Σούλης: “Απέδειξα ότι μπορώ να σταθώ σε μεγάλη ομάδα – Οι φίλοι του Άρη να ξέρουν ότι έχουν πάντα έναν φίλο”

Πικρία την οποία όμως θα κρατήσει μέσα του έχει ο Σούλης Παπαδόπουλος, που μίλησε για όλους και για όλα λίγες ώρες μετά το επίσημο τέλος του από τον Άρη.

Οι δηλώσεις του πρώην (πλέον) τεχνικού του Άρη στα “Αθλητικά Νέα”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο πώς έζησε την παρουσία του στον Άρη: «Την έζησα πολύ καλά. Όμως στο ποδόσφαιρο πρέπει να κοιτάς πάντα το αύριο. Η απόφαση της διοίκησης για να αποχωρήσω είχε παρθεί εδώ και πολύ καιρό, απλώς μου την ανακοίνωσαν σήμερα. Είχα καταλάβει ορισμένα πράγματα εδώ και πολύ καιρό. Ίσως περίμεναν να βγω εγώ και να πω ότι φεύγω. Είναι το μόνο που με έχει  πειράξει. Σέβομαι την απόφαση της διοίκησης, αλλά έπρεπε να μου το πουν πολύ πιο γρήγορα».

Για την στάση του κόσμου απέναντι στον ίδιο, είπε: «Μου έδειξε μεγάλη εκτίμηση και τον ευχαριστώ τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Ο κόσμος είναι αυτός που με έκανε να μην βγω να ανακοινώσω την αποχώρησή μου μόνος μου. Δε με πειράζει που έφυγα, αλλά το ότι εδώ και ένα μήνα δε μου το έλεγαν. Όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στον κόσμο του Άρη».

Για να συνεχίσει αναφέροντας: «Η επικοινωνία με τη διοίκηση έπρεπε να είχε γίνει τη Δευτέρα το βράδυ. Έτσι μου είπαν την Παρασκευή, αλλά τελικά έγινε σήμερα. Δεν ήταν σωστό αυτό, αλλά δεν κρατάω κακία. Εύχομαι στην ομάδα να διεκδικεί ξανά τίτλους. Θα ήθελα να ήμουν εγώ αυτός, αλλά τι να κάνουμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αλλά να ξέρετε κάτι. Την κρίση του κόσμου δεν την ξεγελάει κανείς. Ο κόσμος πρέπει να ευχαριστεί τους παίκτες που τους είχαν αδικήσει οι προκάτοχοί μου. Δε λέω ότι θα έπαιρναν το πρωτάθλημα, αλλά θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσουν και το κύπελλο».

Για το πώς ήταν η κατάσταση στην ομάδα όταν αυτός βρισκόταν στον πάγκο της και τις σχέσεις του με τις διοικήσεις που συνεργάστηκε, τόνισε: «Ήρθα επί διοίκησης Ψηφίδη. Δεν ήμουν η πρώτη επιλογή τους. Με πλησίασαν κάποιοι φίλοι του Άρη από την Κατερίνη και μου είπαν ότι μπορώ να βοηθήσω. Με ρώτησαν αν με ενδιαφέρει και έτσι έγινε το πρώτο ραντεβού. Πήρα το αμάξι μου και ήρθα Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχω συμφωνήσει. Δεν προχώρησε η περίπτωση του άλλου προπονητή και έτσι ανέλαβα εγώ. Ο κ. Σκόρδας συσπείρωσε την ομάδα, γίναμε ομάδα. Ούτε και με τη διοίκηση Ψηφίδη έχω πρόβλημα. Τους ευχαριστώ και τους δύο, αλλά και τους συνεργάτες τους, αλλά και τον κόσμο πάνω από όλα, που έχει μεγάλο μερίδιο στην παραμονή στην κατηγορία».

Για το τι θέλει να ξεχάσει από την παρουσία του στον Άρη, επεσήμανε: «Το σημερινό τηλεφώνημα του κ. Ηλιάδη. Δε θα το θυμάμαι. Θα θυμάμαι τα πάντα, εκτός από αυτό. Ας μην κρυβόμαστε, αν έπεφτε ο Άρης, δε θα έπαιζε στην Β’ Εθνική. Θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Βλέπω πολλούς που βγαίνουν και μιλάνε και θέλω να τους ρωτήσω με κάθε ειλικρίνεια. Όταν έφαγε την κόκκινη ο Αγκάνθο στο Περιστέρι, που ήταν; Εγώ είδα όλους τους παίκτες να κλαίνε και να κάνουν υπερπροσπάθεια για την ομάδα. Βγαίνουν και λένε διάφορα. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Απέδειξα ότι μπορώ να σταθώ σε μεγάλη ομάδα. Δε με πειράζει που έφυγα, ούτε ο αντικαταστάτης μου, μόνο ο τρόπος που μου ανακοίνωσαν ότι φεύγω».

