Σκάνδαλο στη La Liga: Ζητάνε τον υποβιβασμό της Χιρόνα λόγω της μεταγραφής του Ντόβμπικ

Τον υποβιβασμό της Χιρόνα απαιτούν στην Ουκρανία λόγω της μεταγραφής του Αρτέμ Ντόβμπικ, στην καταλανική ομάδα.

Από τη στιγμή που η Χιρόνα είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει μια σεζόν στην ιστορία σφραγίζοντας το εισιτήριό της για το Champions League της επόμενης σεζόν, κυκλοφόρησαν νέα στην Ουκρανία που απειλούν να διαταράξουν την ευτυχία τους. Αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν φερόμενη φορολογική απάτη από τον Ολεξέι Λουντόφσκι, ατζέντη του Αρτέμ Ντόβμπικ, του επιθετικού της καταλανικής ομάδας.

Το πρόσωπο που έφερε το θέμα στο προσκήνιο ήταν ο Ουκρανός δικηγόρος Εβγκένι Κουζμίν σε δηλώσεις που παραχώρησε στα ΜΜΕ του Sportarena. Σε αυτά, εξηγεί ότι ο Λουντόφσκι θα είχε ιδρύσει μια οντότητα στην Εσθονία για να μην πληρώνει φόρους στην Ουκρανία, τη συνήθη διαμονή του, και ότι αυτή η παρατυπία είναι αυτό που θα μπορούσε να επιδιώξει η UEFA.

«Η Χιρόνα έπρεπε να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό για τη μεταγραφή του Άρτεμ Ντόβμπικ. Και έτσι έγινε. Η φορολογία θα πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία. Αυτό είναι φυσιολογικό όταν ο πωλητής (το Dnipro) είναι Ουκρανός, ο Dovbyk είναι Ουκρανός και ο αντιπρόσωπος είναι Ουκρανός. Όλες οι πληρωμές πρέπει να γίνονται μόνο σε ουκρανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι σαφές ποια έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή υπηρεσιών πρακτορείου σε μια εσθονική εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στο όνομα Ουκρανού πράκτορα», ανέφερε αρχικά.

«Ο Λουντόφσκι κατέγραψε επίσης προσωπική κατοικία στη Δημοκρατία της Εσθονίας, ζώντας μόνιμα και έχοντας την κύρια και μοναδική του κατοικία αποκλειστικά στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Εσθονικό Μητρώο Επιχειρήσεων, η εταιρεία του δεν συνήψε άλλες συμφωνίες εκτός από πληρωμές με αντιπροσωπεία για την Αρτέμ Ντόβμπικ. Αν και η πληρωμή έπρεπε να γίνει υπέρ της ουκρανικής εταιρείας σε ουκρανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, αυτό δεν συνέβη και, πιθανότατα, δεν καταβλήθηκαν φόροι στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ελάχιστους υπολογισμούς, η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει ένα πολύ αξιοπρεπές ποσό εσόδων προϋπολογισμού από αυτή τη μεταφορά. Ο Αρτέμ Ντόβμπικ δεν είναι μόνο παίκτης της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, αλλά και πολίτης της Ουκρανίας, επομένως τέτοιες ενέργειες του δικηγόρου μπορεί να περιέχουν σημάδια οικονομικής επιθετικότητας εναντίον του κράτους μας», δήλωσε ο Κουζμιν.

Τέλος, ο Κουζμίν προειδοποίησε για πιθανές συνέπειες εάν υπάρξει τιμωρία από την UEFA, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τον ατζέντη, Ντνίπρο και Χιρόνα. Προτείνει μάλιστα ότι ο υποβιβασμός ή ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μια πιθανότητα: «Η UEFA μπορεί να επιβάλει κυρώσεις στη Χιρόνα, τη Ντνίπρο και τον ατζέντη Λουντόφσκι. Σε επίπεδο συλλόγων θα μπορούσε να σημαίνει μεγάλο πρόστιμο, στέρηση άδειας και αποκλεισμό από τη συμμετοχή σε εθνικό πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην περίπτωση του πράκτορα, αντιμετωπίζει τη στέρηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος».

To Top