Τα χρήματα του ΟΠΑΠ «σκαλώνουν» στον… Ολυμπιακό

Η απόφαση της Σούπερ Λίγκας για αναστολή του πρωταθλήματος μπορεί να αρθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, εφόσον υπογραφεί η συμφωνία χορηγίας από τον ΟΠΑΠ, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ από την Αθήνα. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει μεταξύ άλλων να υπογράψει και ο Ολυμπιακός τις ρήτρες βίας που ζητά η Πολιτεία.

Όλες οι υπόλοιπες ΠΑΕ έχουν βάλει την υπογραφή τους, αλλά οι Πειραιώτες αρνούνται να το κάνουν. Σημείο τριβής αποτελεί, βέβαια, και το ύψος της χορηγίας του ΟΠΑΠ, που πέρσι ήταν 18 εκατ. ευρώ αλλά φέτος έχει γίνει πρόταση για ποσό μόλις 7 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα του sentragoal.gr, για την πιθανότητα να γίνει κανονικά η 23η αγωνιστική , αναφέρει:

«Ως αντίδραση στον νέο αθλητικό νόμο έλεγαν οι άνθρωποι της Super League ότι ανέβαλαν το πρωτάθλημα για μία αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά οι πληροφορίες λένε άλλα πράγματα.

Kαλά πληροφορημένες πηγές υπογραμμίζουν πως η πραγματική αιτία αναβολής της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος είναι τα χρήματα από τον OΠAΠ. Oι ίδιες πηγές αναφέρουν πως παρ’ όλα αυτά είναι ανοιχτό το θέμα της αναστολής της συγκεκριμένης απόφασης της διοργανώτριας, αν και εφόσον τις προσεχείς ημέρες υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ OΠAΠ και Super League.

Για να γίνει αυτό, βέβαια, πρέπει να τακτοποιηθούν οι εξής εκκρεμότητες: Πρώτον, να υπογραφούν και από τον Oλυμπιακό οι ρήτρες βίας που έχει ζητήσει η πολιτεία, μιας και η πειραϊκή ΠAE είναι η μόνη από τις 16 της Λίγκας που δεν έχει υπογράψει και, δεύτερον, να δοθεί ο απολογισμός για τις ποινές που έχουν επιβληθεί (σε πρώτο και δεύτερο βαθμό) στο πρώτο ήμισυ του πρωταθλήματος.

H Λίγκα είχε συμφωνήσει να παραδώσει στη ΓΓA και τον OΠAΠ τόσο τον απολογισμό των ποινών όσο και υπογεγραμμένες τις ρήτρες βίας, αλλά αποτελεί ερωτηματικό αν η πολιτεία θα δεχτεί να προχωρήσει σε συζητήσεις με τη Super League, διότι θεωρεί εκβιαστική κίνηση την αναστολή του πρωταθλήματος.

Yπενθυμίζεται πως πέρυσι ο OΠAΠ έδινε στη Super League υπό τη μορφή χορηγίας 18 εκατ. ευρώ τον χρόνο, αν και από τη ΓΓA λέγεται πως το ποσό ξεπερνούσε τα 25 εκατ. ευρώ. H πρόταση που τώρα έκανε ο OΠAΠ στη λίγκα και η οποία όχι απλώς δεν την ικανοποίησε, αλλά οδήγησε και σε αναστολή της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ ετησίως».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top