Σκέφτονται να τιμήσουν τον… άνθρωπο Αγκάνθο στον Άρη!

Είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη με επτά γκολ, είναι μέσα στο γήπεδο ο ηγέτης της ομάδας. Ο Νταβίντ Αγκάνθο αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν είναι απλά ένας καλός ποδοσφαιριστής («λαχείο» τον είπαν…), αλλά άνθρωπος με ποιότητα και εκτός των γηπέδων.

Παραδείγματα πολλά. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες. Αρκεί η τελευταία. Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε στον αγώνα με την ΑΕΚ, σε μια ημέρα (βδομάδα καλύτερα…) πένθους και πόνου για όλη την οικογένεια του Άρη. Μια οικογένεια που θρήνησε την απώλεια ενός 17χρονου παιδιού, που έφυγε χωρίς ακόμη να μάθει το “γιατί”/

Ένας Ισπανός, ένας ξένος, «σκόραρε» ως άνθρωπος, συγκίνησε άπαντες με την πράξη του το βράδυ της Κυριακής, αποκαλύπτοντας τη φανέλα για τον αδικοχαμένο Αγγελο Τσιπούρα (γράφοντας «Αγγελε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ») και να του αφιερώσει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ. Η ανθρωπιά πάνω από το ποδόσφαιρο. Η συμπαράσταση πάνω από τους κανονισμούς (ποιους κανονισμούς δηλαδή στο ξέφραγο αμπέλι που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο…).

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η τελευταία ενέργεια και η αντίδραση του Ισπανού φορ, θα αποτελέσει αφορμή βράβευσης από την ΠΑΕ και την ΚΜΑ. Σκέφτονται να τιμήσουν τον 32χρονο Ισπανό, τον άνθρωπο και τον αθλητή. Σε ένα απόλυτο κοντράστ της αμφισβητούμενης τυπολατρίας που εξέφρασε με κυνικό τρόπο, προκαλώντας το συναίσθημα και τη νοημοσύνη όλων, ο Τάσος Κάκος.

Θα είναι μια στοιχειώδης αντίδραση μιας οικογένειας που δείχνει ότι παρά τα προβλήματα και τα χτυπήματα που δέχεται έχει ακόμη αντανακλαστικά. Άρα δικαιούται να ελπίζει και κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον της…

 

To Top