Σιένα – Άρης 1-0: Δύναμη, τρέξιμο, πάθος, αλλά και έλλειψη δημιουργικότητας

Ο Άρης έχασε από τη Σιένα με σκορ 1-0 στο πρώτο του φιλικό την φετινή χρονιά, στο Σαν Βίτο Ντι Καντόρε, όμως αυτό που έχει σημασία για τον Μάκη Κατσαβάκη είναι η εικόνα που έδειξε η ομάδα του, η οποία ήταν αρκετά καλή αν λάβει κανείς συγκεκριμένα γεγονότα και δεδομένα.

Οι κίτρινοι αγωνίστηκαν χωρίς τους τρεις παίκτες άνω των 24 ετών, που ουσιαστικά θα είναι και αυτοί που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τον Γιάννη Γιαννιώτα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της… αποθεραπείας του από το ευρωπαϊκό Νέων, γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο σημερινό φιλικό.

Επιπροσθέτως, ο Άρης είναι ομάδα που αρχίζει τώρα να μοντάρεται κι όμως κατάφερε να έχει ίδιες τελικές προσπάθειες με την Σιένα, η οποία έχει δώσει άλλα πέντε φιλικά παιχνίδια και ουσιαστικά ολοκληρώνει την προετοιμασία της.

Τι έδειξε ο σημερινός Άρης; Μια ομάδα που καταρχήν έχει παίκτες που κυνηγούν κάθε μπάλα, έχουν διάθεση να τρέξουν και να πιέσουν, με καλή αμυντική λειτουργία αλλά και πολλή δουλειά στις στημένες φάσεις. Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει ότι υπάρχει έλλειψη δημιουργικότητας, αλλά αυτό είναι κάτι που παραδέχτηκαν και οι παίκτες στις δηλώσεις του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτές τις μέρες η ομάδα δουλεύει μεσοαμυντικά.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 35′ όταν ο Παολούτσι εκμεταλλεύτηκε κακή απόκρουση του Βελλίδη, πήρε το “ριμπάουντ” αφού “ξεχάστηκε” ο Γιαννίτσης και και έγραψε το 1-0.

Από εκεί και πέρα ο Άρης δεν κινδύνευσε άμεσα από την Σιένα μέχρι την φάση του ’86 όταν και πάλι από λάθος της άμυνας βρέθηκε μόνος του ο Παολούτσι. Αντιθέτως άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του, κέρδισε αρκετά φάουλ έξω από την περιοχή της Σιένα και σε κάποιες περιπτώσεις απείλησε την εστία του Πέγκολο.

Οι συνθέσεις:

ΣΙΕΝΑ: Πέγκολο, Ντελαφιόρε, Κοντίνι, Πάτσι, Άνζελο, Βεργκασόλα, Νταγκοστίνο, Μανίνι, Ρούμπιν, Παολούτσι, Βιανέτι.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Ηρακλής, Παπαζαχαρίας, Παντίδος (87′ Αγγελούδης), Γιαννίτσης (46′ Οικονομόπουλος), Καζναφέρης (66′ Κανούλας), Τριανταφυλλάκος (75′ Σουνάς), Καπετάνος (80′ Νταμαρλής), Παπαστεριανός, Ασλανίδης (85′ Αντωνιάδης), Γκέσιος (56′ Γιαννιώτας).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS λεπτό προς λεπτό

To Top