αρχηγού της ΝΔ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 και με τον επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ στη 1:00 για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Ο τρόπος συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση απασχολεί τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, καθώς ο κ. Βενιζέλος έθεσε βέτο σε πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Να στηρίξει με την ψήφο της στη Βουλή τη νέα κυβέρνηση αποφάσισε η ΔΗΜ.ΑΡ , χωρίς να παίρνουν μέρος στελέχη της.

«Η νέα κυβέρνηση στηρίζεται σε φθαρμένες δυνάμεις και θα αποτύχει» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Πάμε καλά»

Για συμφωνία στα περισσότερα σημεία που αφορούν στο προγραμματικό πλαίσιο (εργασιακά και θεσμικά ζητήματα) κάνουν λόγο στελέχη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.

Στη Συγγρού, που έχουν και τον πρώτο λόγο, επιθυμούν το νέο σχήμα να απαρτίζεται το πολύ από 15 υπουργούς και 20 υφυπουργούς, διεκδικώντας τα χαρτοφυλάκια Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως που θα τα ενοποιήσει, Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Η ΝΔ θεωρεί ότι ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία πρέπει να έχει και την προεδρία της Βουλής, αξίωμα για το οποίο ενδέχεται να «μονομαχήσουν» Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ντόρα Μπακογιάννη.

Το κρίσιμο πόστο του υπουργού Οικονομικών είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στα χέρια του Σταύρου Δήμα.

Το τι τελικώς θα γίνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ξεκαθαρίσει με την εκπνοή, σήμερα, της διερευνητικής εντολής του Αντώνη Σαμαρά, 72 ώρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

To Top