ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τζιφόπουλος: “Με ηρεμία και καθαρό μυαλό στην Τούμπα και στόχο την νίκη ο Άρης”

Ο Γιάννης Τζιφόπουλος, παλαίμαχος του Άρη μίλησε με αφορμή το ντέρμπι της Κυριακής και σχολίασε την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης

Θυμάμαι πολλά παιχνίδια. Χρειάζεται πάθος αλλά και καθαρό μυαλό και ηρεμία γιατί άμα εκνευριστείς χάνεις τον έλεγχο και τα κάνεις όλα ανάποδα μετά. Την προετοιμασία την κάνει καθαρά ο καθένας, κανένας δεν μπορεί να σε φτιάξει, να σε προετοιμάσει. Κάθε ένας προετοιμάζει τον εαυτό του για το παιχνίδι.

Γιατί εγώ, η δουλειά μου ήταν να αμυνθώ, να κόψω την μπάλα να μην φάμε γκολ όπως όλης της άμυνα συνάρτηση κι όλη η ομάδα στην άμυνα, από εκεί και πέρα ήταν δουλειά όλων.

Ένα ντέρμπι θυμάμαι που είχε γίνει το ’75 ή ’76 που χάναμε 2-0 και ισοφαρίσαμε γιατί και ο ΠΑΟΚ ήταν η χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με όλα τα συστατικά.

Στα ντέρμπι δεν υπάρχει πρώτος ή δεύτερος, καλή ή κακή κατάσταση. Είναι ντέρμπι και ειδικά τοπικά ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξεως. Παλιά η αίγλη των ντέρμπι αυτών ήταν μεγαλύτερη τώρα αλλάξαν αυτά.

Σε όλα τα ντέρμπι χρειάζεται ηρεμία και καθαρό μυαλό. Φυσικά να παίξεις δυνατά για την νίκη πάντα. Αυτό πρέπει να κάνει και ο Άρη. Ο Άρης νομίζω ότι πρέπει να μπει στο παιχνίδι για να το κερδίσει όχι για να το χάσει γιατί μπορεί έχει δυνατότητες.

Για τον φετινό Άρη

Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση αν και στο τελευταίο παιχνίδι είχαν οι αντίπαλοι υπεραριθμία λόγω της κόκκινης. Η ομάδα στάθηκε πολύ καλά, είναι πολύ βελτιωμένη σε όλους τους τομείς. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες.

Για την ενέργεια του Μπάσα

Ήταν μια απερίσκεπτη ενέργεια, ανοησία όπως θέλει ο καθένας να το χαρακτηρίσει αλλά έγινε, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Από εκεί και πέρα όμως οι υπόλοιποι 10 καταθέσαν ότι είχαν και έπρεπε να κερδίσουν το παιχνίδι. Σε 2-3 περιπτώσεις ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια.

Έγινε μια ενέργεια, η οποία γίνεται στα γήπεδα συνέχεια. Σίγουρα όταν γίνεται στο κέντρο του γηπέδου, χωρίς να αναφερθώ στην χρονική στιγμή που έγινε, ήταν απερίσκεπτη ενέργεια και δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω. Αλλά έληξε. Έγινε αυτό δεν θα τον σταυρώσουμε. Είναι ένας παίκτης που βγάζει πάθος, που του αρέσει το δυνατό παιχνίδι

Αν θα βγει Ευρώπη

Έχει πλεονέκτημα. Να περάσει τα τρία δύσκολα ντέρμπι που έχει στην σειρά, μετά έχει βατό πρόγραμμα με την έννοια πως έχει δύο παιχνίδια στην έδρα του. Αρκεί να είναι ο Άρης, ο πραγματικός Άρης. Η ομάδα είναι πολύ βελτιωμένη σε όλους τους τομείς. Και την Κυριακή οι παίκτες καταθέσαν ότι είχαν. Δέκα παίκτες για 90 λεπτά είναι μεγάλη υπόθεση και μπορούσαν να πάρουν και το παιχνίδι.

Για την δήλωση του Παντελίδη ότι δεν είναι πολύ μεγάλη η απόσταση πλέον του Άρη από τους πρώτους τρεις

Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές. Σίγουρα η βαθμολογία φαίνεται διαφορετική αλλά αγωνιστικά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Για την προπαγάνδα σε τηλεοπτική εκπομπή για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Δεν είδα την εκπομπή αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ είχε κάνει δύο σουτ σε όλο το ματς. Δεν μπορεί να πει πως η κίτρινη κάρτα άλλαξε όλο το παιχνίδι.

Μήνυμα για τον κόσμο του Άρη

Ο παλμός του κόσμου πάντα και προχθές ήταν ιδιαίτερος. Και να φανταστείται στο τέλος του παιχνιδιού παρόλο που δεν κερδίσαμε, πανηγύρισε με την ομάδα. Δεν πανηγύρισε τον βαθμό αλλά χειροκρότησε τους παίκτες για την ιδιαίτερη προδπάθεια που κάνανε.

Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα.

To Top