Σε 16 χρόνια εκτός φυλάκης ο πιλότος (video)

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά. Τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου ο 33χρονος πιλότους έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την 20χρονη Κάρολαϊν δίπλα στο 11 μηνών βρέφος της οικογένειας.

Στη συνέχεια δε δίστασε να θανατώσει τον σκύλο της οικογένειας προκειμένου να φάνει πιο πειστική η εκδοχή της ληστείας. Ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημά του σχεδόν 40 ημέρες αργότερα σε μία υπόθεση που σόκαρε όλη την Ελλάδα.

Η απολογία του συζυγοκτόνου κράτησε πάνω από επτά ώρες και προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο δολοφόνος της Κάρολαϊν ήταν ο ίδιος ο πιλότος άπαντες αναρωτιούνται για την ποινή που θα του επιβληθεί. Το πιο πιθανό είναι να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αφού τον βαραίνουν μεταξύ άλλων και δύο κακουργήματα.

Αν η ποινή του είναι αυτή, τότε δεν αποκλείεται σε 16 χρόνια να βρεθεί εκτός φυλακής. Όπως ζήτησε και ο ίδιος, θα κάνει μεροκάματα στη φυλακή προκειμένου να γλιτώσει κάποια χρόνια που θα του επιβληθούν για το στυγερό έγκλημα.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε για την υπόθεση στον ΑΝΤ1 και σημείωσε: «Αν η ποινή που θα του επιβληθεί είναι ισόβια κάθειρξη, τότε θα πρέπει να καθίσει πραγματικά στη φυλακή 16 χρόνια και μέχρι τα 20 θα τα συμπληρώσει με μεροκάματα. Γι’ αυτό ο κύριος αυτός θέλει από την πρώτη μέρα να αρχίσει να εργάζεται. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βγει όσο νωρίτερα γίνεται από τη φυλακή».

Για το περιεχόμενο της δικογραφίας σχολίασε: «Η δικογραφία είναι ώριμη για να εκδικαστεί. Το αδίκημα είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Από την άλλη πλευρά, ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να πει ακόμα και ψέματα προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και δεν έχει καμία ποινική ευθύνη γι’ αυτό».

To Top