Ταπούτος στο PRESSARIS: “Έχουμε όλοι ευθύνη γι’αυτό που συμβαίνει”

Σαν πραγματικός αρχηγός ο Χρήστος Ταπούτος δεν κρύβεται στα δύσκολα, μετά από ήττες δηλαδή σαν τη σημερινή από τον Κολοσσό, στο Βενετόκλειο. Βγήκε μπροστά και ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του ανήκει για το έβδομο παιχνίδι που έχασαν τη φετινή σεζόν οι κίτρινοι στο τέλος.

Μιλώντας στο PRESSARIS από το αεροδρόμιο της Αθήνας όπου βρίσκεται η αποστολή (πετάει στις 21:00 για τη Θεσσαλονίκη) τόνισε πως το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να τους προβληματίσει όλους προκειμένου να εντοπίσουν την πηγή του κακού και να αρχίσουν να κερδίζουν τέτοιους αγώνες.

Ούτε ο ίδιος πάντως μπορεί να δώσει ξεκάθαρη εξήγηση για την αδυναμία του Άρη να νικήσει στα παιχνίδια που κρίνονται στα τελευταία λεπτά. «Ο τρόπος με τον οποίο χάνουμε δεν είναι τυχαίος και θα πρέπει να μας προβληματίσει. Να βρούμε τη λύση γιατί μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη περίπου στα μισά του δρόμου στο πρωτάθλημα αλλά αν συνεχιστεί αυτό θα μας κοστίσει. Το θέμα είναι να μάθει η ομάδα να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος ή στις λεπτομέρειες», επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι με πρώτον και καλύτερο εμένα, τι δεν κάνουμε σωστά. Έχουμε όλοι ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει και προσωπικά αναλαμβάνω το κομμάτι που μου αναλογεί. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην απειρία κάποιων παικτών ή στην έλλειψη συγκέντρωσης. Φτάνουμε στην πηγή και δεν πίνουμε νερό. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Ίσως να πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς για να κερδίσουμε αλλά το σίγουρο είναι πως η ομάδα δεν μένει από δυνάμεις. Κάτι άλλο φταίει».

Ο Άρης πάντως δεν έχει την πολυτέλεια να σταθεί για πολύ στην ήττα από τον Κολοσσό. Την Τρίτη αντιμετωπίζει εκτός έδρα τη Ντόνετσκ για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιούροκαπ σε έναν αγώνα ιδιαίτερα κρίσιμο για την μετέπειτα πορεία του στη διοργάνωση. «Οι συνεχόμενοι αγώνες δεν μας επιτρέπουν να κοιτάμε πίσω. Θα πρέπει να δούμε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Ντόνετσκ, στην Ουκρανία. Είναι μια αναμέτρηση που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον μας στο Γιούροκαπ. Στόχος μας είναι η νίκη και πρέπει να αφήσουμε στο περιθώριο την ήττα από τον Κολοσσό και την κόπωση. Να μην ξεχάσουμε όμως πως χάσαμε», κατέληξε ο Ταπούτος.

To Top