«Σε 10 μέρες έρχονται τα χρήματα, ο Άρης θα είναι βιώσιμος»!

O Γιάννης Κόντης είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα των διοικητικών εξελίξεων της ΠΑΕ Άρης στο τελευταίο χρονικό διάστημα. Θεωρείται ο παράγοντας-ρυθμιστής των εξελίξεων σε ότι αφορά την εκταμίευση των χρημάτων που θα αποτελέσουν το «οξυγόνο» σε αυτήν τη δύσκολη και ασφυκτική οικονομικά περίοδο…

Για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Goalnews”…

Για τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η συμμετοχή του στο νέο συμβούλιο της ΠΑΕ είπε: “Με τα νέα δεδομένα είναι επιτακτική η ανάγκη συμμετοχής μου στο νέο Δ.Σ της ΠΑΕ αλλά και η ενασχόλησή μου με τα οικονομικά θέματα για να μπορώ να παρακολουθώ κάποια πράγματα. Πιθανότατα θα είμαι αντιπρόεδρος”.

Για την συμφωνία με τον επενδυτικό όμιλο του εξωτερικού και πότε θα ενεργοποιηθεί τόνισε: “”Είναι πολύ δύσκολο να σου δώσει καποιος χρήματα με τις παρούσες συνθήκες, Πρέπει να έχεις γνωριμίες, να υπάρχει η κατάλληλη εμπιστοσύνη και φυσικά πλάνο. δεν υπάρχει ρήτρα με χρηματικό αντίτιμο. Αυτό ίσχυε στην περίπτωσης της δεύτερης εταιρίας που ήθελε να αγοράσει η ΠΑΕ. στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ένα μνημόνιο εμπιστευτικότητας, το οποίο αν σπάσει θα φέρει το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις».

Για το πότε θα εκταμιευτούν τα χρήματα είπε: «Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ποια εταιρεία ή ποιοι άνθρωποι μας κάνουν αυτή την ταμειακή διευκόλυνση. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τελειώσει το θέμα. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο περιμένουμε και τα χρήματα. Στην Ελλάδα με τόσα προβλήματα ό, τι είναι να γίνει πρέπει να είναι ξεκάθαρο. δεν μπορούμε να περάσουμε χρήματα… στον αέρα».

Για το αν δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία εγγύηση που να έχει σχέση με την ΠΑΕ Άρης ή κάποιο περιουσιακό στοιχείο της. Αυτό είναι δικό μας θέμα. Σίγουρα οι άνθρωποι αποβλέπουν και σε μια πιο ενεργή συμμετοχή στο μέλλον».

Για το αν θα είναι ο Άρης βιώσιμος μετά τη συμφωνία απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος και για αυτό έγινε η συγκεκριμένη προσπάθεια. Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση για τους δικούς της λόγους δεν είχε πει στον κόσμο τι είχε πληρώσει πραγματικά για χρήσεις του προηγούμενου προέδρου».

Όλη η συνέντευξη

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Γιάννη Κόντη έχει ως εξής:

-Είχατε απαντήσει στο παρελθόν αρνητικά σε αντίστοιχες προτάσεις αναφορικά µε συµµετοχή σας στο διοικητικό συµβούλιο. Τι άλλαξε τώρα;

«Με τα νέα δεδοµένα είναι επιτακτική η ανάγκη της συµµετοχής µου στο διοικητικό συµβούλιο της ΠΑΕ αλλά και η ενασχόλησή µου µε τα οικονοµικά θέµατα. Για να µπορώ να παρακολουθώ και να κατοχυρώσω κάποια πράγµατα».

– Ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος σας στο νέο διοικητικό συµβούλιο;

«Πιθανότατα θα είµαι αντιπρόεδρος».

– Ησασταν αυτός που βρήκατε τον χρηµατοοικονοµικό όµιλο του εξωτερικού, ο οποίος και θα δώσει χρήµατα. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό;

«Είναι πολύ δύσκολο να σου δώσει κάποιος χρήµατα µε τις παρούσες συνθήκες. Πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εµπιστοσύνη, να έχεις γνωριµίες και πάνω απ’ όλα να υπάρχει πλάνο».

– Ποιο είναι το όνοµα του οµίλου; Υπάρχει όντως ρήτρα εµπιστευτικότητας;

«Καταρχήν αυτό που ακούγεται για τη ρήτρα εµπιστευτικότητας είναι βλακεία. Δεν υπάρχει στη συγκεκριµένη περίπτωση ρήτρα µε χρηµατικό αντίτιµο. Αυτό ίσχυε στην περίπτωση της δεύτερης εταιρείας που ήθελε να αγοράσει την ΠΑΕ. Στη συγκεκριµένη περίπτωση υπάρχει ένα µνηµόνιο εµπιστευτικότητας, το οποίο αν σπάσει θα επιφέρει το ναυάγιο στις διαπραγµατεύσεις. Δεν υπάρχει λόγος να πούµε ποια εταιρεία ή ποιοι άνθρωποι µας κάνουν την ταµειακή αυτή διευκόλυνση».

– Θα µάθουµε δηλαδή το όνοµα όταν θα υπογραφούν τα συµβόλαια;

«Δεν νοµίζω ότι υπάρχει λόγος, ακόµα και τότε. Αυτοί που φαίνονται εδώ στην οµάδα είναι ο πρόεδρος και εµείς, οι οποίοι θα είµαστε υπεύθυνοι».

