Τι είπε ο Σαουρίδης για τον Άρη, τον Super 3 και τον ίδιο σε τρίωρη συνέντευξη!

Ο Γιάννης Σαουρίδης, πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Άρη «Σούπερ 3», μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του από τη θέση του προέδρου.

Διαβάστε αναλυτικά το μεγαλύτερο μέρος των όσων απάντησε στις διάφορες ερωτήσεις που του έγιναν στο «Αθλητικό Μετρόοπολις», όπως τα ανέβασε στο σάιτ του ο ραδιοφωνικός σταθμός:

Για αυτά όλα όσα ακούγονται για εκείνον για χρήματα που κέρδισε από τον Άρη, αλλά και για το αν εργάζεται αυτή τη στιγμή: «Έχει ακουστεί ότι έχω τζιπ καγιέν, βίλα στο πανόραμα, μαγαζιά στη Τσιμισκή, άδειες ταξί, μαγαζιά στην Παπαναστασίου, ότι κάνω εισαγωγές ξυλείας για να ξεπλύνω μαύρο χρήμα ή ότι έχω εταιρία με τον Κόντη. Μέχρι και ότι έχω πάρει iphone το γιο μου ακούστηκε, ενώ δεν έχω παιδιά. Αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος, το μαγαζί που διατηρούσα στο Χαριλάου έχει κλείσει».

Για τις επιθέσεις που δέχτηκε το μαγαζί που διατηρούσε: «Όλα αυτά τα χρόνια έχει δεχτεί επιθέσεις. Το δυστύχημα είναι πως δέχτηκε επίθεση από τον περίγυρο. Τόσα χρόνια είχαμε επιθέσεις από αντιπάλους αλλά τώρα είχαμε και από αρειανούς».

Για το αν έχει άλλο μαγαζί: «Είχα ένα ουζερί. Το 94 άνοιξα το καφέ με άλλους 4 συνεταίρους. Το 98 ήταν φρουτάκια. Μετά από κάποιο καιρό κάναμε την ταβέρνα, τον «Ουρανό». Με τον Σοφοκλή Κύρκο και τον κ. Γρανούζη. Μετά από κάποια χρόνια έφυγα και από εκεί γιατί υπήρξαν διάφορα προβλήματα και όσον αφορά το «sol» το είχα με τρεις ακόμα, υπήρξαν συνεταιρικές διαφωνίες, μείναμε δυο και τελικώς έμεινα μόνος μου».

Για το τι δουλειά έκανε μέχρι να ανοίξει το πρώτο μαγαζί:

«Δούλευα σε βιοτεχνία σαν κόφτης. Δούλευα πρωί- βράδυ αλλά τραυματίστηκα στη δουλειά μου. Είχα κάποια κοψίματα. Τότε με πλησίασαν κάποιοι φίλοι του Άρη και με προσέγγισαν για να κάνουμε κάποιο μαγαζί. Πηγαίναμε σε ένα καφενείο εκεί γύρω μέχρι τότε. Έχω πει ότι προσέβλεπα στον κόσμο του Άρη. Δεν προσέβλεπα ποτέ όμως, ότι μπορεί να εκμεταλλευτώ κατά οποιοδήποτε τρόπο τον Άρη και ότι θα έχω χρήματα από εκεί. Κάποια χρόνια το μαγαζί πήγαινε καλά και κάποια χρόνια όχι».

Για το πότε κατάλαβε πως ο κόσμος του Άρη δεν τον ήθελε:

«Κατάλαβα πως με αμφισβητούνε τον τελευταίο χρόνο, το 2011, επί εποχής Κούπερ. Θεώρησαν πως ήμουν μαζί με τη διοίκηση για να «φάμε» τον Κούπερ. Τα δέχτηκα όλα αυτά που λέγανε γιατί δεν μπορείς να πείθεις τους πάντες πως είσαι ηθικός».

Για ποιους λόγους για τους οποίους πιστεύει πως ο κόσμος εναντιώθηκε προς το πρόσωπό του:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Είναι η ματαιοδοξία αλλά και πολλά που αφορούν τον Άρη. Το τελευταίο διάστημα έγιναν πολλά. Τα χρέη που παρουσιάστηκαν και όλα όσα παρουσιάσθηκαν δημιούργησαν στον Άρη μια άσχημη κατάσταση. Ο κόσμος έχει ακούσει πολλά και υπήρχαν πολλοί που περνούσαν από κει και τους έλεγαν διάφορα. Πίστεψαν πως έφταιγα και εγώ για όλα αυτά».

