Τα 3.000 + 1 λεπτά του Πουλίδο με την φανέλα του Άρη!

Η αυλαία της φετινής χρονιάς για τον Ρούμπεν Πουλίδο φαίνεται πως έχει πέσει με τον Ισπανό να χάνει κατά πάσα πιθανότητα τα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια του Άρη για το πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας. Μία χρονιά που σημαδεύτηκε από τραυματισμούς, ρήξεις με τον κόσμο της ομάδας και ελάχιστη αγωνιστική προσφορά.

Του Νίκου Οικονόμου

Ο Ισπανός αμυντικός που υπέγραψε στον Άρη το καλοκαίρι του 2012 (28 Ιουλίου) ξεκίνησε με τις καλύτερες των προδιαγραφών την φετινή χρονιά. Χρίστηκε αρχηγός από τον Γιάνη Χατζηνικολάου, έχοντας ως προίκα μία μεστή περσινή χρονιά με Μάκη Κατσαβάκη, Γιάννη Μιχαλήτσο και Σούλη Παπαδόπουλο στον πάγκο του Άρη. Κατάφερε να αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος, συμπληρώνοντας συνολικά 1.774 λεπτά συμμετοχής με την κίτρινη φανέλα. Παρότι δεν σκόραρε σε κανένα παιχνίδι βοήθησε τα μέγιστα στην παραμονή του Άρη στην κατηγορία.

 Η πρώτη ρήξη

Μία κίνηση του (κάποιοι υποστήριξαν ότι πέταξε το περιβραχιόνιο, αν και ο ίδιος το διέψευσε) στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη (29/9) προκάλεσε την έκρηξη του κόσμου. Παρότι ο Ισπανός έσπευσε άμεσα μέσω της ηλεκτρονική σελίδας της ΠΑΕ να το διαψεύσει το γυαλί ανάμεσα στον ίδιο και τον κόσμο ήδη είχε ραγίσει.

 Το ξέσπασμα του Ισπανού

Το επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ Πουλίδο έλαβε δράση στο ματς με τον Παναθηναϊκό (9/11) στο «Κλ. Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν  2-0 με τον Πουλίδο να γίνεται αποδέκτης όλων των ευθυνών και για τα δύο τέρματα που δέχθηκε η ομάδα. Ο Ισπανός αντέδρασε, ζήτησε να παραιτηθεί από αρχηγός με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς να κάνει δεκτό το αίτημα του. Αφορμή; Η έλλειψη μεταφραστή στην ομάδα κάτι που δυσχέραινε την επικοινωνία του με τους συμπαίκτες του.

 Αποδοκιμασίες και η κόντρα με Μιλίνκοβιτς

Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό (1/12) έμεινε στην ιστορία για την αλλαγή του 35χρονου αμυντικού στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης μέσω έντονων αποδοκιμασιών προς το πρόσωπο του από την κερκίδα. Προηγήθηκε μάλιστα και έντονη λογομαχία του με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος του έκανε συνεχώς παρατηρήσεις για άσχημη αγωνιστική συμπεριφορά.

 Οι τραυματισμοί

Δεν ήταν λίγες οι φορές φέτος που ο Πουλίδο έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας ταλαιπωρούμενος από συνεχόμενους τραυματισμούς. Ο τελευταίος μάλιστα τον έχει εκτός δράσης ήδη ένα μήνα και θα του στερήσει εκτός απροόπτου και το υπόλοιπο της χρονιάς. Ο Ισπανός ταλαιπωρήθηκε από την λεκάνη του και στην αρχή της χρονιάς, ενώ η πρόσφατη μαγνητική έδειξε ρίξη μηνίσκου.

 Ο Πουλίδο σε αριθμούς:

Αγώνες: 35

Λεπτά συμμετοχής: 3001

Γκολ: 0

Φαουλ υπερ: 36

Φαουλ κατά: 29

Eπεμβάσεις:99

Kλεψίματα:64

Λάθη: 111

Πάσες: 143

To Top