Για το τι κρατάει από την εμπειρία του στον Άρη, είπε: «Η παραμονή ήταν αυτονόητη, δεν την κρατάω. Δε μπορούσε να πέσει ο Άρης. Με τέτοιο κόσμο δε γίνεται να πέσεις. Αν έπεφτε η ομάδα, δε θα δούλευα για έναν χρόνο, παρότι δεν θα ήμουν σε καμία περίπτωση ο βασικός υπεύθυνος. Θα ντρεπόμουν να μιλήσω, και ακούω πολλούς που μιλούν και τρελαίνομαι. Αυτό με έχει πειράξει. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα, κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει. Εγώ θέλω να πηγαίνω να δουλεύω εκεί που με θέλουν, αλλιώς τι να το κάνω; Στον Άρη ήθελα να μείνω γιατί με ήθελαν, κυρίως ο κόσμος».

Για το αν θα τον βοηθήσει στην συνέχεια της καριέρας του η παρουσία του στον Άρη, σχολίασε: «Δεν το βλέπω έτσι. Πολλοί προπονητές που δεν πηγαίνουν καλά την προηγούμενη χρονιά επιλέγονται σε αντίθεση με αυτούς που τα κατάφεραν καλύτερα. Έχω στείλει τα βιογραφικά μου σε ομάδες της Β’ κατηγορίας της Ισπανίας, αν μπορώ να πάω να δουλέψω. Εξέτασαν όλα τα βιογραφικά και διάλεξαν τα 15-20 καλύτερα. Το δικό μου επιλέχθηκε σε αυτά. Από εκεί και πέρα θα εξεταστούν και αυτά και θα δούμε. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι ομάδες του εξωτερικού ζητούν να ξέρουμε τη μητρική τους γλώσσα, όχι τα αγγλικά. Έχω πρόταση και από την Κύπρο, αλλά δε θέλω να κάνω το ίδιο λάθος με το 2004. Θα είναι ένα βήμα παραπάνω αν πάω Ισπανία 2, Ολλανδία ή Ιταλία 2. Ενδιαφέρονται και ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να με θέλουν. Στον Απόλλων Λεμεσού πήγα γιατί με ήθελαν. Αυτό με πείραξε με τον κ. Ηλιάδη, δε μου είπε από την αρχή ότι δε με θέλει. Θα το εκτιμούσα.

Για την επόμενη ημέρα του Άρη, είπε: «Αν θα γίνει σωστός προγραμματισμός, που πιστεύω ότι θα γίνει, μπορεί να πάει καλά. Εγώ ζήτησα από τη διοίκηση μια ομάδα με σκοπό την τρίτη ως την έβδομη θέση και διεκδίκηση κυπέλλου. Αυτός για τον Άρη δεν είναι ψηλός στόχος. Δεν έχει σημασία η μη αδειοδότηση. Και ο ΠΑΣ δεν πήρε και ο Πανιώνιος δεν πήρε, αλλά πήγαν πολύ καλά. Χρειάζεται σωστός προγραμματισμός. Υπάρχει και πολύ καλός κορμός. Κάτω από δέκατη θέση θα είναι αποτυχία».

Για την αξία του Γιαννιώτα και τις φήμες για μεταγραφή στο εξωτερικό, ανέφερε: «Πολύ καλός παίκτης και πολύ καλό παιδί. Αγαπάει τον Άρη πάρα πολύ. Ο μάνατζερ του είναι έξυπνος και θα περιμένει το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Αν πάντως ήμουν στη θέση του, θα έμενα μία ακόμη χρονιά στον Άρη. Θέλω να του ευχηθώ το καλύτερο για την καριέρα του».

Μετά, έκανε ένα σχόλιο και για τον Σωκράτη Διούδη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει μεγάλη καριέρα. Αγαπάει και αυτός πολύ τον Άρη, αλλά έχει πολύ χαμηλή ρήτρα αποδέσμευσης. Εκεί έγινε λάθος. Πρέπει να ενημερώνεται καλύτερα η διοίκηση με εκθέσεις. Νομίζω δεν είναι λάθος της διοίκησης, απλώς οι προπονητές των ακαδημιών πρέπει να ενημερώνουν όσο πιο καλά μπορούν».

Για την έκθεση που έκανε μετά το τέλος της περιόδου, υπογράμμισε: «Περιλάμβανε τον προγραμματισμό που είχα στο μυαλό μου αναλυτικά, με κάθε λεπτομέρεια. Για το πότε θα αρχίσει η προετοιμασία, για τους παίκτες που πρέπει να μείνουν, να φύγουν ή να δοθούν δανεικοί. Δε σημαίνει ότι δεν τους πιστεύω, απλά χρειάζονται παιχνίδια. Επίσης, ποιοι πρέπει να προωθηθούν. Αυτή η έκθεση θα βοηθήσει και τον επόμενο προπονητή».

Τέλος, έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: «Δε κρατάω κακία σε κανέναν, ούτε στον κ. Ηλιάδη, ούτε σε κανέναν άλλο. Αν έχω κάποια πικρία, θα την κρατήσω μέσα μου. Ο Άρης είναι τεράστια ομάδα και πάντα όλοι οι φίλοι του Άρη να ξέρουν ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους, έχουν έναν φίλο, τον Σούλη».

 

 

To Top