Για τη διοίκηση του συνδέσμου:

«Εγώ αυτό που έκανα, με τα όποια λάθη έγιναν, ήταν να βγάζω τη ψυχή μου. Είχα το θάρρος και την παρρησία να το κάνω δημοσίως. Αναγκάστηκα να μπω πρόεδρος από το συχωρεμένο τον «Μπρούνο». Είχε μείνει ο σύνδεσμος χωρίς πρόεδρο και με πίεσαν να μπω. Σε κάποιες συνελεύσεις που έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα, ζητούσα από τους παλιούς να μιλήσουν και δεν το έκαναν. Τότε αναγκάστηκα να βγω και να μιλήσω».

Για την ιστορία με την κατοχύρωση του σήματος:

«Όταν ο σύλλογος δεν υπάρχει πουθενά, τότε σαν οπαδός πρέπει να προστατέψεις τον σύλλογο. Δεν συνέλαβα εγώ το σχέδιο. Κάποιοι άνθρωποι από το σύνδεσμο μίλησαν με δικηγόρους και το κανόνισαν. Είχαμε μιλήσει και είχαμε απευθυνθεί σε κόσμο και δεν έγινε τίποτα. Κατοχυρώσαμε το σήμα του Άρη και όταν πέρασαν τα χρόνια και μας το ζήτησαν το δώσαμε στον Ερασιτέχνη».

Για τις συναλλαγές οικοπέδων που ακούγεται πως έκανε με τον κ. Κοντομηνά: «Δεν υπάρχει, είναι στη φαντασία κάποιων. Δεν έχω ούτε αλυσίδα εστιατορίων στη Γερμανία ούτε άδειες ταξί. Ουδέποτε έκανα συναλλαγή με τον κ. Κοντομηνά σε κανένα επίπεδο για θέμα δικό μου. Ο Σούπερ 3 είχε. Όσον αφορά για κάποια εκδρομή, ο σύνδεσμος πήρε ένα βοήθημα για να γίνει μια εκδρομή πιο φτηνά. Εγώ παρακαλούσα να βοηθήσουν από την τσέπη τους και όχι από το ταμείο του Άρη, άσχετα που μετά αποδείχτηκε το αντίθετο»

Για το αν έφυγε σαν κλέφτης και παράτησε τον Άρη:

«Εγώ από το σύνδεσμο έφυγα λόγω εσωτερικών δυσλειτουργιών του συνδέσμου και όχι για τον Άρη. Κανένα θέμα που αφορούσε τον Άρη δε με ανάγκασε να φύγω από το σύνδεσμο. Έβλεπα την τάση που υπήρχε, η οποία ήταν αντίθετη με όλα όσα γινόντουσαν τόσα χρόνια στον σύνδεσμο. Η συμπεριφορά απέναντι στις διοικήσεις και ο χειρισμός των μέσων ενημέρωσης του συνδέσμου. Μιλάω για την εφημερίδα, το σάιτ κλπ. Τα τελευταία έξι χρόνια προσπάθησα πάνω από 3-4 φορές να φύγω και έφτασα σε σημείο να κάνω γραπτή παραίτηση αλλά τελικά δεν την έδωσα. Αποκορύφωμα της θέλησης μου για παραίτηση ήταν πως μετά τον χαμένο τελικό στο ΟΑΚΑ φώναξα τη νέα γενιά και τους μίλησα. Τους είπα πως δεν αντέχω άλλο, θα είμαι δίπλα τους για ότι χρειαστούν γιατί αυτοί είναι η νέα γενιά. Φταιω που δεν έφυγα νωρίτερα. Έμενα όμως γιατί μου το ζητούσαν κάποιοι, και αυτοί οι κάποιοι τώρα με βρίζουν. Εγώ σέβομαι την επιθυμία του συνδέσμου να μην πουν ούτε το Δ.Σ. τους».


