Σαουρίδης: «Κάντε επιτέλους έλεγχο, να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί»!

Με μακροσκελή ανακοίνωση του με τίτλο «ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟ!!!», ο πρώην πρόεδρος του Super 3 Γιάννης Σαουρίδης κάνει τη δική του παρέμβαση στα όσα λέγονται κι ακούγονται τις τελευταίες μέρες για τον κιτρινόμαυρο σύλλογο και τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης που τον έχει πλήξει.

Ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου, ο οποίος διαγράφηκε στο τελευταίο συνέδριο, αναφέρεται στη στάση που κράτησε ο ίδιος αυτό το διάστημα, καυτηριάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Νικήτα Ματθαίου, οι οποίες άφησαν σκιές, ζητώντας παράλληλα να γίνει άμεσα οικονομικός έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή.

Η επιστολή που ακολουθεί αναλυτικά, όπως διευκρινίζει στη συνέχεια ο Σαουρίδης είχε σταλεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στην Κοινωνία Μελών και κοινοποιήθηκε και στον σύνδεσμο.

Αναλυτικά, η επιστολή Σαουρίδη που κοινοποίησε σήμερα, μαζί με μια συμπληρωματική διευκρίνηση, αλλά και μια δεύτερη επιστολή μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη βδομάδα με μέλη του δ.σ. της ΚΜΑ, τα παρουσιάζουμε αυτούσια:

ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟ!!!

«ΛΑΕ ΤΟΥ ΑΡΗ

Από τη στιγμή που παραιτήθηκα από Πρόεδρος του SUPER 3 στις 28/3/12, η εκπεφρασμένη κατά κόρον άποψή μου προς όλους τους ανθρώπους του Συνδέσμου, του ΑΡΗ και των Μ.Μ.Ε., ήταν να μη μιλήσω πουθενά ώστε να μη δημιουργήσω καμία αναταραχή στους κύκλους του Συλλόγου, πιστεύοντας (ουτοπικά απ’ ό,τι φάνηκε) ότι αυτό, εάν χρειαζόταν, θα έπρεπε να γίνει στο εσωτερικό του, με τις συνελεύσεις της Κοινωνίας Μελών, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη οργανωμένη διαδικασία, του SUPER 3 ή του ΑΡΗ!

Στον ΑΡΗ το να μη μιλάς από εδώ και από εκεί λέγοντας ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι (πάγια τακτική δυστυχώς της πλειοψηφίας των ασχολουμένων), από μόνο του εκλαμβάνεται ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να έχει στηθεί ένας απίστευτος χορός ανθρωποφαγίας – αλητείας και λασπολογίας, στο πρόσωπό μου και κάποιων άλλων με πολλά ή και πιο λίγα χρόνια κοντά στον ΑΡΗ και ο καθένας με τη δική του ιστορία! Δεν γίνεται και δεν αντέχεται πλέον αυτό!

ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟ!!

Συντάσσομαι ανεπιφύλακτα και (παρα)καλώ όλους τους φορείς – θεσμούς του Συλλόγου και σίγουρα και τους απλούς οπαδούς του να ενώσουν έστω και την ύστατη αυτή στιγμή τη φωνή τους, ώστε να γίνει επιτέλους ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον (για να μην εκμεταλλεύονται κάποιοι δήθεν «ελέγχους» με αυθαίρετα «πορίσματα») αυτός ο περιβόητος έλεγχος που είμαι σίγουρος ότι ΑΠΑΙΤΕΙ και όλος ο Λαός του ΑΡΗ!!!

Έλεγχος λοιπόν!! Σε όλα τα επίπεδα και σίγουρα όσον αφορά την δική μου δραστηριότητα με τα κοινά του ΑΡΗ μέσω πάντα του Συνδέσμου! ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ (!) ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΑΠΟ Σ.Δ.Ο.Ε. ή ακόμα καλύτερα από τον Προϊστάμενο Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη ή και από τον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα  Θεσσαλονίκης και Τσόγκα!!!

Έτσι μόνο θα προσδοθεί η διαφάνεια που απαιτεί ο κόσμος!! Από αυτούς τους φορείς – θεσμούς να γίνει ο έλεγχος και όχι από «φιλαράκια» και «κολλητούς» που θα το κάνουν δωρεάν…!!

Δεν γίνεται ολόκληρος Σύλλογος να ταλανίζεται από διαδόσεις και φήμες, οι οποίες κηλιδώνουν χωρίς ίχνος ντροπής υπολήψεις και αξιοπρέπειες! Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, που επί 20 και πλέον χρόνια στην ενασχόλησή μου με τα κοινά, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ που να επιβεβαιώνει τις χιλιάδες φήμες που πήγαζαν και πηγάζουν ακόμα και τώρα, από ανθρώπους με τους οποίους είχα εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το πώς πρέπει να πορευθεί ο ΑΡΗΣ και δυστυχώς αναπαράγονται σήμερα και από ανθρώπους που υπό το βάρος της άσχημης κατάστασης που βρίσκεται ο Σύλλογος, εύκολα πείθονται να βρουν εξιλαστήρια θύματα!

