“Στόχος μας η επικοινωνία μεταξύ των ομάδων και η προώθηση ποδοσφαιριστών”

Ο προπονητής της Κ-15 του Άρη, Δημήτρης Σίτσας μίλησε στον αναφέρθηκε στο έργο που γίνεται στις ακαδημίες.

Μιλώντας στον “Αρένα” είπε αρχικά: «Επειδή τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε από το κακό στο χειρότερο νομίζω ότι είναι αναγκαίο τα ανδρικά τμήματα να στρέφονται στις υποδομές. Θα πρέπει όμως να τις οργανώσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό και μετά να βλέπουμε τι μπορούν να προσφέρουν.  Το περσινό το επίτευγμα οφείλεται στην πολύ καλή ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Και γι’ αυτό έχουμε και παιδιά που ανέβηκαν στην κ17. Η δουλειά που γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια αρχίζει και βγάζει σιγά-σιγά καρπούς. Φέτος τα πράγματα αρχίζουν και διορθώνονται όσον αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας μεταξύ των τμημάτων. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε με την Κ17, την Κ14 και πιο κάτω για να μπορούμε να προωθούμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές»

Για το ανδρικό τμήμα του Άρη: «Η ομάδα έχει αλλάξει  σε σχέση με πέρσι. Έχει μείνει ένας κορμός και πάνω σε αυτόν ο προπονητής δουλεύει και τον βελτιώνει. Δεν έχουμε τις απώλειες με πέρσι τόσο σε τραυματισμούς όσο και σε μεταγραφές. Έχει σχηματιστεί καλά το κομμάτι της άμυνας το κέντρο έχει καλές επιλογές αλλά ακόμη δεν ολοκληρωθεί το ροστερ. Πρέπει να υπάρχει ομοιογένεια με πολλά επιθετικά προτερήματα στην ομάδα»

Για τους παίκτες: «Είναι σημαντικό να υπάρχουν άτομα με προσωπικότητα. Είναι φυσιολογικό στις δύσκολες στιγμές τα νεαρά παιδιά να πρέπει να πάρουν  εμπειρίες από τους έμπειρους και να βοηθηθούν. Παίκτες όπως ο Τάτος και ο Αγκάνθο είναι σημαντικοί όπως και ο Πουλίδο»

Για τον στόχο της Κ15: «Είναι δύσκολο να βάζεις στόχους σε ένα νεοσύστατο τμήμα. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία ομάδα αντάξια του Άρη και να βάλουμε τις βάσεις ώστε η κ15 να γίνει το σκαλί για την σωστή ενσωμάτωση που παιδιού στον επαγγελματικό αθλητισμό.  Στόχος μας είναι τουλάχιστον ένα παιδί να βρίσκεται στο ανδρικό και ειδικά με την κατάσταση που υπάρχει τώρα τους δίνεται η ευκαιρία»

To Top