Στο παρκέ συμφέρει, στην τσέπη όχι, εκτός αν…

Ο Άρης κέρδισε στη Λιθουανία, ίσως το πιο σημαντικό ματς του ομίλου, γιατί αν το έχανε πολύ δύσκολα με την ιδιομορφία που έχει αυτή η ομάδα φέτος, θα μπορούσε να κάνει (τουλάχιστον) τρεις νίκες στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια στον όμιλο του Γιούροκαπ.

Η λογική λέει ότι εύκολα ή δύσκολα θα πετύχει και δύο νίκες με τους Ολλανδούς της Γκαστέρα. Λέγοντας λογική εννοώ ότι από τον ίδιο τον Άρη εξαρτάται – σε απόλυτο βαθμό – να πάρει δύο νίκες.
Αυτόματα, λοιπόν, θα έχει προβάδισμα για την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων, της δεύτερης κατά πάσα πιθανότητα και θα περάσει στην επόμενη φάση.

Το ερώτημα είναι αν αυτό… την συμφέρει αγωνιστικά και οικονομικά. Αγωνιστικά, το πράγμα αρχίζει και δείχνει πως μάλλον την συμφέρει. Η αλλαγή του Ντέιβις με τον Όλιβερ στην περιφέρεια έκανε καλό, όχι γιατί ο Ντέιβις είναι ο υπερ-παίκτης που τρομάζει τις αντίπαλες άμυνες, αλλά γιατί είναι πολύ περισσότερο προσαρμοστικός στις ανάγκες της ομάδας, λιγότερο εγωιστής και πολύ πιο σοβαρός μέσα στο παιχνίδι.

Γενικώς, η παρουσία του Ντέιβις και του Μπόγρη σε συνδυασμό με την άνοδο του Τσαλδάρη και την σταθερότητα των Τζέιμς, Ταπούτου βοηθάει και τους υπόλοιπους παίκτες να φανούν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Κλασικό παράδειγμα είναι ο Μάλντροου, αλλά και ο Μαυραειδής, γιατί αρχίζουν να βρίσκουν ρόλους και να καταλαβαίνουν που βρίσκονται και τι κάνουν μέσα στο γήπεδο. Εμπιστεύομαι την ατάκα του Τσαλδάρη μετά την άσχημη ήττα από τον ΚΑΟΔ περί αισιοδοξίας. Αν δεν ήταν, δεν θα το έλεγε. Δεν λαϊκίζει ο Τσαλδάρης και ότι λέει, το εννοεί.

aris-nimburk1Οικονομικά είναι ξεκάθαρο πως δεν την συμφέρει σε καμία περίπτωση η συμμετοχή της στο Γιούροκαπ, παρότι κατάφερε η διοίκηση να συνάψει συμφωνία και με την ΕΤ3 για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Με 503 εισιτήρια (τόσα ήταν κόντρα στη Νίμπουρκ) δεν πάει πουθενά η ομάδα. “Μπαίνει” μέσα, χάνει λεφτά αντί να κερδίζει, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρέπει να πληρώσει τα έξοδα διαμονής των διαιτητών και της αντιπάλου ομάδας. Αυτό σε συνδυσμό με το ότι θα έχει – αν περάσει στην β’ φάση – άλλα τρία ταξίδια, που κοστίζουν αρκετά (σύνολο πάνω από 20-25 χιλιάδες ευρώ), αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι αν το Παλέ δεν γεμίσει, μάλλον κακό κάνει το Γιούροκαπ.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κάτσει να… χάσει για να μην έχει άλλα έξοδα. Ισχυρίζομαι, ωστόσο, πως θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί ο κόσμος και να πάει στο γήπεδο να στηρίξει και να υποστηρίξει την ομάδα. Τόσο μεγάλη απέχθεια για το μπάσκετ δεν υπάρχει… Πίκρα γιατί μπορεί να περνάει πολύ δύσκολα και να ακούγεται ολοένα και περισσότερο η λέξη “κατάντια” μπορεί να υπάρχει, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την απουσία…

To Top