Παρακαλώ λοιπόν με όλη τη δύναμη της ψυχής μου τον ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ από τους προαναφερόμενους θεσμούς στους οποίους πιστεύω ότι ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, μιλώντας βέβαια πρωτίστως για εμένα και την ενασχόλησή μου με τον Σύνδεσμο, αλλά και με μεγάλη λαχτάρα, που ξανά θα πω γιατί το πιστεύω, ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΑΡΗ για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Εύχομαι και ελπίζω η παράκλησή μου να γίνει επιτέλους πράξη, με διαφάνεια και σοβαρότητα, και όχι με διαδόσεις του στιλ «κάποιος κάνει έλεγχο και βρήκε κάτι», «μας είπαν ότι εκείνος έκλεψε», ώστε να υπάρξει καθολική εμπιστοσύνη. Όλα αυτά τα ασόβαρα διχάζουν τον κόσμο και ποτίζουν μίσος τις ψυχές απλών ανθρώπων, τακτική που εγκυμονεί κινδύνους για παρεκτροπές!!

Ο κ. Νικήτας Ματθαίου, με τις δημόσιες δηλώσεις του στην εκπομπή «Σέντρα» στις 12/9/12 στο Ρ.Σ. “Metropolis”, που αποτέλεσαν και μία από τις πολλές αφορμές για αυτή την επιστολή – παράκληση, θεωρώ ότι είναι στο σωστό σκεπτικό όσον αφορά βέβαια τους ελέγχους που ζητά να γίνουν!! Ειδικά σ’ αυτά που είπε και με αφορούν προσωπικά ότι «ακόμα και από τον Σύνδεσμο λείπουν λεφτά» και ότι «ακόμα και συνδεσμίτες πήραν λεφτά»!!

Όταν λοιπόν εκπέμπονται δημοσίως τέτοιες σοβαρές κατηγορίες από έναν άνθρωπο που ήταν Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και τώρα εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, αυτόματα αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι ενέργειες που και ο ίδιος ζητά (αναλαμβάνοντας σίγουρα την ευθύνη του δημόσιου λόγου του).

Ταυτίζομαι και εγώ λοιπόν δια της παρούσης με τους ελέγχους που ζητά κι ο ίδιος να γίνουν, από κρατικούς φορείς και θεσμούς, όπως πιστεύω ότι το ίδιο απαιτεί πλέον και όλος ο Λαός του ΑΡΗ!! Έτσι μόνο θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια του αυτός ο Σύλλογος! Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να βρεθεί ΠΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ!!! Με σοβαρότητα και διαφάνεια όμως που προσδίδουν σίγουρα οι κρατικοί φορείς ελέγχου, από τους οποίους θα δημοσιοποιηθεί και το πόρισμα που θα είναι αποδεκτό από όλους και θα καλυφθεί ίσως η τεράστια ανάγκη για ηρεμία στις τάξεις του ΑΡΗ και του Λαού του!!

Υ.Γ. Αυτή η επιστολή – παράκληση αποστέλλεται μόνο στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ, εμμένοντας και πάλι στη στάση ζωής που αναφέρω στην αρχή της επιστολής, θεωρώντας ότι εσείς είστε που εκφράζετε επίσημα την πλειονότητα του Λαού του ΑΡΗ, συν το γεγονός ότι ο κ. Ματθαίου που προχώρησε σε αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις, όπως είπα και πιο πάνω, είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σας! Επίσης κοινοποιείται στον SUPER 3, λόγω της 24χρονης ενεργούς παρουσίας μου εκεί, αλλά και λόγω ότι εμπλέκεται με τις αοριστολογίες που αναφέρει ο κ. Ματθαίου.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος απέναντι στην ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπειά μου, και βλέποντας την ολιγωρία την οποία έχετε ήδη καταδείξει από τότε που αναλάβατε σαν Δ.Σ. της Κοινωνίας Μελών, διότι θεωρώ ότι θα έπρεπε το πρώτο σας μέλημα να είναι αυτός ο ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, να σας ενημερώσω ότι εάν υπάρξει περαιτέρω ολιγωρία από αυτήν των τριών ημερών, τότε αυτή η επιστολή – παράκληση θα κοινοποιηθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές αλλά και στα Μ.Μ.Ε., όπως επίσης ότι θα κινηθώ νομικά εναντίον οποιουδήποτε χρησιμοποίησε – χρησιμοποιεί ή θα χρησιμοποιήσει το όνομά μου, συκοφαντώντας το πρόσωπό μου με αοριστολογίες, επιφυλασσόμενος βέβαια και παντός άλλου νομίμου δικαιώματός μου.

