Σκληρό “πόκερ” για τον ΟΠΑΠ, την Nova και την αύξηση των ομάδων

Κοντά σε συμφωνία φαίνεται είναι η Super League με τον ΟΠΑΠ και τη NOVA όπως προκύπτει από της σημερινές επαφές που είχε με τις δύο πλευρές, κάτω από συνθήκες σκληρού “πόκερ”.

 Η συμφωνία είναι απαιτούμενο ώστε ο συνεταιρισμός να κάνει δεκτό το αίτημα της Football League να ανέβουν του χρόνου τέσσερις ομάδες και να πέσουν δύο και να ανοίξει ο δρόμος για την τοποθέτηση του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Football League.

Από τη συνάντηση που έγινε το απόγευμα με τον ΟΠΑΠ και τον Yφυπουργό Aθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη φαίνεται πως οι τρεις πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για τριετή σύμβαση χορηγίας με τη Super League και τριετή σύμβαση για διαφήμηση του ΟΠΑΠ στις φανέλες των ομάδων.

Η Super League που παίρνει τώρα 8.5εκ. ευρώ ετησίως από τον ΟΠΑΠ αξιώνει στη νέα σύμβαση το ποσό να φτάσει τα 15εκ. ευρώ ώστε να καλυφθούν και τα χρήματα των δύο πρόσθετων ομάδων στην κατηγορία από τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα οποία δεν καλύπτει το συνδρομητικό κανάλι.

Πάντως, υπήρχαν και πιο ψύχραιμες φωνές που έλεγαν ότι υπάρχουν ακόμα “ανοιχτά θέματα” κυρίως ως προς τη διάρκεια της σύμβασης και πως τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Γι’ αυτό την Τρίτη 18/9 θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Τι γίνεται με NOVA

Την Δευτέρα 17/9 υπήρξαν επαφές της Super League με τη NOVA για το θέμα του πρωταθλήματος με 18 ομάδες από την επόμενη σεζόν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η NOVA είναι σύμφωνη, αλλά βάζει ως προϋπόθεση και την διατήρηση των πλέι-οφ, κάτι που σημαίνει ότι για να βγει το πρόγραμμα θα γίνονται αγωνιστικές και τις Τετάρτες. Με την πρόταση για την διατήρηση των πλέι-οφ διαφωνεί ο Παναθηναϊκός.

To Top