Για τη σχέση που είχε ο σύνδεσμος με τις διοικήσεις:

«Είχαμε καλές σχέσεις με σχεδόν όλες τις διοικήσεις. «Διψούσαμε» για να ηγηθεί κάποιος τον Άρη και να πάει η ομάδα μπροστά. Αυτό που θεωρώ πως έκανα και απέκτησα αυτή τη δύναμη σε εισαγωγικά είναι πως έκανα κατάθεση ψυχής. Βάση της κρίσης της δικής μου και των ανθρώπων που ήμασταν μαζί».

Για το αν θεωρεί λάθος το γεγονός πως ασχολήθηκε με τη διοίκηση του Άρη:

«Δε θεωρώ λάθος πως είχαμε διοικήσει. Ίσως για μένα να ήταν λάθος. Για το καλό του Άρη όμως δε νομίζω. Ο Άρης πέρασε από ένα μεταβατικό στάδιο χωρίς να πάει στη β΄ κατηγορία, όπως θα γινόταν»

Για τον κ. Κοντομηνά:

«Ο Κοντομηνάς όταν έφυγε είχε αφήσει χρέη. Όταν ήρθε ελπίζαμε πως όχι μόνο δε θα δημιουργήσει χρέη αλλά θα μηδενίσει και τα ήδη υπάρχοντα. Βλέπαμε πως γινόταν κάτι περίεργο και για αυτό είχαμε βγάλει και ένα πανό τότε που του λέγαμε να βγει μπροστά. Υπήρχε τότε χρέωση 40 εκατομμυρίων για να γίνει πάρκινγκ πίσω από το γήπεδο».

Για το αν αισθανόταν πως είχε κάποια δύναμη σαν πρόεδρος του Άρη:

«Δεν αισθανόμουν πως είχα δύναμη επειδή ερχόντουσαν στο μαγαζί μου ο Σκόρδας και ο Κόντης. Όταν κάναμε τα συλλαλητήρια για τον μπασκετικό ή τον ποδοσφαιρικό Άρη και συνομιλούσα με βουλευτές ή υπουργούς και εκείνοι έλεγαν να μιλήσουν με έναν μαλλιά, εννοούσαν εμένα. Μπορεί να έπαιρνα έναν βουλευτή και να μου έλεγε “Γιάννη κλείσε, είμαι στη Βουλή θα σε πάρω μετά”, και με έπαιρναν. Όταν πηγαίναμε στην Αθήνα σαν διοίκηση και μας άνοιγαν τις πόρτες. Τότε ναι αισθανόμουν πως είχα μεγάλη δύναμη».


Για το γιατί δεν πάει στο γήπεδο:

«Εγώ πήγαινα στο γήπεδο, στα πρώτα ματς ήμουν εκεί. Αλλά με πιάσανε και μου είπαν να μην πηγαίνω γιατί θα δημιουργηθούν επεισόδια. Δε γίνεται λοιπόν κάποιος που έχει φάει τόσα χρόνια στον Άρη να πηγαίνει στο γήπεδο και να δέχεται τραμπουκισμούς».

Για τη διαγραφή 14 ανθρώπων από τη μπασκετική διοίκηση του Άρη:

«Η διαγραφή 14 ανθρώπων δεν έχει σχέση με την ΚΑΕ. Υπήρξαν κάποια προβλήματα επί θητείας Κοντομηνά. Ο σύνδεσμος είχε διοργανώσει εκδρομή, οδική και αεροπορική, και εκείνοι κάνανε εκδρομή μόνοι τους. Τότε διεγράφησαν».


Για το ποιος φταίει για τη σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης:

«Είναι γενικευμένη αυτή η ερώτηση. Η ευθύνη είναι αλυσιδωτή σε πολλούς. Και σε μένα αλλά και σε πολλούς άλλους. Αυτό που είπα εγώ είναι ότι η εμπλοκή η δικιά μου στα τεκταινόμενα του Άρη είναι αυτή που βλέπατε όλοι. Είτε ραδιοφωνικά, είτε σε ανακοινώσεις, είτε όσες φορές πήγα σε συνελεύσεις που αφορούσαν τον Άρη. Όσον αφορά την περίοδο Σκόρδα- Αθανασιάδη. Όταν μπήκαμε στο άρθρο 44, τα χρέη ήταν 37 εκατομμύρια. Μπήκαμε στο άρθρο 44 και πανηγυρίζαμε. Τότε τα χρέη πέσανε στα 4,5. Έγινε κακή εκτίμηση της κατάστασης».

