Σκάουτερ των Μπλέιζερς στο Παλέ για τον Βεζένκοφ!

Το ότι ένας 18χρονος έχει σχεδόν 11 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ μέσο όρο σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό (που αν μη τι άλλο είναι σκληρό και “τεστ” για όλους που θέλουν να πετύχουν σε άλλα πιο ποιοτικά), ήταν δεδομένο ότι θα απασχολούσε κόσμο από το ΝΒΑ. Σήμερα στο Παλέ θα βρίσκεται ο σκάουτερ των Μπλέιζερς στην Ευρώπη, Τζέισον Φιλίπι για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS ο Ιταλοαμερικανός σκάουτερ των Πόρτλαντ Μπλέιζερς θα βρίσκεται στις κερκίδες του Nick Galis Hall για να παρακολουθήσει από κοντά αγωνιζόμενο τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και λίγα, σίγουρα όμως αυτή η παρουσία θα ανοίξει μια διαδικασία που θα γίνει συχνό φαινόμενο τους επόμενους μήνες, ειδικά αν ο 18χρονος φόργουορντ συνεχίσει να έχει μια τόσο καλή σεζόν.

Είναι δουλειά των ομάδων του ΝΒΑ να στέλνουν σε όλα τα γήπεδα της γης τους σκάουτερ που έχουν για να διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν ή όχι με κάποια ταλέντα που κάνουν “θόρυβο”. Ο Βεζένκοφ είναι αναμφίβολα ένα από αυτά τα ταλέντα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Οι Μπλέιζερς παραδοσιακά είναι ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε ξένους παίκτες. Εκεί αγωνίζεται ο Νικολάς Μπατούμ από τη Γαλλία, o Τζοέλ Φρίλαντ από την Μεγάλη Βρετανία και ο Βίκτορ Κλαβέρ από την Ισπανία, ενώ στο τεχνικό τιμ είναι ο Ντέιβιντ Βάντερπουλ, πλέι μέικερ που έκανε καριέρα στην Ευρώπη (Σιένα, ΤΣΣΚΑ).

Η παρουσία του Τζέισον Φιλίπι δεν σημαίνει ότι οι Μπλέιζερς θέλουν τον Βεζένκοφ, αλλά είναι δεδομένο ότι τους έχουν κεντρίσει την προσοχή οι επιδόσεις του παίκτη του Άρη.



To Top