– Πότε θα ολοκληρωθεί η συµφωνία και τυπικά;

«Μέσα στην επόµενη εβδοµάδα θα τελειώσει το θέµα».

– Υπάρχει εµπλοκή µε την εισροή της πρώτης δόσης στα ταµεία της ΠΑΕ; Και αν όχι, πότε θα έρθουν τα χρήµατα;

«Μέσα στο επόµενο δεκαήµερο τα περιµένουµε. Στην Ελλάδα µε τα τόσα προβλήµατα ό,τι γίνει πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Δεν µπορούµε να περάσουµε χρήµατα στον… αέρα».

– Για να δώσει ο συγκεκριµένος όµιλος τα χρήµατα, προφανώς και πήρε εγγυήσεις. Ποιος τις έδωσε;

«Δεν υπάρχει καµία εγγύηση που να έχει σχέση µε την ΠΑΕ Αρης ή κάποιο περιουσιακό της στοιχείο. Αυτό είναι δικό µας θέµα και σίγουρα οι άνθρωποι αποβλέπουν και σε µια πιο ενεργή συµµετοχή στο µέλλον».

«Χάσαµε πολύ έδαφος, ειδικά στον πρώτο γύρο»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κοµµάτι.

– Ο Αρης κάνει πολύ καλή πορεία στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήµατος. Θα προλάβει να µπει στα πλέι οφ;

«Χάσαµε πολύ έδαφος, ειδικά στον πρώτο γύρο. Βλέπουµε ότι οι άλλες οµάδες δεν χάνουν συνεχόµενα παιχνίδια όπως εµείς, όµως είναι στο χέρι µας να µπούµε στην πεντάδα, µε τα ανάλογα αποτελέσµατα».

– Είστε ικανοποιηµένος από την επιλογή του Μασάδο;

«Νοµίζω πως ναι. Τόσο σαν άνθρωπος όσο και ως προπονητής έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και κρατάει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Με τον προπονητή πάντα πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Πρέπει να συµβαδίζει µε τη φιλοσοφία της οµάδας».

– Ο Τόχα κατέθεσε προσφυγή διεκδικώντας, το ποσό των 800.000 ευρώ. Το περιµένατε;

«Κάθε παίκτης έχει το δικαίωµα να διασφαλίσει µε τον τρόπο που ο ίδιος πιστεύει τα χρήµατά του».

«Σε δύο χρόνια δώσαµε 7 εκατ. ευρώ στην Εφορία»

Ο Γιάννης Κόντης µίλησε και για όσα έγιναν τα προηγούµενα χρόνια και στα οποία η διοίκηση του Αρη δεν έχει αναφερθεί…

– Θα είναι βιώσιµος ο Αρης µε τη συγκεκριµένη συµφωνία;

«Είµαι αισιόδοξος και γι’ αυτό έγινε η συγκεκριµένη προσπάθεια. Αλλιώς δεν θα κάναµε αυτή τη συµφωνία, να βάλουµε χρήµατα και µετά να τα χάσουµε και να µας κυνηγάνε και εµάς. Δυστυχώς η σηµερινή διοίκηση για δικούς της λόγους δεν είχε πει στον κόσµο τι είχε πληρώσει πραγµατικά για χρήσεις του προηγούµενου προέδρου, ο οποίος έφτασε τον Αρη στην κατάσταση αυτή και σήµερα εκµεταλλεύεται καταστάσεις και µεταφέρει τα δικά του προβλήµατα στη διοίκηση. Σε δύο χρόνια πληρώσαµε πάνω από 7.000.000 ευρώ στην Εφορία. Κληθήκαµε να πληρώσουµε ακόµα χρήµατα σε προσφυγές που δεν αφορούσαν τη νυν διοίκηση».

– Ο Αρης θα πάρει αδειοδότηση;

«Ολα αυτά που είπα έχουν σχέση µε την αδειοδότηση. Αν το καταλάβουν όλοι και συγκλίνουν προς αυτή τη κατεύθυνση, τότε θα πάνε όλα καλά. Επαναλαµβάνω ότι θα πρέπει τα χρήµατα που θα ζητήσουν οι παίκτες να ισοδυναµούν µε αυτά που θα έρθουν. Τότε, ναι, θα πάρει αδειοδότηση, γιατί δεν έχουµε σηµαντικά προβλήµατα µε την Εφορία».

«Δικαίωµα των παικτών η αποχή»

Για το θέµα που προέκυψε µε την απόφαση των παικτών να κάνουν αποχή από την προπόνηση της Δευτέρας και την Τρίτη να εκδώσουν ανακοίνωση ο Γιαννης Κόντης σηµείωσε: «Είναι δικαίωµά τους να κάνουν αποχή. Η γνώµη µου όµως είναι ότι κάνεις αποχή αν πιστεύεις ότι έχουν χρήµατα και δεν σου τα δίνουν. Χθες οι παίκτες έδειξαν κατανόηση. Ολοι οι παίκτες πρέπει να δουν πόσα χρήµατα συγκεντρωτικά πρέπει να µαζέψουµε για να τους πληρώσουµε και να κάνουν διακανονισµούς και ότι το ποσό που θα µπει από την πρώτη δόση πρέπει να αντιστοιχεί σε αυτό το ποσό».

(σ.σ.: Ο Γιάννης Κόντης µίλησε στο «Goal» πριν από την απόφαση των ποδοσφαιριστών να σταµατήσουν την αποχή).
 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top