Στους δρόμους φοιτητές και καθηγητές! Zητούν ν’ ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια (videos)

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων νέων, φοιτητών και μαθητών οι οποίοι ζητούν να σταματήσει το lockdown, να ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια και να σταματήσει η ανεπαρκής τηλεκπαίδευση.

Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε, αψηφώντας την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ με επιπλέον αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε αυτό θα συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ.

 Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να ανοίξουν δια ζώσης τα σχολεία και τα ΑΕΙ, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων. Επίσης, ζητά από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών, προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», σημειώνει η ΟΛΜΕ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές», οι φοιτητές αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

 

Με τη σειρά τους, οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, να ληφθούν επιπλέον μέτρα ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν διά ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων, ενώ καλούν το υπουργείο να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.

To Top