Σκιά του εαυτού τους Σολτάνι και Ντίκο

Μέσα στα ουκ ολίγα προβλήματα που μετράει ο Άρης, το αγωνιστικό ντεφορμάρισμα ποδοσφαιριστών σε θέσεις κλειδιά, όπως ο Σολτάνι και ο Ντίκο αποτελούν σημείο αναφοράς.

Ειδικά η περίπτωση του Καρίμ Σολτάνι χρήζει… ειδικής μελέτης. Με εξαίρεση το εντυπωσιακό γκολ στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό για το κύπελλο, η απόδοσή του στο γήπεδο μεταφράζεται σε χαμηλές πτήσεις. Μηδέν εις το πηλικόν. Ποδοσφαιριστής από αυτούς που αποκτήθηκαν για να λειτουργήσουν ως βαρόμετρο στην πορεία των κίτρινων, αποτελεί σκιά του εαυτού του.
Εμφανίσεις στα ρηχά νερά, μακριά από τη «φωτιά» και τη διάθεση για να αγωνιστεί σε απογοητευτικό βαθμό. Είτε δεν έχει καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκεται και πόσο υψηλές είναι οι απαιτήσεις της, είτε δείχνει να έχει επηρεαστεί περισσότερο από όλους από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Μόνο που μέσα στο γήπεδο δεν έχει «κερδίσει πολλά δικαιώματα» με τις εμφανίσεις του, με αποκορύφωμα την αρνητική παρουσία του στον αγώνα της Πέμπτης με τον Ατρόμητο.

Χαμηλές πτήσεις και από τον Φράνσις Ντίκο, ο οποίος μοιάζει αγωνίζεται σε τεντωμένο σχοινί, στην κόψη του ξυραφιού… Πολλά λάθη, έλλειψη αυτοπεποίθησης, παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Την Πέμπτη πέρασε ακόμη ένα δύσκολο βράδυ, δημιουργώντας πολλά κενά στην άμυνα των κίτρινων… Παρών-απών.

Δικαιολογημένος ο προβληματισμός στις τάξεις των κίτρινων. Ο νέος προπονητής, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Μανουέλ Μασάδο θα έχει πολλή δουλειά στο κομμάτι της αγωνιστικής αφύπνισης των δυο (και όχι μόνο…) ποδοσφαιριστών.

To Top