“Σταθερά” η άμυνα, αυτή είναι η βάση για τη νίκη το Σάββατο, αλλά…

Ναι, ο Άρης δεν παίζει καλό μπάσκετ, έχει κάνει “άσχημες” ήττες, που συνοδεύτηκαν από κακές εμφανίσεις, σκορπίζοντας απογοήτευση και προβληματισμό, αλλά δεν μπορεί να μείνει σε αυτές. Οφείλει να κοιτάξει μπροστά, να κοιτάξει το Σάββατο, να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει άνθρωπος μέσα στην ομάδα που να μην αντιλαμβάνεται την διπλή σημασία του συγκεκριμένου αγώνα, το θέμα είναι να αποδειχτεί στην πράξη αυτό.

Η αμυντική λειτουργία του Άρη δείχνει ότι αν μη τι άλλο υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο από αυτό που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στο γήπεδο. Υπάρχουν περιθώρια για να βελτιωθεί η ομάδα. Η άμυνα είναι μια πρώτη σταθερά που θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης είναι η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μετά τους δύο της Αθήνας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) και εκεί θα βάλει τις βάσεις του για να κερδίσει το παιχνίδι του Σαββάτου.

Χρειάζεται ωστόσο να δουλέψουν οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου σε πολύ συγκεκριμένα κομμάτια του επιθετικού παιχνιδιού. Λιγότερα λάθη είναι το πρώτο, πιο ξεκάθαρες επιθετικές επιλογές είναι το δεύτερο, έναν παίκτη να βγει πιο μπροστά από τους υπόλοιπους και να τραβήξει την ομάδα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Άρη, δεν έχει τον παίκτη που είναι ικανός στο “ένας εναντίον ενός”, που θα βάλει το εύκολο καλάθι. Αυτό στοιχίζει μέχρι σήμερα και εξηγεί τις τέσσερις ήττες, που προήλθαν από τραγική επιθετική συγκομιδή.

 

To Top