Τζιφόπουλος: «Να ειπωθούν αλήθειες στον κόσμο»

Ο Άρης βρίσκεται ξανά στο «σημείο μηδέν» και χρειάζεται πλέον να μάθει ο κόσμος του όλη την αλήθεια, όπως τόνισε ο Γιάννης Τζιφόπουλος, που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κίτρινων» ξεδίπλωσε τις σκέψεις του μιλώντας στο novasports.gr:

-Για άλλη μια φορά ο Άρης βρίσκεται σε πολύ άσχημη διοικητική και οικονομική κατάσταση…
«Επειδή γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, όντως ο Άρης, μετά την άρνηση της ΕΠΟ για την αδειοδότηση, βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σημείο. Ένα σημείο το οποίο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω σταυροδρόμι και θα πρέπει να πρυτανεύσει η ηρεμία, να βρεθεί κάποια λύση με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν. Διότι, μην έχοντας την αδειοδότηση, στο θέμα των μεταγραφών έχεις πρόβλημα, υπάρχει στενότητα ρευστού και όλα αυτά οι άνθρωποι που θα αναλάβουν, θα πρέπει να κινηθούν με σταθερά βήματα. Να πουν την αλήθεια στον κόσμο για το πως ο Αρης θα μπορέσει να βαδίσει με αυτά τα δεδομένα. Από την πλευρά του ο κόσμος θα πρέπει να δει ψύχραιμα τα πράγματα και να βοηθήσει, όσο μπορεί».

-Περιμένατε να φτάσει η ομάδα σε αυτό το σημείο;
«Σε δύο συνελεύσεις που έγιναν, η διοίκηση που υπήρχε, πήρε το ‘ναι’ για παράταση της θητείας της με την προϋπόθεση και την υποχρέωση ότι θα έρθουν χρήματα για να βγει ο Αρης από το αδιέξοδο. Το πρώτο μέλημα ήταν να πάρουμε την αδειοδότηση, αλλά δυστυχώς έγινε αυτό που έγινε και βρισκόμαστε πάλι σ΄ αυτό το σημείο. Στο σημείο μηδέν! Υπ΄ αυτή την έννοια δεν περίμενα να φτάσουμε ως εδώ. Τώρα, επαναλαμβάνω, πρέπει να ειπωθούν αλήθειες στον κόσμο, ώστε να μπορέσει η ομάδα να ξαναλειτουργήσει. Πρώτο και πιο βασικό είναι να υπάρξουν αυξημένα έσοδα από συνδρομές, διαρκείας και σπόνσορες. Εύχομαι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν τις τύχες του Αρη να τα καταφέρουν».

-Το χρόνιο πρόβλημα του Άρη είναι οι πολλές αντίθετες φωνές. Εφτασε η ώρα της ενότητας;
«Ε, αν δεν υπάρξει συσπείρωση και τώρα, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Πρέπει να σταματήσει το ‘γιατί εσείς και όχι εμείς’ και αυτό που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα. Εγώ είμαι στον Αρη από το 1973 και πάντα υπήρχαν τέτοιες τάσεις. Αλληλοκατηγορίες, μη ύπαρξη συσπείρωσης και διχόνοια. Επιτέλους για μια φορά ας ενωθούμε και ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια».

-Καθαρά αγωνιστικά και αν δεν αλλάξει κάτι από την ΕΠΟ, ο Άρης θα μπορέσει να σταθεί στο καινούριο πρωτάθλημα;
«Κοιτάξτε, υπάρχουν ταλέντα στον Αρη. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι μικρές ομάδες, κάθε χρόνο, κατακτούν και κάποιο τίτλο. Αυτό βέβαια από μόνο του δεν λέει τίποτα. Ναι μεν να προωθηθούν και να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, αλλά να υπάρξει ένα σταθερό πλάνο βάση του οποίου θα πορευθεί η ομάδα. Πρέπει πρώτα ο Άρης να αποφασίσει τι θέλει από τα νέα παιδιά και αυτά από τον εαυτό τους, γιατί τώρα τελευταία παρακολουθούμε και ορισμένες τάσεις φυγής από τους νεαρούς και από εκεί και μετά το πράγμα θα κυλήσει μόνο του. Γνώμη μου είναι πως εάν δεν αλλάξει κάτι και δεν μπορέσουμε να κάνουμε μεταγραφές, στόχος θα πρέπει να είναι η παραμονή στη κατηγορία. Είναι σκληρό να το ακούει κανείς αυτό για την ομάδα μας, αλλά είπαμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια».

To Top