(Επισυνάπτονται οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Νικήτα Ματθαίου, όπως ακριβώς αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.metropolisradiogr.com).

 

Μετά τιμής

Σαουρίδης Ιωάννης

 

* Συμπληρωματικά σήμερα 19/9/12, προς αποφυγή τυχόν παρεξήγησης, τονίζω ότι η επιστολή αυτή στάλθηκε την περασμένη Πέμπτη 13/9/12 (όπως αναγράφεται στην πρώτη σελίδα δίπλα στον ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΑΡΗ) και από τότε το μόνο που έγινε είναι να συσταθεί μια επιτροπή, που απ’ ό,τι λένε θα καλέσει τους διοικητικούς πρωταγωνιστές των οκτώ τελευταίων χρόνων και θα τους… ζητήσει εξηγήσεις!!

Κατά την γνώμη μου ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ και δεν θα προσθέσει το παραμικρό θετικό στην άσχημη κατάσταση του Συλλόγου, με κίνδυνο μάλιστα να γίνουν χειρότερα και πιο θολά τα «κουτσομπολιά», όπως άλλωστε έχει γίνει και από τέτοιου είδους επιτροπές στη Βουλή των Ελλήνων για τα γνωστά σκάνδαλα!!

Θεωρώ λοιπόν, μετά και από τα τελευταία γεγονότα που φαντάζουν τουλάχιστον ΠΕΡΙΕΡΓΑ και λόγω του ότι δεν στάλθηκαν οι παραιτήσεις του Δ.Σ. της χρονιάς που πέρασε εκεί που θα έπρεπε, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ για το περιβόητο άρθρο 99, χωρίς να γίνει ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΑΡΗ για ένα τόσο σημαντικό θέμα και χωρίς να ξέρει κανείς ποιος ή ποιοι παίρνουν τόσο σημαντικές αποφάσεις, πως η σοβαρότητα που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση του ΑΡΗ ώστε να έλθει και η σχετική ηρεμία στις τάξεις του πολυπληθούς και πολύπαθου κόσμου που τον ακολουθεί πιστά τόσα χρόνια, είναι ΜΟΝΟ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ που αναφέρω στην επιστολή μου – της οποίας η δημοσιοποίηση ήταν πλέον επιβεβλημένη, ίσως και πολύ αργοπορημένη!!! – που είναι και οι μόνοι που έχουν τη δύναμη ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΟΟΟΟΛΩΝ  (συμπεριλαμβανομένου πρώτα από όλους εμού), γιατί μόνο έτσι θα λάμψει η αλήθεια.

** Επίσης συμπληρώνω ότι την Παρασκευή 14/9/12 μου ζητήθηκε με τηλεφώνημα να παραβρεθώ στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, για να δώσω διευκρινίσεις για την επιστολή μου στον Πρόεδρο και κάποια ακόμα μέλη του Δ.Σ. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση, μου επισημάνθηκαν κάποιες ενστάσεις για τον χρόνο που ήθελα να δημοσιοποιήσω την επιστολή, τις οποίες και ζήτησα γραπτώς, μέσω της συμπληρωματικής επιστολής της Δευτέρας 17/9/12, την οποία επίσης σας αποστέλλω, χωρίς όμως να λάβω κάποια γραπτή απάντηση έως χθες, Τρίτη 18/9/12.

 ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 14/9/12

Σε συνέχεια της Α.Π. 74/13.9.12 επιστολής μου αλλά και της δεκάλεπτης συνάντησης που μου ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ κ. Γρόλλιο, τον κ. Ζουμπουρίδη, τον κ. Αλεξανδρίδη και τον κ. Ναούμ, όπου μου ζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις για το περιεχόμενό της αλλά και μου επισημάνθηκαν από την μία η σύμφωνη άποψη όλων για τον σκοπό της επιστολής μου, αλλά και κάποιες ενστάσεις για τον χρόνο που ήθελα να τη δημοσιοποιήσω, θα ήθελα να μου επαναλάβετε εγγράφως αυτές τις ενστάσεις σας αλλά και το χρονικό όριο δημοσιοποίησης της επιστολής, που εσείς μου προτείνετε σαν πιο καλό για τον Σύλλογο!!

Σε περίπτωση μη απάντησής σας μέχρι έστω την Τρίτη 18/9/12, θα θεωρήσω ότι πρέπει να πράξω κατά βούληση.

Μετά τιμής

Σαουρίδης Ιωάννης»

 

To Top