Στις 9 Νοεμβρίου η… «μητέρα των μαχών» για το άρθρο 99!

Οι διοικούντες του Άρη άρχισαν τις επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή στην Αθήνα και θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα έως και τις 9 Νοεμβρίου στο πολυμελές της Θεσσαλονίκης όταν και θα εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99.

Καλώς ή κακώς τότε θεωρείται ότι θα γίνει η «μητέρα των μαχών». Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει πως οι διαβουλεύσεις που έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα δεν γίνονται προκειμένου ο σύλλογος να πιέσει πολιτικά τους αρμόδιους, γιατί απλά στην φάση που βρίσκεται η χώρα αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Επίσης, δεν εκφράζεται από κανέναν κιτρινόμαυρο παράγοντα η βούληση για …χαριστικές ρυθμίσεις. Αντίθετα, επιδιώκεται η νομιμότητα και τα όσα ισχύουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις αναφορικά με άλλες εταιρίες που έχουν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.  

 

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Άρης λειτουργεί μεθοδικά για να πετύχει το μεγάλο στοίχημα. Χωρίς αυτό, η βιωσιμότητα της ομάδας κινδυνεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό, πράγμα που καθιστά κάθε εσωτερική διένεξη άκαιρη και άτοπη μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η ΠΑΕ.

Ο ρόλος της Κ.Μ.Α

Το βάρος που έχει επιφορτιστεί η Κοινωνία Μελών Άρη τους τελευταίους μήνες (μετά την τελευταία γενική συνέλευση) καταδεικνύει το θεσμικό της ρόλο, αλλά και την ευθύνη που έχει ο φορέας απέναντι στον κόσμο της ομάδας.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αναλάβει μια σειρά από δράσεις που αφορούν την διοίκηση της ΠΑΕ. Οι συνθήκες για σχηματισμό διοίκησης πρωτοδικείου έχουν ωριμάσει, σε μια ακολουθία εξελίξεων με απώτερο στόχο την ομαλή μετάβαση σε μια νέα εποχή μέσω «άρθρου 99».

Οι χαμηλοί τόνοι που κρατήθηκαν τους προηγούμενους μήνες βοήθησαν στο να επιλυθούν ζωτικής σημασίας θέματα σε συνεργασία πάντα με την διοικούσα επιτροπή.

Στους μήνες αυτούς ο Άρη εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα, δελτία ποδοσφαιριστών, πέτυχε την προσωρινή διαταγή για το 99 και έκανε πράξη αυτό που η κοινή γνώμη επιθυμεί. Ο έλεγχος για την 8ετία 2004-2012 αποτελεί σημαντικότατη δράση από πλευράς Κ.Μ.Α, η οποία με τον τρόπο αυτό ισχυροποιεί τον δικό της σημαντικότατο ρόλο στα κοινά του συλλόγου.

Επίσης -όπως αναφέρουμε πιο πάνω- οι συνθήκες για το επόμενο εξίσου σημαντικό βήμα για την δημιουργία μιας πιο σταθερής διοίκησης έχουν ωριμάσει, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα αποφευχθούν συγκρούσεις εφόσον συνεχιστεί η αναβλητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

 

To Top