Για την παραίτησή του και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή:

«Είχαμε μια πολύωρη συζήτηση που έφτασε μέχρι τα χαράματα. Εκεί ισοπεδώθηκαν τα πάντα που αφορούσαν τη λειτουργία του συνδέσμου και όχι μόνο. Εγώ στα δύσκολα ήμουν πάντα παρόν και στην πρώτη γραμμή. Όταν παραιτήθηκα εγώ, ο Άρης ήθελε να κερδίσει ένα παιχνίδι για να βγει στην Ευρώπη. Σε αυτό το παιχνίδι έγιναν πράγματα και θαύματα. Έπεσε ένα μπουκάλι 500ml μισογεμάτο στην Κουρουμπίλια και το ματς διακόπηκε. Στην αρχή είπε πως είναι καλά και συνεχίζει. Μετά είπε να αδειάσει το γήπεδο και θα βγει. Άδειασε το γήπεδο και τελικώς δε βγήκε. Παίζεται ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού εδώ και καιρό. Τότε έγινε μια συνάντηση με Κόντη Αθανασιάδη και Πλα (τραπεζίτης) για 8 εκατομμύρια ευρώ σε 4 δόσεις. Τα χρήματα αυτά ζητήθηκε να γίνουν μετοχές υπό τον όρο πως πρώτα θα μετοχοποίει η Λέσχη και μετά η ΠΑΕ. Ζητήθηκε για δυο χρόνια να μη γίνει πρόταση μομφής εφόσον η ΠΑΕ δεν παράγει ούτε ένα ευρώ. Η πρόταση αυτή δεν ίσχυσε γιατί την ημέρα που πήγε ο Άρης να πάρει την αδειοδότηση έγιναν δυο προσφυγές από Κατίδη και Σηφάκη. Τότε ο Αθανασιάδης βγήκε και είπε πως δεν έχει δικαίωμα ο Κατίδης να κάνει προσφυγή γιατί ήταν πληρωμένος. Και είχε δίκιο. Ο Σηφάκης είχε να παίρνει κάποια λεφτά, του είπαν πως περιμένουν λεφτά από την Εθνική και θα τα πάρει όλα εκείνος. Δε δέχτηκε και έκανε προσφυγή».


Για την αδειοδότηση που δεν πήρε ο Άρης:

«Ο Άρης σε αυτήν την υπόθεση είχε ατού ψεύτικα, ατού- φαντάσματα. Υπήρχαν λεφτά τα οποία έφερε ο Κόντης. Πλήρωσε 3 παίκτες, απέσυραν τις προσφυγές και έκαναν νέα συμφωνητικά. Στην εκδίκαση της αδειοδότησης δεν παρουσιάστηκαν αυτά τα συμφωνητικά όλως περιέργως. Από μια άλλη υπόθεση Ζαχουδάνη, ο Άρης είχε απαίτηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ΟΥΕΦΑ μας είπε να μη βάζουμε αυτό το ποσό στα έσοδα γιατί δεν πρόκειται να το πάρουμε ποτέ. Τότε αυτό το ποσό εμφανίστηκε στη Λέσχη. Αυτό δημιούργησε ένα πρόβλημα και ένα αρνητικό κλίμα σε αυτούς που εκδίκασαν την υπόθεση για την αδειοδότηση. Εγώ πιστεύω πως παίχτηκε παιχνίδι στις πλάτες του Άρη. Ο κ. Σκόρδας, έξι μήνες πριν να μην μας δώσουν αδειοδότηση, επεξεργαζόταν το άρθρο 99 με το λογιστή του».

Για τα χρέη που δημιουργήθηκαν:

«Τα χρέη δημιουργούν χρέη. Όταν τρέχαμε για τα χρέη της ΚΑΕ το πρωτογενές χρέος του Άρη δεν έφτανε το 1 δις. Υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα στον Άρη πως υπάρχουν χρέη. Τα λεφτά που θεωρεί ο κόσμος πως υπήρχαν 30 εκατομμύρια ευρώ και κάποιοι βάζανε χέρι και τα παίρνανε. Αυτά είναι ανοίγματα. Δεν έβαζε κανείς χέρι στα ταμεία της ομάδας».

To Top