Τζιφόπουλος στο PRESSARIS: “Επιστρέφω στο σπίτι μου – Ο Άρης πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο”

Έναν… δικό του άνθρωπο θα έχει… απέναντι του την Κυριακή ο Άρης. Προπονητής του Απόλλωνα Αρναίας είναι ο Γιάννης Τζιφόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του συλλόγου και μετέπειτα γενικός αρχηγός της ομάδας.

Αν και έφτασε μία ανάσα από το να αναλάβει και πάλι χρέη γενικού αρχηγού στον Άρη τον Σεπτέμβριο, τελικά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αρναίας. Το PRESSARIS μίλησε με τον Γιάννη Τζιφόπουλο, για τα συναισθήματα του ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης, το φετινό πρωτάθλημα αλλά και την ομάδα του Άρη μέσα από τη δική του ματιά.

Ερωτώμενος αρχικά για τα συναισθήματα του που επιστρέφει και πάλι ως αντίπαλος την Κυριακή στο Χαριλάου, είχε να πει: “Είναι ανάμεικτα. Από τη μία χαίρομαι που επιστρέφω σε αυτό το γήπεδο από την άλλη μου είναι δύσκολο που είμαι αντίπαλος του Άρη αν κι έχω υπάρξει και στο παρελθόν. Για μένα ο Άρης είναι το σπίτι μου”.

Για τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού: “Αν το δούμε εντελώς αντικειμενικά οι στόχοι του Άρη και της Αρναίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Από την μία ο Άρης έχει ως στόχο την άνοδο και από την άλλη εμείς την παραμονή στην κατηγορία.Όταν ήρθα στην ομάδα ήμασταν τελευταίοι.Κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε αγώνα”.

Για το πως βλέπει τον φετινό Άρη και κυρίως μετά την έλευση του Πάουλο Κάμπος, τόνισε: “Το θετικό είναι ότι έχει μία σταθερή απόδοση. Το πιο βασικό, ωστόσο, είναι ότι παίρνει τα θετικά αποτελέσματα ειδικά το τελευταίο διάστημα και διατηρεί μάλιστα και το μηδέν στην άμυνα. Εξίσου σημαντικό για μία κατηγορία σαν αυτή. Η ομάδα είχε αρκετές ατυχίες στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν ήταν έτοιμη όπως θα έπρεπε από την αρχή. Ήρθαν και μερικά άτυχα αποτελέσματα και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει. Για παράδειγμα το παιχνίδι με την Δράμα. Ο Άρης ήταν καλός, δέχθηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις σε ένα παιχνίδια που ήταν καλύερος από τον αντίπαλο”.

Για τον αν ξεχωρίζει κάποιους παίκτες από το φετινό ρόστερ του Άρη, είπε: “Νομίζω ότι μεγάλη απειλή είναι ο Καπνίδης και ο Πόι. Είναι άλλωστε και οι δύο της επίθεσης.Είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά όσον αφορά το γκολ. Επίσης και ο Σουνάς, ο οποίος έδειξε ότι ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα. Δεν ήταν το ίδιο καλός στην αρχή του πρωταθλήματος”.

Για το πως έχει προετοιμάσει ψυχολογικά την ομάδα του για το παιχνίδι με τον Άρη: “Όταν η Αρναία καλείται να παίξει απέναντι στον Άρη δεν χρειάζεται εγώ σαν προπονητής να κάνω πολλά. Οι παίκτες αποκτούν από μόνοι τους το κίνητρο. Είναι έτοιμοι να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό και είναι απολύτως λογικό Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι τους να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Αρκεί βέβαια να το πιστέψουν και οι ίδιοι.

Για το αν θα υπάρξουν ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο μέχρι τέλους και θα απειλήσουν τον Άρη: “Από τη στιγμή που ο Άρης πήρε κεφάλι στον βαθμολογικό πίνακα θα έχει και τον πρώτο λόγο. Πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Νομίζω ότι πλέον είναι στο χέρι του να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον αμφισβητήσει και να διεκδικήσει την άνοδο”.

Για την εικόνα που έχει διαμορφώσει για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής: “Είμαι στον πάγκο της ομάδας μόλις 5 αγώνες.Είναι ένα πρωτάθλημα περίεργο. Απρόβλεπτο θα έλεγα. Οι ομάδες είναι κάθε Κυριακή μεταμορφωμένες. Μπορεί να είναι καλή την μία αγωνιστική και την επόμενη να πραγματοποιήσει τραγική εμφάνιση ή και το αντίθετο. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σε περιμένει. Γι αυτό καοι χρειάζεται να έχεις μία σταθερή πορεία από την αρχή μέχρι και το τέλος”.

To Top