ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σπατάλησε ένα ημίχρονο, έχασε τα άχαστα, “πέταξε” δυο βαθμούς στην Λιβαδειά (1-1)

Μοναδική ευκαιρία να ξεκινήσει με νίκη τον 2ο γύρο έχασε ο Άρης, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. 

Οι κιτρινόμαυροι… πέταξαν ένα ημίχρονο, αφού στο πρώτο ήταν νωθροί και μάλιστα δέχτηκαν γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος και με τις αλλαγές του Πάρντιου η ομάδα έδειξε άλλο πρόσωπο, ισοφάρισε με τον Πάλμα στο 66′ με ένα μαγικό γκολ, έχασε σωρεία ευκαιριών με Ματεό, Μαζικού και κυρίως τον Γκρέι και τελικά κόλλησε στο 1-1.

ΜΕ 3-5-2 Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΚΡΕΙ-ΖΕΡΒΙΝΙΟ ΚΟΡΥΦΗ

Ο Άλαν Πάρντιου με δεδομένες τις απουσίες των Ενκουλού και Φαμπιάνο, επέλεξε σύστημα 3-5-2 με τους Οντουμπάζιο, Μπράμπετς και Πίρσμαν τριάδα μπροστά από τον Κουέστα. Νταμπό-Ετέμπο και Ματέο στα χαφ, με τους Εμπακατά-Μαζικού στα φουλ μπακ και τους Γκρέι-Ζερβίνιο στην κορυφή.

ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΕΝΤΡΟΥ

Ο Άρης  στο πρώτο ημίωρο ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας με το ποσοστό να βρίσκεται στο 66%. Κυρίως από τα αριστερά με τον Μαζικού προσπάθησε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποιο ρήγμα. Ο Λεβαδειακός από την άλλη κράτησε το μηδέν στην άμυνά του, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν κάποιο λάθος του Άρη ή κάποια αντεπίθεση.

ΓΚΟΛ ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Στο 38΄και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 0-0, ο Χάμοντ του Λεβαδειακού με ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ, γράφοντας το 1-0.

Μάλιστα ο Λεβαδειακό λίγο έλειψε να πετύχει και άλλο γκολ στο 45. Ο Ντεντάκης έκανε τη σέντρα, ο Βρακάς έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

ΜΕ ΜΑΝΤΣΙΝΙ-ΙΤΟΥΡΜΠΕ-ΠΑΛΜΑ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε ο Άρης το 2ο ημίχρονο. Ο Μαντσίνι μετά από απουσία ενός μήνα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, καθώς πέρασε ως αλλαγή μαζί με τους Ιτούρμπε και Πάλμα, αντικαθιστώντας τους Ζερβίνιο, Εμπακατά και Νταμπό. Παράλληλα ο Άλαν Πάρντιου άλλαξε και το σύστημα από 3-5-2 σε 4-2-3-1.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΟ ΠΑΛΜΑ ΚΑΙ ΣΩΡΕΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Οι αλλαγές του Πάρντιου βοήθησαν πολύ τον Άρη και στο 66 οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν με ένα γκολ- ποίημα από τον Πάλμα που συνεχίζει να σκοράρει. Ο Ονδούριος κέρδισε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, το εκτέλεσε ο ίδιος εξαιρετικά, κάνοντας το 1-1.

Από εκεί και πέρα ο Άρης βρήκε ρυθμό. Δύο λεπτά μετά την ισοφάριση, ο Ματέο έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-2, όμως η κεφαλιά του, μετά τη σέντρα του Μαντσίνι πέρασε μόλις άουτ. Στο 67΄ ήταν σειρά του Μαζικού να χάσει πολύ καλή ευκαιρία για γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 68΄ η κεφαλιά του Γκρέι πέρασε μόλις δίπλα απ το δοκάρι του Μάρκοβιτς, ενώ στο 77΄ο Μαντσίνι βρήκε δίχτυα όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσαιντ.

ΕΧΑΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΓΚΡΕΙ

Στο 87′ Τρομερή χαμένη ευκαιρία για τον Άρη με τον Ματέο Γκαρσία να κάνει την πάσα για τον Γκρέι, αυτός έκανε το σουτ μπροστά στην εστία, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι ενώ ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού ήταν εξουδετερωμένος.

 

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ, Μεχία, Βήχο, Μουτίνιο, Ντεντάκη, Βρακά, Δούμτσιο, Νίκα και Τσαπρα

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάζιο, Εμπακατά (46′ Ιτούρμπε), Μπράμπετς, Μαζικού, Ματέο, Πίρσμαν, Νταμπό (46′ Πάλμα), Ετέμπο, Γκρέι, Ζερβίνιο (46′ Μαντσίνι)

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

4ος Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

To Top