Συσπειρώνεται η ομάδα…

Μετά από δέκα μέρες παραμονής στο Πράβετς, επιστρέψαμε στην Θεσσαλονίκη και συνεχίζουμε εδώ την προετοιμασία μας. Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά δουλέψαμε αρκετά καλά και το βασικότερο είχαμε δέκα μέρες που τις περάσαμε όλοι μαζί, σαν ομάδα. Αυτό είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας. Εκεί δένονται παλιοί και νέοι συμπαίκτες εντός και εκτός παρκέ.

Παίξαμε και τρία φιλικά παιχνίδια στα οποία δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν έτοιμοι, αλλά το περίεργο για μένα θα ήταν να είμαστε από τώρα έτοιμοι. Αυτά τα παιχνίδια ουσιαστικά έγιναν για να δει ο προπονητής μας σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρισκόμαστε, να έχει σωστότερη σκέψη για το τι μπορούμε να κάνουμε στο παρκέ.

Θα συμφωνήσω με τον κόουτς στο ότι ακόμα δεν υπάρχει επικοινωνία μέσα στο γήπεδο. Είναι λογικό αυτό, καθώς έχουμε στην ομάδα καινούριους παίκτες, που ήρθαν από την Αμερική πρώτη φορά στην καριέρα τους και δεν έχουν την ευρωπαϊκή νοοτροπία. Πρέπει πρώτα από όλα να γίνουμε ομάδα, να μάθουμε να συνεννοούμαστε μέσα στο γήπεδο. Αυτό να ξέρετε όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, χρειάζεται χρόνο και παιχνίδια…

Οι ήττες σε αυτά τα παιχνίδια δεν μου λένε κάτι. Δεν μου αρέσει να χάνω, δεν αρέσει σε κανέναν να χάνει, ειδικά τώρα που φοράμε τη φανέλα του Άρη, όμως αυτά τα παιχνίδια είναι περισσότερο για συμπεράσματα και αν θέλετε συσπειρώνουν και πιο πολύ την ομάδα.

Εγώ ένιωσα υπέροχα παίζοντας τέσσερα παιχνίδια μέσα σε διάστημα έξι ημερών! Μπορεί να ήταν κουραστικό, αλλά εγώ το απόλαυσα, γιατί πέρσι δεν είχα τη δυνατότητα αυτή λόγω του τραυματισμού μου. Μου έλειψαν οι αγώνες και μακάρι να συνεχίσουμε να παίζουμε πολλά παιχνίδια. Αρχίζω να βρίσκω τον ρυθμό μου, τα πατήματά μου μέσα στο γήπεδο και θα είμαι έτοιμος όταν πρέπει.

Έχουμε όλα τα φόντα να παίξουμε καλό μπάσκετ. Είμαστε αρκετά αθλητική ομάδα, με παιδιά που έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, είναι αθλητικά και έχουμε όλοι πολύ μεγάλη διάθεση, που πηγάζει και από το νεαρό της ηλικίας. Ο κόουτς δεν σταματάει να λέει πως ό,τι κάνουμε θα ξεκινάει πάντα από την άμυνα και δεν έχει άδικο, γιατί έχουμε και τα παιδιά που μπορούν να παίξουν καλή ομαδική άμυνα. Επιθετικά θα δούμε μια ομάδα που θα της αρέσει να τρέχει σε ανοικτό γήπεδο. Είμαι αισιόδοξος.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά της Εθνικής και το τεχνικό τιμ για την επιτυχία της πρόκρισης στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό αυτή η Εθνική, που για πολλούς δεν είχε τα φόντα να πετύχει, να διεκδικήσει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αν ήμασταν και πιο τυχεροί στον προημιτελικό με τους Γάλλους, θα μιλούσαμε διαφορετικά τώρα…

Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε και θα τα πούμε πάλι σύντομα!

To Top