Τάσος Δεσύπρης: “Οι προτάσεις μου για τον Άρη”

Το PRESSARIS συνεχίζει να φιλοξενεί και θα φιλοξενεί μέχρι και την 1η Ιουλίου απόψεις, θέσεις, σχόλια των υποψήφιων για τις εκλογές της ΚΜΑ της 2ης Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι μπορούν, μάλιστα, να στέλνουν στο [email protected] aπόψεις, σχόλια, προτάσεις ενόψει των αρχαιρεσιών.

Ο Τάσος Δεσύπρης, ένας από τους 19 υποψήφιους, εξήγησε τις δικές του θέσεις για την ΚΜΑ και τις εκλογές.

Αναλυτικά:

“Φίλες και φίλοι ΑΡΕΙΑΝΟΙ

Στις κρίσιμες τούτες ώρες που περνά η αγαπημένη μας ομάδα, αποτέλεσμα λαθών ΟΛΩΝ μας (άλλων λιγότερο και άλλων περισσότερο), ο ΑΡΗΣ είναι σήμερα ίσως στην χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ στην ιστορία του. Ο καταλογισμός ευθυνών και η κάθαρση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να υπάρξει αύριο. Αυτά για να είναι ακριβοδίκαια επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί  εξονυχιστικός έλεγχος των πεπραγμένων ΟΛΩΝ των διοικήσεων, από την ημέρα της υπαγωγής της Π.Α.Ε ΑΡΗΣ στο άρθρο 44, και από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Είναι μια απολύτως απαραίτητη διαδικασία η οποία όμως δεν απαντά στα πιεστικά και άμεσα προβλήματα του σήμερα. Μέχρι την πρόσφατη Γ.Σ της Κ.Μ.Α δύο ήταν τα αμεσότερα θέματα προς επίλυση. Η εξεύρεση νέου Δ.Σ για την ΠΑ.Ε, πράγμα που επετεύχθη χάρη στο κλίμα συναίνεσης και στην γενναιότητα 3 ΑΡΕΙΑΝΩΝ, και η εξεύρεση χρημάτων, πράγμα που ξεκίνησε μετά την πρωτοβουλία των συνδέσμων αλλά και την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας της νέας περιόδου. Θα πρέπει ΟΛΟΙ να κατανοήσουμε ότι χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα προκειμένου να μπορέσει να επαναλειτουργήσει η Π.Α.Ε ΑΡΗΣ διότι οι ΑΜΕΣΕΣ υποχρεώσεις είναι πολύπλευρες και πολυδάπανες. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον οι σκέψεις και προτάσεις μου για την Κ.Μ.Α και την Π.Α.Ε ίσως σήμερα είναι ανεπίκαιρες και εκτός κλίματος. Λόγω όμως των εκλογών είμαι υποχρεωμένος εν συντομία να τις διατυπώσω δεδομένου ότι το έκανα αναλυτικά και στις 4/4/2012 με μακροσκελές κείμενο που δημοσίευσα.

  • Η σχέση της Π.Α.Ε με τον ιδιοκτήτη της την Κ.Μ.Α προκύπτει από την νομοθεσία περί ανωνύμων εταιρειών της Ελληνικής Πολιτείας και από τα δυο καταστατικά. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ μιας Α.Ε είναι σε όλο τον κόσμο περίπου τα ίδια. Η Κ.Μ.Α μέσω του Δ.Σ. της αρχικώς και της Γ.Σ όταν κρίνεται αναγκαίο, έχει αυτονόητα, ως ιδιοκτήτης, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τα πάντα, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την πορεία των πραγμάτων, και παρεμβαίνει διορθωτικά όπου, όπως και όποτε εκείνη κρίνει ότι απαιτείται.
  • Το Δ.Σ της Π.Α.Ε πρέπει μελλοντικά και σε δεύτερο χρόνο (αν καταφέρουμε και σώσουμε την παρτίδα με την πρόσφατα εκλεγμένη διοίκηση ) να απαρτίζεται στη πλειοψηφία του από επαγγελματίες τεχνοκράτες με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων και του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα επιλέγονται από την Κ.Μ.Α με αυστηρότατα κριτήρια, και θα ασκούν αμειβόμενοι τα εκτελεστικά καθήκοντα τους.
  • Το Δ.Σ. της Κ.Μ.Α να απαρτίζεται από Αρειανούς παράγοντες με γνώσεις, ικανότητες, όραμα, κύρος και διαθέσιμο χρόνο, οι οποίοι κατ’ εντολή των μελών θα θέτουν για την Π.Α.Ε τους στόχους, το πλαίσιο, και τους κανόνες σε όλα τα επίπεδα δομής και λειτουργίας καθώς και σε όλους τους επιμέρους τομείς των δραστηριοτήτων της.
  • Οι τακτικές Γ.Σ της Κ.Μ.Α πρέπει να γίνονται 3 η 4 φορές τον χρόνο, Σάββατο η Κυριακή η ακόμα καλύτερα Σαββατοκύριακο.
  • Στις Γ.Σ πρέπει να υπάρχει πλήρης, σαφής, αναλυτική, και ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ενημέρωση των μελών για τα ΠΑΝΤΑ.
  • Στις Γ.Σ πρέπει να δίδεται η δυνατότητα τοποθετήσεων σε ΟΛΑ τα μέλη που το επιθυμούν για εύλογο χρόνο ώστε να εκφράζουν ελεύθερα και ολοκληρωμένα τις απόψεις τους.
  • Αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας επί των θεμάτων κατά την διάρκεια των Γ.Σ. Υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι που πρέπει να εξεταστούν από το νέο Δ.Σ. ( ηλεκτρονική, ονομαστική, πολλές κάλπες ταυτόχρονα κ.λ.π) ώστε να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο.
  • Ημέρα προέδρου της Κ.Μ.Α 1η 2 φορές τον μήνα, κατά την οποία θα είναι υποχρεωμένος να βλέπει κατ’ ιδίαν όποιο μέλος του σωματείου το επιθυμεί για οποιοδήποτε θέμα.
  • Υποχρέωση έγγραφης απάντησης του Δ.Σ της Κ.Μ.Α εντός 7 εργασίμων ημερών σε οποιοδήποτε ερώτημα τεθεί γραπτώς από κάθε μέλος του σωματείου.
  • Εβδομαδιαία ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κ.Μ.Α της κίνησης του ταμείου του σωματείου (έσοδα-έξοδα και αιτιολογία).
  • Πρόσληψη ενός επαγγελματία Αρειανού δημοσιογράφου με συμβολική αμοιβή ως εκπροσώπου τύπου του σωματείου.
  • Θέσπιση 5μελούς συμβουλίου νομικών από τις τάξεις των μελών του σωματείου το οποίο θα εκλέγεται κάθε δυο χρόνια μαζί με το Δ.Σ και την εξελεγκτική επιτροπή της Κ.Μ.Α. Στο συμβούλιο αυτό θα ανατρέχουν, όταν κρίνεται απαραίτητο, το Δ.Σ της Π.Α.Ε με τον έμμισθο νομικό της, η το Δ.Σ της Κ.Μ.Α, για την γνωμοδότηση του η οποία θα είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ.
  • Πολύπλευρες δράσεις ώστε να αναστραφεί η λογική ότι οι αγωνιστικές επιτυχίες θα φέρουν την γιγάντωση της Κ.Μ.Α στην σωστή κατά την άποψη μου λογική ότι η γιγάντωση της Κ.Μ.Α θα φέρει τις αγωνιστικές επιτυχίες.
  •  Πολύπλευρες δράσεις ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν είμαστε πελάτες αλλά οπαδοί και ταυτόχρονα  ιδιοκτήτες. Άρα η χρηματική συνεισφορά μας δεν πρέπει να έχει ανταποδοτική λογική, σύμφωνα βέβαια πάντα με τις δυνατότητες του καθενός μας αλλά και το ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
  • Δημόσια δέσμευση ΟΛΩΝ όσων κατέχουν η σκοπεύουν να κατέχουν παραγοντική θέση ότι η λογική του΄΄ ενός ανδρός αρχή ΄΄ δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στις τάξεις του συλλόγου είτε πρόκειται για παράγοντα είτε για έμμισθο υπάλληλο. Όλες οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται θεσμικά, από τα αρμόδια όργανα με πνεύμα συλλογικότητας, και σεβασμού προσωπικοτήτων, ρόλων και απόψεων. Πρακτικές πατερούληδων και φωτεινών παντογνωστών, που έχουν το κληρονομικό χάρισμα, και το αλάθητο του ΠΑΠΠΑ θα καταγγέλλονται και θα απομονώνονται εν τη γενέσει τους.
  • Δίμηνη, άτυπη, αλλά θεσμοθετημένη στις συνειδήσεις ΟΛΩΝ, σύσκεψη μεταξύ των προέδρων της Π.Α.Ε, της Κ.Μ.Α, του Α.Σ, και των δυο μεγαλύτερων συνδέσμων του ΑΡΗ, με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων, ώστε να αφουγκράζεται ο καθένας τα προβλήματα του άλλου και όλοι μαζί τα προβλήματα της ομάδας.
  • Αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Κ.Μ.Α και δημιουργία ειδικού τομέα, στον οποίο θα μπορούν τα μέλη που το επιθυμούν να συνυπογράφουν, με στόχο να συμπληρωθεί το 30% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για την διεξαγωγή έκτακτης Γ.Σ όπως προβλέπει το καταστατικό.

Αυτές και αρκετές ακόμα είναι οι προτάσεις μου για το μέλλον. Για να υπάρξει όμως μέλλον πρέπει να υπάρχει παρόν. Και για να υπάρχει παρόν χρειάζεται να κάνουμε όλοι πράξη αυτό που ομονοούμε στα λόγια. Την συσπείρωση, την ομόνοια, την συναίνεση. Πάνω από όλα βέβαια την οικονομική αρωγή στα μέτρα των δυνατοτήτων του καθενός. Πρέπει να γίνει κτήμα σε όλους, ότι τα επόμενα χρόνια το ζητούμενο και το μεγάλο στοίχημα είναι να ξανακάνουμε τον ΑΡΗ μας βιώσιμο και υγιή ώστε στην συνέχεια να είναι σε θέση να διεκδικήσει αυτά που του αξίζουν. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ανηφόρα, ένα βουνό να ανέβουμε. Την ανηφόρα όμως όταν την ανεβαίνεις με σύνεση, έχεις προνοήσει να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα εφόδια, κάνεις κατά διαστήματα στάσεις για ξεκούραση, δεν τρέχεις αλλά βαδίζεις αργά και σταθερά ο τελικός προορισμός και η κατάληξη της  είναι μια και μοναδική. Η ΚΟΡΥΦΗ !

To Top